maandag 23 augustus 2021

eetoverzicht week 33

Ik heb nog steeds vakantie en dus wat meer tijd om te koken. In het biologische groente- en fruitpakket zaten twee mooie aubergines. Ik ben dol op aubergines, eet ze graag in curry's, en tagines. T. is niet zo'n fan maar er is een gerecht waarin hij ze wel lekker vindt. Dat gerecht heb ik maandag gemaakt.  Wat we nog meer aten lees je hieronder.

maandag:

mellanzane alla parmigiana (ovenschotel met tomatensaus en aubergines), salade, brood

dinsdag:

andijviestamppot, gestoofde kalfswang, komkommersalade

woensdag:

vegetarische quiche  Lorraine, broccoli, sla

donderdag:

thom kha gai (Thaise kippensoep) met bakje witte rijst en een salade van gekneusde komkommer

De salade zag ik vorig jaar een keer op het Internet en is een lekkere frisse Oosterse salade.  (Google maar eens op smashed  of crushed cucumber.)

vrijdag:

goodie bowl met zoete aardappel, geroosterde groentjes, yoghurtmuntsaus, bulgursalade

zaterdag:

groente uit de wok met noedels, tofu en satésaus

zondag:

broodje pulled pork/ falafel met  rodekoolsla, tomatensla en een groene salade

T. heeft een tijdje geleden pulled pork gemaakt en at dit, ik bakte falafel, die had ik nog op voorraad in de vriezer. 

Geen culinaire hoogstandjes deze week, maar toch weer erg lekker gegeten. Ook volgende week staan er weer hele smakelijke gerechten op ons menu!

4 opmerkingen:

  1. 🤣 gestoorde kalswant ? ik gok gestoofde kalfswang en als dat het is zou ik graag weten waar je die koopt.
    Heb dat eens in een cafeetje met dagmenu in Frankrijk gegeten en vond het heerlijk. De uitbater vertelde dat het het lievelingsgerecht van oud President Valéry Giscard d'Estaing was .
    Ik weet nog niet wat we deze weken eten. Nu is mijn lieve huishoudelijke hulp de keuken aan het schoonmaken, wordt dus iets wat niet teveel spat of zo want ik wil het dan wel even schoon houden. Ben een kliederkok en maak veel vuil, laat dingen vallen, gisteren nog een flesje olie, maar gelukkig wordt de vloer ook goed geschrobd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Lot, OMG!!! Ik heb het snel veranderd, dank je wel! Wij kopen deze wangen bij de Sligro, er zitten hier geen goede slagers in de buurt en dat is eigenlijk de enige plek waar wij vlees kopen, ook kip en vis. Wij hebben een pas, misschien kan jij daar ook via via aankomen/lenen? Grappig zulke weetjes, ik heb nu een boek liggen dat heet Aan Tafel Bij Dictators, waarin de koks van deze heren vertellen wat ze kookten. Kliederen is niet erg, maar snap dat je niet meteen na het poetsen de boel wil onder spetteren! Olieflesje laten vallen heb ik niet, ik heb wel eens geprobeerd om met de mixer een pot pindakaas te mengen. Deze pot stond er al een tijd en de olie dreef bovenop. Ik hield de pot niet goed vast en dus zwiepte de mixer met pot en al de keuken in. Weken later kwam ik nog stukjes pinda tegen!!

      Verwijderen
  2. Kalfswang... Is dat dan ook echt de wang van een kalfje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, ja, het is echt de wang(spier) van een kalfje. Wangen (rund, kalf, varken) zijn ideaal stoofvlees. De wangen zijn namelijk een bonk spier (van het kauwen) en vet, en dat zorgt voor heel mals vlees. Het is een hele klus om ze klaar te maken want je moet ze goed van hun vliezen ontdoen. Dan aanbraden en langzaam stoven. Voor de juiste recepten moet je op het internet kijken, ik maak het niet klaar, mijn man is hier in huis degene die vleesbereidingen doet. En als je het zielig vind om iets van een kalfje te eten kan je dus ook runderwangen of varkenswangen eten.

      Verwijderen