vrijdag 10 december 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 85 tm 89

Geen intro, deze week ik begin meteen met de vragen.

85.    Wat doe ik het liefst op een avondje uit?

Dat is een lastige, want het liefst blijf ik thuis, maar daar kom ik nu niet mee weg vermoed ik. Als ik dan 's avonds iets moet doen dan ga ik het liefst naar vrienden toe om daar te eten. Beginnen met een drankje rond zessen, dan gezellig met elkaar eten en kletsen, een kopje koffie na het dessert en dan niet al te laat naar huis. Vroeger vond ik het leuk om uren in de  kroeg te hangen, dan te gaan dansen en op de fiets naar huis te gaan in de vroege uurtjes van de ochtend. Nu moet ik daar niet meer aan denken en ik verwacht dat ik een week nodig heb om van zoiets bij te komen!

86.     Heb ik ooit de wet overtreden?

Ik heb natuurlijk de wet wel eens overtreden en doe het nog wel eens. Ik rijd om zeven uur 's ochtends, wanneer er werkelijk niemand in de buurt is en er geen auto's rijden, door een rood stoplicht op een kruispunt onderweg naar school. Ik heb vroeger wel eens met alcohol op achter het stuur gezeten. Ik heb rond mijn 16e, samen met een vriendin, bij de buurtsuper sigaretten gestolen. Het was niet mijn idee en ik deed het niet zelf, maar dat pleit mij natuurlijk niet vrij! Deze vriendin ging ook, in haar eentje of met een andere vriendin, naar de Bijenkorf om daar kleding te stelen. Daar was ik wel van op de hoogte, maar was er nooit bij of bij in de buurt. Ze droeg deze kleren dan op zaterdagavond tijdens het uitgaan. Ze is een keer betrapt en mocht toen niet mee op schoolreis naar Parijs. Goh wat was ik blij dat ik daar niets mee te maken had. Heb ik haar gezegd dat ze het niet moest doen? Nee, volgens mij niet, ik was ook niet zo tegen haar opgewassen en durfde dat geloof ik ook niet.  Al met al niet iets om trots op te zijn, maar wel behorende bij de pubertijd waarin je grenzen opzoekt en dingen uitprobeert.

87.    Welke kleur overheerst in mijn kledingkast?

Twintig jaar geleden zou ik meteen 'zwart' hebben geroepen. Nu is er geen kleur die overheerst, maar een pallet aan herfstkleuren: bruin, groen, oker, donkerrood, donkerblauw en een beetje zwart. Ik vind dessins niet mooi bij mij en heb ze ook niet, ik draag soms een streepje, maar verder is alles effen gekleurd.  Ik vind het wel leuk om de kleuren te combineren. Een dieporanje jurk met een grijs vest en paarse maillot en grijze schoenen bijvoorbeeld. Ik hoor regelmatig dat ik er erg stijlvol uitzie. Dat vind ik zelf ook en vind het ook fijn om er netjes en stijlvol bij te lopen op mijn werk. Ik heb vaak contact met ouders of externe partijen en wil er dan niet de indruk wekken dat ik een sloddervos ben.

88.    Haal ik alles uit een dag?

Natuurlijk, maar dat betekent niet dat ik een heel flitsend leven heb. Mijn doordeweekse dagen zijn altijd min of meer gelijk. Ik heb erg leuk werk en werk samen met een leuke groep mensen en geen dag is hetzelfde. De werkzaamheden zijn wel terugkerend, maar daarmee is het niet saai. Bovendien is het ook fijn om op routine en ervaring te kunnen vertrouwen. Dit is voor mij prettig en ook voor de mensen die voor en met mij werken.

In het weekend ga ik ook geen hele bijzondere dingen doen. Ik ga na het ontbijt altijd naar de sportschool, dan drink ik daarna koffie en eet ik nog een boterham. De rest van de dag besteed ik aan boodschappen, wassen, lezen, afspreken met vriendinnen, beetje rondlummelen en koken. T. doet zijn eigen dingen en soms doen we wat samen. Maar we kunnen ook heel fijn samen niets doen en rondlummelen!

