vrijdag 27 augustus 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 11 tm 15

Vandaag deel 3 van de serie waarin ik wat meer over mezelf vertel. Hier  de vragen én mijn antwoorden.

11. Wat vind ik van de discussie die ieder jaar rondom Sinterklaas weer oplaait?

Omdat de eerste kruidnootjes  eind augustus al in de winkel liggen kan deze vraag nu wel. Je kan natuurlijk niet om het feit heen dat er ook dit jaar weer veel te doen zal zijn rondom Sinterklaas. Ik vind dat we met onze tijd mee moeten gaan, wat eerst kon, kan nu niet meer. Het is niet erg wanneer tradities veranderen, het Sinterklaasfeest kan nog steeds heel leuk zijn, maar moet wel op een andere manier worden vormgegeven. En dat is wat mij betreft zonder Zwarte Piet!

12. Wat wil ik nog graag kopen?

Er staat nog wel iets op mijn verlanglijstje. Een heleboel dingen van het lijstje wilde ik eerst hebben maar kocht ik uiteindelijk niet. Mede omdat ik probeer duurzaam te leven zal ik niet snel tot een aankoop overgaan. Zo wilde ik graag een airfryer, tot ik goed begreep wat het was en ik prima zonder kan. Dit geldt ook voor de crockpot en slowcooker. Leuke spullen en vast handig, maar zonder redden we ons ook. Het enige item dat nu ik nu nog wil hebben is een Quooker kraan. En die kraan die komt er ook want T. is momenteel onze keuken aan het upgraden/verbouwen en omdat we een aantal dingen hergebruiken, zoals het RVS-eilandblad en de handgrepen van de lades, kunnen we de kraan aanschaffen.

13. Welke karaktereigenschap zou ik graag willen hebben?

Ik zou wel wat spontaner willen zijn. Ik kijk heel erg de kat uit de boom, kan niet snel schakelen als er dingen veranderen en heb altijd wat tijd nodig om aan dingen te wennen.

14.  Wat is mijn favoriete tv-programma?

Ik heb geen favoriet, wel een aantal programma’s die ik graag kijk: Twee voor Twaalf vinden T. en ik allebei erg leuk en kijken we ook altijd samen.  Daarnaast kijk ik graag naar Britse dramaseries zoals The Split en The Syndicate. Ik kijk sowieso veel op de BBC, ook omdat ik graag mijn Engels op peil houd.

15. Wanneer ben ik voor het laatst in een pretpark geweest?

Dat was in 2009, met een schoolreisje waar ik als docent bij aanwezig was. Ik hoop dat dit ook tevens mijn laatste keer was!

Volgende week weer 5 nieuwe vragen waardoor je me nog beter leert kennen!


8 opmerkingen:

  1. 12. Van die gadgets, die hebben we hier ook niet. Dat wordt één of twee keer gebruikt en dan gaat het naar de kelder. Been there, done that. Zo'n Quooker kraan, dat lijkt me absoluut een zeer nuttige aankoop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi MyriamC, precies! Wij hebben zo ook wat dingen. We doen ze niet weg want je weet maar nooit.... zo'n ding om pasta te maken, ijsmachine, .....

      Verwijderen
  2. Een Quoocker duurzaam, echt niet hoor. Het is eigenlijk een waterkoker/boiler die altijd aanstaat. Veel stroom kost dus. Maar goed, ieder zijn eigen keuzes, alleen duurzaam is het niet.
    Ik kan zelf niet zonder slowcooker. Het vervangt hier de stoofpot op het fornuis, maar het voordeel is dat er niks in kan aanbranden als het uren opstaat. Ik heb een goedkope, 35 euro voor betaald, maar het werkt net zo als een met fancy snufjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Annoniem, zo had ik het nog niet bekeken en het klopt wat je zegt. Ik pleit mezelf vrij door dan minder spullen te kopen om zo toch wat duurzamer te leven. En ik fiets alles en laat de auto meestal staan. Wij zetten dingen op een lage stand in de oven ipv slowcooker. We hebben trouwens ook een snelkookpan, maar die gebruiken we nooit meer, zou dat ouderwets zijn, ik lees ook nooit meer recepten voor zo'n pan.

      Verwijderen
    2. Of op een lage stand in de oven of gewoon op standje 1 op de inductiekookplaat in een Staub pan.

      Verwijderen
    3. Hi MyriamC, wij hebben ook een goede gietijzeren pan, merkloos maar daarom niet minder goed, die is ook geschikt om op een laag pitje (wij hebben nog gas) te staan.

      Verwijderen
  3. Ik ben nog nooit naar een pretpark geweest, wel dierentuinen.
    Dochter wilde wel graag naar de Efteling natuurlijk, haar vriendinnetjes ouders hadden het financieel moeilijk en konden dus eigenlijk niet. Ik heb het toen voor hen betaald en dochter heel blij en ik nog meer dat ik niet hoefde.

    Een Airfryer heb ik en ben er blij mee, vandaag aardappelkroketjes erin gebakken en voor snacks (bitterballen etc) gebruik ik hem ook graag. Mijn zus woont alleen en makt er bijna elke dag wat in.
    Slowcooker geleemd van dochter maar vond de smaak niet zo lekker, net als vroeger de Romertopf. Ik stoof op een sudderplaatje op gasfornuis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, goed opgelost die Efteling! Al moet ik zeggen dat ik als kind het sprookjesbos erg leuk vond! Maar alle attracties vind ik vreselijk (eng)! Romertopf ken ik nog van vroeger, vrienden van mijn ouders maakte daar wel eens eten in als wij op visite kwamen. Airfryer lijkt me soms wel wat, maar wij eten eigen nooit gefrituurd eten. En andere dingen kunnen ook begrijp ik. Misschien ooit wel maar nu toch nog maar niet.

      Verwijderen