zaterdag 21 augustus 2021

geen eetbui

Al een week geen eetbui gehad.  Ook gisteravond niet,  terwijl ik het rijk alleen had. Ik heb deze week zelfs wat afgeweken van mijn normale eetpatroon.

Ik heb iets meer gesnoept dan normaal omdat ik trek had in chocolade. Ik nam 3 blokjes meteen na het eten. Daarna nam ik bij de thee ook nog een blokje fudge. Ik voelde me er ongemakkelijk bij, beetje schuldig zelfs, maar het resulteerde niet in een eetbui.  

Ook heb ik tussen de middag een keer bij een eetcafé wat gegeten.  Het was lekker maar ik vond het niet veel, wel veel salade maar te weinig brood. Ik had om meer brood kunnen vragen maar heb dat niet gedaan. Toen heb ik 's avonds het restje andijviestamppot dat nog in de pan zat opgegeten. Ik zat daarna wel vol en ook dat voelde raar maar mondde ook niet uit in een eetbui.  

Normaal gesproken zijn dit wel dingen waardoor ik denk "alles is nu toch verpest, nu kan ik net zo goed doorgaan", of iets in die geest. Maar deze keer niet.

Gisteravond was ik dus alleen en voor het eerst in lange tijd ging dit goed. Ik had lekker gekookt voor mezelf en heerlijk  gegeten.  Ik nam een lekker toetje, karamelcreme uit Frankrijk, nog over van de  vakantie, en dat was genoeg om mijn behoefte naar zoet te stillen. Bovendien ga ik vanmiddag lunchen bij een vriendin en dat wilde ik niet afzeggen. Na een eetbui lukt zo'n afspraak niet. Ook stond ik vanmorgen niet op met een 'kater'. Een eetbuikater is niet fijn. Ik slaap  slecht na een eetbui en heb dan 's ochtends weinig fut, weinig trek en ik voel  me rot en schaam me. 

De lunch straks is bij een vriendin thuis. Zij zorgt voor lekker brood en beleg, ik maak bij haar een lekkere salade klaar. Gisteravond heb ik geroosterde groente gegeten en wat extra gemaakt voor deze lunch: aubergine, courgette, paprika en groene asperges. Met wat rucola en een lekkere dressing zijn die groentjes koud ook heel lekker!

Dit wordt een leuke dag, was hangt al buiten, straks lekker op de fiets naar mijn vriendin, en vooral ook genieten van het mooie weer. Zin in!

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Hoi Izerina, dank je wel! Inmiddels ben ik weer thuis en het was reuze gezellig en we hebben lekker zitten smikkelen!

      Verwijderen
  2. Hoe lang blog je al? En heb je zelf het idee dat het je helpt er zoveel over te schrijven om anders met de eetbuien om te gaan? en ze minder worden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lot, ik blog hier sinds juli, een paar jaar geleden blogde ik over duurzaamheid en sparen, ook anoniem maar onder een andere naam. Die blog heb ik opgeheven. Ja, het schrijven helpt me om te relativeren, en hierdoor lukt het me nu al beter om dingen anders te doen. Kleine stapjes, maar stapjes desalniettemin!

      Verwijderen