Iedere zondagavond komt mijn weekmenu online. Als het een vrij onbekend gerecht is voeg ik er soms een linkje aan toe, maar verder ga ik er vanuit dat iedereen wel een idee heeft bij een korte omschrijving. Soms vragen lezers om een recept of een toelichting.
Recepten gebruik ik niet veel meer. Soms lees ik nog even na hoe iets gemaakt wordt, meestal bekijk ik dan een paar websites en dan weet ik voldoende. Bij heb maken van gebak gebruik ik overigens wel recepten, daar luisteren de verhoudingen vrij nauw.
Ik lees graag foodblogs, daar haal ik veel inspiratie vandaan. Foodbloggers proberen vaak nieuwe dingen uit, soms hebben ze die gezien op TokTok of Instagram, soms bedenken ze variaties op traditionele gerechten. Buitenlandse blog en supermarkten met buitenlandse producten hebben ervoor gezorgd dat eten uit andere landen binnen handbereik is. Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.
Vandaag aten we een gerecht waar ik geen recept van had, ik had er een idee bij maar meer ook niet. Er lag al drie weken een witte kool buiten, hij is zo groot dat hij teveel ruimte in de koelkast inneemt. Ik vind kool erg lekker en had voor vandaag iets met witte kool op de planning gezet. Ik had nog champignons en een rode paprika en gebruikte spekjes uit de vriezer. Ik bakte de spekjes, gebruikte het spekvet en wat olie om een gesnipperde ui en een teen knoflook te bakken. Daarna wat karwijzaad in de pan. Vervolgens de paprika en champignons erbij en alles even lekker aanbakken. Tenslotte de gesneden wittekool in de pan, ook even aanbakken en vervolgens zo'n 20 minuten laten stoven met een beetje bouillon (restje in de koelkast). Op smaak maken met zout en peper. Erbij aten we aardappelpuree en T. ook nog een gehaktbal.
Hier een greep uit de tientallen blogs die ik volg:
OhMyFoodness - Eat well Travel often
Keukenliefde - Leuke en lekkere recepten!
De food blog van BonApetit - lekker eten voor het hele gezin
Brenda Kookt - Lekkere recepten, voor ieder wat wils!
Leuke Recepten - Lekkere en makkelijke gerechten
Foodies - Voor je dagelijkse culinaire inspiratie en recepten
Culy - Dagelijkse recepten waar het water je van in de mond loopt
Uit Paulines Keuken: Lekkere & makkelijke recepten
Foodblog Prinsessenboontjes | Foodblog
Ik lees er nog veel meer, te veel om hier op te sommen. Ik noem het eetlezen.
Bij mijn favorieten staan ook een aantal foodblogs, maar bij een aantal is er niet beel activiteit meer. Kan dus wel een paar nieuwe gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenIk ben ook altijd op zoek naar nieuwe. Blogs die maanden niets nieuws op hun site zetten haal ik uit mijn lijst.
VerwijderenMisschien wel 50 jr geleden proefde ik het bijzondere rozijnenbrood van mijn schoonmoeder. Toen we eenmaal een oven hadden.maakte ik het bijna elke jaar zelf. Ook nu eten we "het kerstbrood van moeder"
BeantwoordenVerwijderenHet mooie van herinneringen is dat je ze ook nog kan proeven. Ik las je reactie en proefde het zelfgebakken krentenbrood met spijs van mijn vader. Ik zal eens vragen of hij het nog eens wil maken. Eet er lekker van Izerina!
Verwijderen