vrijdag 20 augustus 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 6 tm 10

Vandaag deel 2 van de serie waarin ik wat meer over mezelf  vertel. Hier komen de vragen en mijn antwoorden.

6.           Wat eet ik als ontbijt?

Ik altijd hetzelfde als ontbijt.  Ik eet dat dan ook meestal jaren achtereen. Zo heb ik lang twee bruine boterhammen met hazelnootpasta gegeten. Ook at ik jaren  yoghurt met muesli. Nu eet ik alweer zo’n vijf jaar havermoutpap ,soms met alleen wat kaneel, soms met banaan, bramen of stukjes moesappel.

7.           Wie  heb ik voor het laatst een kus gegeven?

Mijn echtgenoot kus ik iedere dag wel een paar keer, en momenteel kus ik daarnaast bijna niemand. Wie het laatst een kus van mij  kreeg was mijn vader, hij kreeg een gisteren een kus van mij toen ik even koffie ging drinken bij hem. Overigens ben ik niet zo’n kusser en hoop  ik dat men na de coronapandemie niet weer teruggaat naar al dat gezoen bij verjaardagen en nieuwjaarsborrels.

8.           Waarin lijk ik op mijn moeder?

Mijn moeder is al lang dood, ik was 25 toen zij overleed, zij was net 50 geworden. Ik heb twee jaar geleden een opname gezien van een les die ik gaf en ik was erg verrast om te zien hoeveel ik toen op mijn moeder leek, ik was toen 52. Mimiek en houding, maar ook uiterlijk lijk ik heel erg op haar.  Verder heb ik haar karakter, iets nerveus, iets gespannen,  iets teveel piekeren maar wel heel lief en zorgzaam.

9.           Heb ik een ochtendritueel?

Nou en of ik dat heb, maar zo heb ik de hele dag door rituelen en vaste gewoonten! Ik sta altijd op dezelfde tijd op, werkdagen 05.45 uur, vrije dagen 07.30 uur. Dan ga ik naar beneden, maak ik thee en zet ik mijn havermoutpap in de magnetron. Vervolgens leeg ik de vaatwasser. Dan maak ik mijn lunch: een salade met rauwe en gekookte groente en 2 boterhammen met kaas. Op werkdagen doe ik dan mijn make-up: lippenstift en mascara. Dan drink ik mijn eerste beker thee en lees ik wat blogs. De havermout gaat na een half uur nog even de magnetron in en is dan klaar. Ik schenk nog een keer thee in en ga eten. Daarna vertrek ik naar school. In het weekend ga ik na het ontbijt nog de krant lezen en ga ik wat later naar de sportschool.

10.         Ben ik een lezer?

Ik vind lezen een van de allerfijnste dingen om te doen. Ik lees heel veel en kan helemaal  opgaan in een boek. Ik lees boeken het liefst op papier,  een e-reader heb ik (nog) niet, maar ik kan me voorstellen dat die er ook nog wel een komt en dat ik daar aan kan wennen. Ik lees de krant ook graag, die lees ik wel digitaal. Ik lees NRC Handelsblad en The Guardian. Verder lees ik iedere dag ook nog een aantal blogs.

Volgende week weer vijf nieuwe vragen!

14 opmerkingen:

  1. Leuk de manier waarop je de vragen beantwoord, echt aardig om te lezen.
    Ik lijk qua uiterlijk erg op mijn moeder en haar moeder. In hun appartementencomplex ging ik eens de lift in en de man die er al stond vroeg u moet zeker naar 4 hoog, op mijn verbaasde blik antwoorde hij dat ik wel erg leek op iemand die daar woonde 🤣. Ja dat klopte natuurlijk, qua karakter lijk ik iets meer op mijn vader. Mijn zus is precies andersom.


    Ik lees wel graag naar neem er te weinig tijd voor. Ben nu op proef luisterboeken aan het "lezen" Gisteren "het Hooge Nest" van Roxanne van Iperen uitgehoord, indrukwekkend boek.
    Nu ga ik aan deel 2 van Der Zeven Zussen, in boekvorm heb ik ze al gelezen maar luisteren is ook leuk. Samen met partner horen we Kliefi van Adriaan van Dis, die het zelf voorleest en de intonatie voegt wel heel veel toe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lot, wat een ontzettend leuk compliment, dank je wel! Leuk zo'n sprekende gelijkenis! En fijn dat je ook wat van je vader hebt, dat heb ik gelukkig ook!
      Twee jaar geleden had ik een burn-out, toen lukte lezen niet en heb ik naar heel veel boeken geluisterd, dat vond ik toen ook erg fijn. Mijn man doet dat nog steeds, ik niet meer. Soms luister ik nog wel eens een podcast. Het boek van Adriaan staat op mijn digitale verlanglijstje van de bieb. Ik reserveer het pas wanneer het geen 1 euro meer kost (dat doen ze vaak met nieuwe boeken en ik vind dat zo raar, ik betaal al voor mijn abonnement!). Adriaan lijkt me een fijne voorlezer. Goed weekend!