89.    Kan ik een week zonder internet?

Nee, kan ik niet en wil ik niet. Want waarom zou ik? Het internet is heel handig, ik zoek er veel en lees er veel en gebruik het als nieuwsbron, ik doe er de boodschappen en blijf in contact met mensen. Toen het er nog niet was deed ik al deze dingen ook maar op een andere manier. Ik vind het onzin om mezelf uit te dagen en een week internet - en mail- en apploos door het leven te gaan. Ik ga toch mijn bril niet afzetten om te kijken hoe ik me dan red? En ik ben niet verslaafd aan sociale media apps dus ook daar hoef ik niet van af te kicken. Nogmaals een dikke nee!

Oh ja, deze blog zou er dan ook een weekje niet zijn en dat wil ik jullie niet aandoen, dus volgende week gewoon weer een rondje vragen!

9 opmerkingen:

  1. Ik blijf 's avonds ook het liefst thuis, en doe ook zelden wat 's avonds.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Nicole, vroeger snapte ik niet dat mensen thuis wilden blijven, nu ben ik zelf ook zo! Heerlijk, lekker thuis!! Fijn weekend alvast en geniet van het thuis zijn.

      Verwijderen
  2. Ik zou nog wel eens naar grote feestavonden willen. Heb er hele leuke gehad met diverse grote werkgevers. Geen idee hoe het nu is, wat voor artiesten er optreden en zo maar toen was het leuk, veel gedanst. Nu zijn we nooit meer weg s-avonds
    Met teveel drank heb ik zeker wel gereden vroeger, was ook nog geen wet voor denk ik, gelukkig nooit aangehouden. Wel eens moeten blazen maar toen had ik niet gedronken en door de kou kon ik ook helemaal niet blazen. Gelukkig zagen ze wel dat mijn ex de drinker was geweest die avond.

    Ik hou van kleur en grote dessins, gisteren mooie lap stof in die stijl bij de kringloop gekocht. Paars-fuksiaroze-geen en rood en koningsblauw zijn mijn kleuren

    Ik ben van zonder telefoon en TV meegegroeid met alles en zou inderdaad niet weten waarom ik het nu zonder internet zou moeten doen. Het is best een groot onderdeel van huidige leven.
    Mandagmorgen ging mijn telefoon op zwart en daar was ik nerveuzer van dan voor de operatie aan mijn hand van die middag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Lot, zulke feesten herinner ik me ook, maar nu niet meer zo'n zin in. Dansen vond ik ook altijd leuk en nu nog wel als het er zo van komt. Totaal andere smaak dan ik dus! Haha... ik hoor van jongeren om me heen dat ze wel eens een hele dag hun telefoon niet gebruiken, duh! LOL! Zo handig, net als een wasmachine en een vaatwasser en ... enfin...je snapt wat ik bedoel. Fijne dag Lot!

      Verwijderen
  3. Internet is zo makkelijk. Op dit moment kan ik nog minder lang achter het beeldscherm zitten. Dan merk ik,wat ik mis

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, net als Lot in de reactie hier boven komen jij en ik uit een tijd waarin we het niet hadden en misschien dat we het daarom zo op prijs stellen? Ik weet wel dat ik niet zonder kan, ook niet op vakantie etc.. het is zo handig! fijne dag Izerina!

      Verwijderen
  4. Ik denk dat weekje geen internet ondenkbaar is maar wel heel veel rust zou geven en inzichten en tijd. Ik zou het wel willen proberen hoor. Uitgaan. ik moet er niet aan denken al moet ik vanavond wel en heb ik daar best zin in en we hebben om 16 uur al afgesproken dus bij daglicht weg en hopelijk op tijd tthuis. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Pourquoi pas, ik denk dat dit voor mij niet zo werkt. Internet is een hulpmiddel voor mij, en het surfen op het net geen hobby. Als ik rust wil laat ik de laptop dicht en pak ik een boek. Veel plezier bij het uitje vandaag en hoop dat je op tijd weer thuis bent!

      Verwijderen
  5. Hoi Novelle54, dank voor het compliment! Ik ben er wel eerlijk over dat ik de vragen niet zelf verzonnen heb en ook het idee niet van mij is. Maar ik geef er op mijn manier een draai aan. Leuk dat je mijn blog leest!

    BeantwoordenVerwijderen