zondag 26 december 2021

eetoverzicht week 51

Onze keuken krijgt een grote make-over, helemaal door T. zelf uitgevoerd. Deze week was het kookeiland aan de beurt en konden we twee dagen geen kookplaat gebruiken en waren we voor verhitting van eten uit de vriezer aangewezen op de magnetron. T. kookte wat alvast wat pasta voor de eerste avond, ik maakte wat dingen uit de vriezer warm.

maandag:

Pasta met broccoli en champignons.

Zoals meestal op maandag aten we een vleesloze pastamaaltijd.  Wat stukjes gedroogd eekhoorntjesbrood even laten weken in heet water en dit gebruiken om de saus meer paddenstoelensmaak te geven. Broccoli even voorkoken en een gedeelte gepureerd gebruiken voor een wat dikkere saus. Sausbasis is Oatly haverquisine, een veganistische kookroom.

dinsdag:

zuurkoolschotel met rookworst

Ik maak deze altijd door eerst de zuurkool te koken in appelsap met laurierblad en peperkorrels. Laten afkoelen en uitlekken en dan in een ovenschaal met een hele appel in stukjes erdoor (geen moesappel!). Afdekken met een laag aardappelpuree en dit 30 minuten in een heteluchtoven. We aten er eens stukje biologische rookworst bij. 

woensdag:

goodie bowl met ratatouille, feta, broccoli, zoete aardappel, wrap en een salade met komkommer en tomaat

donderdag:

ovenaardappels, ovenkroket, salade

Omdat de kookplaat nog niet aangesloten was aten we iets uit de oven. Kwam ons prima uit want vandaag is mijn vakantie begonnen en ik had even helemaal nergens zin in, dus de oven het meeste werk laten doen zodat ik kon bankhangen met een boek!

vrijdag

Turkse linzensoep, gözleme, sla met komkommer en tomaat

Ook vandaag nog een makkelijke maaltijd. De soep kwam uit de vriezer, de gözleme (gevulde pannenkoek) even opgewarmd in het tosti-ijzer een een salade gemaakt. 10 Minuten werk en toen aan tafel.

zaterdag:

noedels, gewokte groente, omeletreepjes, satésaus

Eerste kerstdag en we deden lekker ons eigen ding!

zondag:

Thaise groene curry met veel groente en jasmijnrijst

Ook vandaag aten we geen typisch Nederlands kersteten. Ik maakte een curry door uien en knoflook te bakken, de curry pasta kort te fruiten, een stuk laos, een stuk gember en citroengras in de pan, kokosmelk erbij en toen een boel lekkere groente in stukjes mee gestoofd: wortel, paprika, taugé, Chinese kool, bleekselderij, sperzieboontjes en doperwtjes.

Morgen ga ik iets lekkers maken met pasta en het laatste stuk van de savooiekool want ook de laatste dagen van het jaar gaan we natuurlijk nog lekkere gerechten eten!





5 opmerkingen:

  1. Wat fijn,om straks in een vernieuwde keuken te werken. Alsof alles dan nog beter smaakt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, klopt! We hadden veel planken in de keuken en daar hebben we nu ook kastjes. En het kookeiland is groter en daar ook meer lades dus meer opbergruimte. Ziet er heel mooi en netjes uit allemaal! T. en ik zijn allebei geen rommelkonten en vinden het fijn als het opgeruimd is in huis. We hebben het wél gezellig met kunst aan de muur en leuke meubels, het is niet heel strak, behalve de keuken nu.

      Verwijderen
  2. Ik heb een grote keuken 6x4 meter en wilde graag een eiland. We kwamen er met 2 winkels niet uit hoe dat mooi en handig gepland kon worden. aan de lange kanten zijn aan beide kanten ramen en ook deuren.
    Nu hebben we aan beide korte kanten aanrechten en hoge kasten en ladeblokken en ook veel losse dingen zoals koelkast, vriezer gasfornuis en eettafel en stoelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemiddag Lot, we hebben een hele grote woonlaag met de woonkamer en de keuken. Het is een flinke rechthoek en een kookeiland paste er goed in. We hadden al een kookeiland, maar nu hebben we het wat grote gemaakt door een extra ladenblok eraan te maken.

      Verwijderen
  3. Goedenavond Novelle, zeker weten!! Met veel meer opbergruimte!

    BeantwoordenVerwijderen