      Verwijderen
  2. In tegenstelling tot jou hou ik dus wel van zoenen en vasthouden. Ik lijk niet veel op mijn moeder maar heb wel wat dingen . Zo was zij superpositief, echt niet normaal, altijd blij en tevreden. Wel zie ik overal kleine en mooie dingen waar ik blij van word. Zo blij dat ik dat heb. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Pourquoi Pas! Ik vind mijn man en goede vrienden en vriendinnen zoenen niet zo vervelend hoor :-)! Maar ik heb op school meer dan 100 collega's en die zoen ik liever niet met verjaardagen en Nieuw Jaar. Ook de gewoonte om aan het begin van het schooljaar elkaar te zoenen vind ik altijd vreselijk! Heerlijk als je altijd zo blij bent, ik ben vaak blij, maar niet altijd. Kan net als jij wel blij worden van mooie dingen die ik zie. Jij ook een fijn weekend!

      Verwijderen
  3. Ik houd ook erg van lezen, en had altijd een afschuw van eReaders. Maar mede dankzij de lockdown, toen de bibliotheken dicht waren ben ik steeds meer op mijn eReader gaan lezen. En nu vind ik die eigenlijk stiekem ook heel fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Nicole, ik denk dat ik er toch ook een keer aan zal beginnen, zeker met vakanties waarbij we met het vliegtuig gaan (dat zal toch ooit wel weer eens gebeuren, we gingen voor corona altijd met kerst naar Spanje of Portugal) is een e-reader natuurlijk heel handig. Goed om te horen dat jij er aan gewend bent! Fijn weekend!

      Verwijderen
  4. Gisteren ging ik naar mijn vriendin en haar dochter was er. We hadden elkaar allang niet gezien en voor het eerst in anderhalf jaar gaf ik iemand drie zoenen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Mw. W., ja, zo fijn dat er weer meer kan! Ook al ben ik niet zo zoenerig, bij een aantal mensen vind ik het wel okay om ze te zoenen, en zeker om ze weer even stevig te knuffelen!

      Verwijderen
  5. Is je ochtendritueel moeten? Ik kan er echt van genieten en als het ritueel een keer niet door gaat ,is het ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Izerina, ja, dat is wel heel erg moeten, ik vind het vervelend als het niet zo gaat. Zelfs wanneer ik ziek ben wil ik dit zo doen. Alleen als het echt niet kan, op vakantie bijvoorbeeld, gaat het anders én dan geniet ik er ook van dat het anders is.

      Verwijderen
  6. Ik hoop ook dat het obligate zoenen ter begroeting van mensen die je niet heel goed kent voorgoed verleden tijd is.
    En verder lees ik ook graag (al vele jaren op mijn e-reader) maar ik kan me momenteel heel slecht concentreren.
    Sportschool? Heb ik nog nooit van binnen gezien. Ik ben totaal onsportief. Gelukkig fiets ik wel graag en vaak.

    PS Ik zie jouw berichten niet in mijn reader. Vreemd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag MyriamC, je hoort het veel dat mensen niet Jan en Alleman meer willen zoenen, ik stop er gewoon mee! Haha.. onsportief valt zo te horen valt wel mee als je graag en vaak fietst! Inderdaad vreemd dat je mijn berichten niet ziet....

      Verwijderen
    2. Ik heb me ook voorgenomen geen obligate zoenen meer te geven aan mensen die ik alleen maar oppervlakkig ken, zoals bijvoorbeeld de schoonouders van mijn dochters of mijn oud-collega's. Ik vond het al nooit prettig en deed het omdat ik het gevoel had dat ik er niet onderuit kon. Door corona mag je het nu weigeren en dat gedrag blijf ik volhouden! Het scheelt veel verkoudheden en griepjes!

      Verwijderen
    3. Hoi Aaf, als ik zo eens om me heen vraag dan zeggen de meeste mensen dat. Laten we hopen dat het ook echt afgelopen is! Ik ga handen schudden en vind het ook niet erg als mensen dat misschien bot vinden. Ik weet ook al hoe ik het ga doen. Ik had vroeger een collega en die kwam altijd met gestrekte arm op je af, en iedereen wist 'Arie zoent niet' en dat was helemaal okay! Ik steek vanaf nu ook meteen mijn arm uit!

      Verwijderen