Een week met makkelijke gerechten, niets bijzonders maar wel bijzonder smakelijk.
maandag 25 november
volkorenpasta met spinazie en champignonroomsaus - salade met komkommer
dinsdag 26 november
spruitjes - puree van aardappel en knolselderij - ossobuco - komkommermayoslaatje
woensdag 27 november
crunchwrap met falafel, witte kool en tomaat - gemengde groente (broccoli, wortel, spruitjes en bloemkool) - spinaziesalade met komkommer
donderdag 28 november
boerenomelet - broccoli - brood - sla met komkommer
vrijdag 29 november
gepofte zoete aardappel met tonijnmaissalade - broccoli - spinaziesalade
zaterdag 30 november
loempia
zondag 1 december
crunchwrap met kikkererwtenshoarma (sjalotje en wat reepjes paprika bakken, kikkererwten uit pot erbij en wat komijn, kaneel, koriander en gerookt paprikapoeder, even alles goed aanbakken en dan nog een tomaat meebakken anders is het zo droog) - broccoli - sla met komkommer
Nog drie weken naar school en dan begint de kerstvakantie. In die drie weken probeer ik van de voorraad te eten zodat we in het nieuwe jaar de vriezer en de voorraadkasten weer kunnen vullen.
Omdat we zoveel voorraad hebben en vriezer ruimte is het een uitdaging dingen niet te oud te laten worden. Komende week staat er kippenlever en kipdoner op het menu die moeten eerst op.
BeantwoordenVerwijderenVan dochter kreeg ik ook een tas met wat hun niet meer eten of op de datum is en dan eten ze het ook niet meer.
Deel zelf in gebruik en deel bij een weggeefkast afgeleverd.
Hoi Lot, Ik vind het fijn om veel op voorraad te hebben, maar het moet inderdaad ook af en toe een keer op want ook in de vriezer niet eeuwig houdbaar. Altijd leuk om eten te krijgen en dan daar wat mee te verzinnen. En wat de houdbaarheid betreft, altijd goed ruiken en kijken en proeven. Sommige dingen gaan veel langer mee dan je denkt.
VerwijderenMmmmmmm,lekkere maaltijden met altijd een salade.Dat spreekt mij aan.
BeantwoordenVerwijderenHoi Anneke, we proberen altijd een gezonde maaltijd op tafel te zetten, meestal lukt dat ook wel. (Behalve wanneer ik mijn eetbui heb, dan gaat ook dat mis.)
VerwijderenHet klassieke weekritme bij jou, met steeds een creatieve twist. Ma pasta, di AGV (dat laatste weinig) woe pita/crunch of brood met groente erin of eromheen, do rijst oid, vrijdag/zaterdag wezienwel, en zondag weer iets bijzonders. Leuk ritme, en zelfs met de feestdagen hou je dat aan, zie ik.
BeantwoordenVerwijderenKlopt Ina, dat is bijna wekelijk het patroon, heel soms wijken we af. De woensdag of donderdag is ook wel een peulvruchten of ei-dag.
VerwijderenEn immer present in het weekmenu: heul veul broccoli! :) Maar dat mag hé: lekker en gezond.
BeantwoordenVerwijderenIk ben de enige in huis die broccoli eet, dus ik doe een aantal dagen met zo'n stronk, én ik vind het lekker.
Verwijderen