maandag 30 augustus 2021

eetoverzicht week 34

De laatste vakantieweek en gelukkig met redelijk mooi weer! Op het moment dat dit online komt stap ik op de fiets voor mijn eerste werkdag. 

In het weekend had ik gehaktballen gemaakt zodat we weer wat op voorraad in de vriezer hebben, dat is wel makkelijk wanneer het werkzame leven weer hervat wordt.

Op het menu  stonden de volgende maaltijden:


maandag:

pasta met venkel, salade de met komkommer en tomaat

dinsdag:

bloemkool, gekookte aardappels, gehaktbal, komkommersla

Ik had 14 gehaktballen gemaakt, dus er zitten nog 6 porties in de vriezer. Makkelijk voor onze "Hollandse-pot" dag op dinsdag.

woensdag

salade niçoise

donderdag:

vegetarische foe yong hai met champignons, gewokte chinese kool en taugé, witte rijst

Een flinke portie zoetzure  saus gemaakt en ingevroren zodat we snel een lekkere Oosterse maaltijd op tafel kunnen zetten.

vrijdag:

noedels, gewokte groente en satésaus

zaterdag:

goodie bowl: zoete aardappel, geroosterde bloemkool en aubergine, falafel, radijs, komkommer,  tomaat, yoghurtmuntsaus

zondag:

Surinaamse curry met kip voor T. en gekookt ei voor mij. Kousenband met taugé uit de wok, rotiplaat van de lokale toko, zelfgemaakte atjar

T. maakt hele lekkere curry's, deze keer een Surinaamse en ook een flinke portie zodat er een paar porties de vriezer in kunnen.  De eigenaresse van onze lokale toko maakt iedere vrijdag verse rotiplaten. Je moet ze bestellen of er snel bij zijn want op is op. Ik bestel er altijd een paar en vries ze in. 

Volgende week staan er weer wat makkelijke maar heel lekkere menu's op het programma!




8 opmerkingen:

  1. Dit weekmenu spreekt me meer aan dan dat van vorige week. Dinsdag eten we hetzelfde en ik heb ook altijd gehaktballen in de vriezer. Vandaag rendang met sperziebonen voor H en rijstnoodles, ik eet er augurken en amsterdamse uien uit pot bij. Diverse oosterse vlezen heb ik ook altijd in de vriezer.
    En ik hou erg vd Surinaamse keuken, H helaas juist niet.
    Maar woensdag ga ik dagje met zus weg en dan halen we Surinaams denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, leuk dat je het nu een lekkerder menu vindt! Indisch vinden wij ook lekker, en ik vind Marokkaans eten ook erg lekker, mijn man niet zo, die vindt kaneel in zijn eten niet zo. Ik maak het wel en vries het dan in voor als we niet samen eten. Lekker makkelijk om ook af te halen na een dagje uit. Alvast een gezellige dag met je zus!

      Verwijderen
  2. Pasta met venkel. Benieuwd hoe je de venkel klaar maakt. Ik kom om in de venkel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo OpnieuwBeginnen, ik stoof de venkel in hele dunne reepjes. Eerst een ui in dunne reepjes met een teentje knoflook fruiten maar niet bruin laten worden, dan de venkel erbij. Ik gebruik olijfolie, maar boter is ook lekker. Dan wat vocht (water maar witte wijn kan ook) erbij en laten stoven tot het lekker zacht is. Vocht laten inkoken en dan scheut(je) (plantaardige) kookroom erbij. Er is ook een lekkere variant met venkel en tomaten en die maak ik in de oven: venkel reepjes, tomaten door helft of kwart ,olie, zout, peper en eventueel andere kruiden en dan roosteren in de oven op 200 graden. 45min ongeveer, even laten staan en als het te droog is pastawater erbij om het wat smeuïger te maken. Raadpleeg anders Google even. Succes!

      Verwijderen
    2. De venkel met tomaat maak ik iets makkelijker. In reepjes en water 5 mij in de magnetron of langer om het zacht te krijgen, tomaten erop en italiaanse kruiden, 2 minuten en dan geraspte kaas erover en 1 min.

      Verwijderen
    3. Hi Lot, dat is zeker makkelijk! Maar ik vind juist de smaak van de geroosterde groente zo lekker! Maar soms is snel ook fijn. Ik heb net hele snelle pasta met courgette en champignons gemaakt. Twee pannen vies en met een kwartier aan tafel!

      Verwijderen
  3. Ik ga vandaag nasi eten van een soort wortelmix van Albert Heijn. Ik ben benieuwd...

    BeantwoordenVerwijderen