Nog een vaste rubriek vanaf vandaag.
In 2008 ben ik begonnen met bijhouden wat
we eten. Ik plan de eetweek zodat ik de boodschappenlijst kan maken en sinds
een aantal jaren ook de online-bestelling kan plaatsen. Wat er op het menu
staat zet ik in een Excelbestand. In de loop van de week kan het wijzigen omdat
we ergens geen trek in hebben of om een andere reden. Dan pas ik het bestand
later aan. Ik weet dus al sinds 2008 wat we iedere dag hebben gegeten! Ik zet
er geen recepten bij, alleen een korte omschrijving van hetgeen er 's avonds op
tafel stond.
Ik ga deze eetweken hier delen. Ik vind
het altijd leuk - en het levert inspiratie op - om te lezen want mensen hebben
gegeten en misschien zijn onze eetoverzichten een bron van inspiratie voor
anderen.
Voor deze week had ik geen planning
gemaakt omdat we op vakantie zijn geweest. Op een Franse markt hadden we
biologische groente gekocht. Niet alles was opgegaan en dus namen we een deel
mee naar huis. Dat is verwerkt in het weekmenu.
Maandag is bij ons als sinds jaar en dag
Meat Free Monday. We eten tegenwoordig ook al een aantal jaren op andere
dagen vleesloos, maar maandag is echt de vaste dag. Alleen op vakantie kan het
nog wel eens anders lopen.
maandag:
stoofpotje van knolselderij en wortel,
gebakken oesterzwammen, wilde- en zilvervliesrijst, groene sla
dinsdag:
gebakken aardappels met spekjes en ui,
rodekoolsalade en tomatensalade
woensdag:
wrap met falafel, restje rodekoolsalade, ijsbergsla
met tomaat en komkommer, broccoli
donderdag:
goodie bowl met oa bulgur, geroosterde
bloemkool, tomaat, komkommer,
spinaziesla, bietje, radijs en feta
Ik noem mijn creaties die bestaan uit wat
ik in de koelkast en vriezer heb liggen, zonder enige receptuur en meestal een
bijeengeraapt zootje, een goodie bowl omdat er allemaal dingen ingaan die ik
lekker vind.
vrijdag:
gepofte zoete aardappel met alle kliekjes
van deze week en een gevulde salade (dus eigenlijk weer een goodie bowl!)
zaterdag:
Vegetarische noedels met satésaus
Wij zouden ter ere van de 79e verjaardag
van mijn paps uit eten gaan bij de Chinees. Helaas kon dit etentje door ziekte
mijn vader zijn lief niet doorgaan. Ik heb toen zelf een heerlijke pan vol
groente gewokt. Noedels erbij en een flinke schep satésaus erover en dus toch
een Oosters maaltje. Het etentje doen we in september.
zondag:
maaltijdsalade en een wrap met gerookte
makreel.
Het menu van deze week staat
maandagochtend om 7 uur online!
Wij zijn echte vleesliefhebbers en ik zelf zou het niet erg vinden een vleesloze dag mar krijg het niet verkocht bij partner die eet het liefst AGV of stamppot. De laatste maakt hij zelf en meteen om porties in te vriezen, ik hou helemaal niet van AGV en stamppotten kan ik ook niet lekker maken. Alleen met rauwe andijvie vind ik wel lekker maar die eet ik zelden omdat ik al heel lang koolhydraatarm eet.
BeantwoordenVerwijderenGisteren de gasbarbeque aangestoken, zelf kipsate gemaakt en we hebben voorgegaarde ribben in de vriezer. Was samen al veel en alleen paar patatjes uit de Airfryer, in het weekend eet ik wel meer koolhydraten, de weekdagen basis koolhydraatarm.
Vandaag cassellerrib, die kopen we in Duitsland en komt ook uit de vriezer. H met spruitjes (vriezen we 8 kilo van in in het seizoen) en die lust ik niet, ik eet er komkommersalade bij
we hebben trouwens in totaal 14 vriezerlades ter beschikking
Hoi Lot, het kan lastig zijn als je met z'n tweetjes bent en ieder wil wat anders. Mijn man en ik zorgen een of twee keer per week voor ons eigen eten en dan eten we juist die dingen die de ander niet lekker vind. De rest van de week koken we eten dat we allebei lekker vinden. Ik heb mijn specialiteiten en voorkeuren en mijn man de zijne. Maar we zijn allebei geen grote vleeseters, dus dat is dan wel wat makkelijker met plannen. Kipsaté vind ik lekker, ribben niet. Zoiets eten we dus nooit samen. Heerlijk zoveel vriesruimte, wij hebben 9 hele grote lades, en die zitten helemaal vol!
VerwijderenIk eet ook minstens 1 keer in de week geen vlees. Man en zoon eten op die dagen wel gewoon vlees. Heel vaak eet ik een groenteburger of kaasschnitzel bij de gebakken aardappelen of krieltjes en dan krijgen zij een hamburger of een wiener schnitzel of iets dergelijks.
BeantwoordenVerwijderenHi Mw W., ik zal nooit vegetariër of veganist worden, maar zoveel vlees als ik vroeger at zal ik ook nooit meer doen. Er zijn prima vervangers zoals peulvruchten en de kant-en-klare vleesvervangers. Ik snap dat je met een gezin niet verschillende maaltijden maakt, dan is zo'n vleesvervanger handig. Als wij niet hetzelfde eten dan koken we ook voor onszelf. Maar met z'n tweetjes kan dat ook makkelijk.
VerwijderenWij eten vrij simpel. Veel groenten. Mijn man soms wel wat vlees,ik vaker bonen of granen. En ook als lunch groenten in de vorm van een salade of soep.
BeantwoordenVerwijderenDag Izerina, simpel kan heel lekker zijn weet ik uit ervaring! En bonen en granen vind ik ook heel lekker en daar kan je ook van alles mee maken en gevarieerd eten. Mijn lunch is altijd salade met brood.
VerwijderenWat een leuk en gevarieerd menu! Ik krijg er trek van ; ) En ook wel ideeën.
BeantwoordenVerwijderenHi Nicole, leuk om te horen!
VerwijderenWat een gevarieerd menu. Je eet vaak vleesloos. Zelf volg ik nu de recepten van Tamara de Weijer, die zijn vleesloos maar soms wel vis. Lijkt wel een beetje op wat jij eet.
BeantwoordenVerwijderenHoi Zinkende surfer, dank je wel, ik probeer altijd afwisselend te eten. Ik kende Tamara de Wijer niet maar heb haar zojuist opgezocht. Ja, zij is iemand die het begrijpt, geen rare diëten maar gezond en gevarieerd eten met veel groente en fruit. Ik zal haar recepten ook eens bekijken. Mocht je van mijn gerechten een recept willen dan hoor ik het van je!
Verwijderen