maandag 16 augustus 2021

eetoverzicht week 32

Nog een vaste rubriek vanaf vandaag.

In 2008 ben ik begonnen met bijhouden wat we eten. Ik plan de eetweek zodat ik de boodschappenlijst kan maken en sinds een aantal jaren ook de online-bestelling kan plaatsen. Wat er op het menu staat zet ik in een Excelbestand. In de loop van de week kan het wijzigen omdat we ergens geen trek in hebben of om een andere reden. Dan pas ik het bestand later aan. Ik weet dus al sinds 2008 wat we iedere dag hebben gegeten! Ik zet er geen recepten bij, alleen een korte omschrijving van hetgeen er 's avonds op tafel stond. 

Ik ga deze eetweken hier delen. Ik vind het altijd leuk - en het levert inspiratie op - om te lezen want mensen hebben gegeten en misschien zijn onze eetoverzichten een bron van inspiratie voor anderen.

Voor deze week had ik geen planning gemaakt omdat we op vakantie zijn geweest. Op een Franse markt hadden we biologische groente gekocht. Niet alles was opgegaan en dus namen we een deel mee naar huis. Dat is verwerkt in het weekmenu.

Maandag is bij ons als sinds jaar en dag Meat Free Monday. We eten tegenwoordig ook al een aantal jaren op andere dagen vleesloos, maar maandag is echt de vaste dag. Alleen op vakantie kan het nog wel eens anders lopen.

maandag:

stoofpotje van knolselderij en wortel, gebakken oesterzwammen, wilde- en zilvervliesrijst, groene sla

dinsdag:

gebakken aardappels met spekjes en ui, rodekoolsalade en tomatensalade

woensdag:

wrap met falafel, restje rodekoolsalade, ijsbergsla met tomaat en komkommer, broccoli

donderdag:

goodie bowl met oa bulgur, geroosterde bloemkool, tomaat, komkommer,  spinaziesla, bietje, radijs en feta

Ik noem mijn creaties die bestaan uit wat ik in de koelkast en vriezer heb liggen, zonder enige receptuur en meestal een bijeengeraapt zootje, een goodie bowl omdat er allemaal dingen ingaan die ik lekker vind.

vrijdag:

gepofte zoete aardappel met alle kliekjes van deze week en een gevulde salade (dus eigenlijk weer een goodie bowl!)

zaterdag:

Vegetarische noedels met satésaus

Wij zouden ter ere van de 79e verjaardag van mijn paps uit eten gaan bij de Chinees. Helaas kon dit etentje door ziekte mijn vader zijn lief niet doorgaan. Ik heb toen zelf een heerlijke pan vol groente gewokt. Noedels erbij en een flinke schep satésaus erover en dus toch een Oosters maaltje. Het etentje doen we in september.

zondag:

maaltijdsalade en een wrap met gerookte makreel.

Het menu van deze week staat maandagochtend om 7 uur online!

 

 

 

10 opmerkingen:

  1. Wij zijn echte vleesliefhebbers en ik zelf zou het niet erg vinden een vleesloze dag mar krijg het niet verkocht bij partner die eet het liefst AGV of stamppot. De laatste maakt hij zelf en meteen om porties in te vriezen, ik hou helemaal niet van AGV en stamppotten kan ik ook niet lekker maken. Alleen met rauwe andijvie vind ik wel lekker maar die eet ik zelden omdat ik al heel lang koolhydraatarm eet.
    Gisteren de gasbarbeque aangestoken, zelf kipsate gemaakt en we hebben voorgegaarde ribben in de vriezer. Was samen al veel en alleen paar patatjes uit de Airfryer, in het weekend eet ik wel meer koolhydraten, de weekdagen basis koolhydraatarm.
    Vandaag cassellerrib, die kopen we in Duitsland en komt ook uit de vriezer. H met spruitjes (vriezen we 8 kilo van in in het seizoen) en die lust ik niet, ik eet er komkommersalade bij
    we hebben trouwens in totaal 14 vriezerlades ter beschikking

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, het kan lastig zijn als je met z'n tweetjes bent en ieder wil wat anders. Mijn man en ik zorgen een of twee keer per week voor ons eigen eten en dan eten we juist die dingen die de ander niet lekker vind. De rest van de week koken we eten dat we allebei lekker vinden. Ik heb mijn specialiteiten en voorkeuren en mijn man de zijne. Maar we zijn allebei geen grote vleeseters, dus dat is dan wel wat makkelijker met plannen. Kipsaté vind ik lekker, ribben niet. Zoiets eten we dus nooit samen. Heerlijk zoveel vriesruimte, wij hebben 9 hele grote lades, en die zitten helemaal vol!

      Verwijderen
  2. Ik eet ook minstens 1 keer in de week geen vlees. Man en zoon eten op die dagen wel gewoon vlees. Heel vaak eet ik een groenteburger of kaasschnitzel bij de gebakken aardappelen of krieltjes en dan krijgen zij een hamburger of een wiener schnitzel of iets dergelijks.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Mw W., ik zal nooit vegetariër of veganist worden, maar zoveel vlees als ik vroeger at zal ik ook nooit meer doen. Er zijn prima vervangers zoals peulvruchten en de kant-en-klare vleesvervangers. Ik snap dat je met een gezin niet verschillende maaltijden maakt, dan is zo'n vleesvervanger handig. Als wij niet hetzelfde eten dan koken we ook voor onszelf. Maar met z'n tweetjes kan dat ook makkelijk.

      Verwijderen
  3. Wij eten vrij simpel. Veel groenten. Mijn man soms wel wat vlees,ik vaker bonen of granen. En ook als lunch groenten in de vorm van een salade of soep.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Izerina, simpel kan heel lekker zijn weet ik uit ervaring! En bonen en granen vind ik ook heel lekker en daar kan je ook van alles mee maken en gevarieerd eten. Mijn lunch is altijd salade met brood.

      Verwijderen
  4. Wat een leuk en gevarieerd menu! Ik krijg er trek van ; ) En ook wel ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een gevarieerd menu. Je eet vaak vleesloos. Zelf volg ik nu de recepten van Tamara de Weijer, die zijn vleesloos maar soms wel vis. Lijkt wel een beetje op wat jij eet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Zinkende surfer, dank je wel, ik probeer altijd afwisselend te eten. Ik kende Tamara de Wijer niet maar heb haar zojuist opgezocht. Ja, zij is iemand die het begrijpt, geen rare diëten maar gezond en gevarieerd eten met veel groente en fruit. Ik zal haar recepten ook eens bekijken. Mocht je van mijn gerechten een recept willen dan hoor ik het van je!

      Verwijderen