vrijdag 3 juni 2022

Lillibet

Al sinds mijn twaalfde heb ik een passie voor alles Brits. De zwemclub waar ik lid van was organiseerde een uitwisselingsweekend met een zwemclub in Sheerness. Daar waren we te gast bij gezinnen die lid waren van deze zwemclub. Mijn gastgezin, Mary en Peter en de kinderen Marin en Carolyn, woonde in Maidstone.  Ik logeerde hier samen met een jonger meisje. Tijdens dit weekend ontstond mijn liefde voor dit eiland en hier begon mijn Engelandavontuur.

Koningshuizen heb ik niet veel mee, ik volg ze niet en wat ik van ons eigen koningshuis weet zijn items die op het 8 uur Journaal komen of in de krant die ik lees, NRC, staan. Ik lees geen roddelbladen en kijk geen televisieprogramma's over koningshuizen.

Tenzij het gaat over het Britse koningshuis. Niet dat ik daarvan nu alles op de voet volg, dat is ook weer overdreven. Maar als er iets bijzonders is te zien of te lezen dan ben ik wel geïnteresseerd. De beschuldigingen aan het adres van Andrew en het gedoe rondom Harry and Megan heb ik wel gevolgd. En nu vind ik het leuk om de programma's te kijken die te maken hebben met het jubileum van Elizabeth. 

Zo is er een documentaire met filmmateriaal uit de eigen familie. Erg leuk om te zien want al  vanaf haar geboorte is de koningin gefilmd. Zelf heeft ze de opnames voorzien van commentaar. Er zitten veel nooit eerder vertoonde beelden bij.

En gisteravond Eastenders. Deze soap heb ik bijna vanaf de eerste aflevering gezien en ongeveer 25 jaar lang gevolgd. Nu kijk ik soms, geen idee wat de verhaallijnen zijn, maar dat is niet eens zo heel belangrijk. Leuk om de taal te horen, nieuwe woorden te leren en wat oude bekenden te zien, sommige acteurs doen al vanaf het begin mee. Gisteravond hadden Charles en Camilla een gastrol, zo ontzettend leuk!!

 dagen aaneengesloten eetbuivrij: 76

sportschool : loopband 30 minuten  -  fiets 25 minuten  -  3 krachtoefening gedaan

fietsen buiten: 15 minuten

12 opmerkingen:

  1. Bij overzichtsfoto's door je jaren was ze als meisje en jonge vrouw best knap. Op middelbare leeftijd behoorlijk saai en onbeduidend. Later ging ze zich in sprekende pastels en heldere kleuren kleden en die staan haar zo goed en is het weer een knappe oude vrouw geworden.
    Trooping the Colour heb ik regelmatig gekeken, voond het mooi om te zien al die figuren die ze maakten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Lot, ze was knap en nu ziet ze er nog steeds goed uit vind ik. En haar stijl van kleden vind ik ook erg leuk, al die felle kleuren!

      Verwijderen
  2. Mijn tante is op dezelfde dag geboren als Elizabeth. Toen ze 90 jaar werd,stuurde een nichtje een felicitatie naar het Engelse hof met dat bericht. Zo leuk,er kwam een kaart terug. Helaas is nu het verschil in gezondheid groter geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anoniem, dat is een leuke anekdote zeg! Jammer dat je tante haar gezondheid niet meer zo goed is. Maar ze heeft wel een mooie leeftijd al!

      Verwijderen
  3. Mijn liefde voor Engeland begon met een jongerenreis naar Londen. Ik kijk graag naar de BBC en volg een aantal programma's, zoals Money for Nothing, The Repair Shop en Gardeners' World. Koningshuizen, daar heb ik minder mee, ik volg de hoofdlijnen in het nieuws. Ik zag ook een stukje van het jubileumfeest. Het blijft een bijzonder land! Met een bijzondere queen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, ook al van jongs af aan een Engeland fan! Ik kijk ook graag BBC, mooie drama's, maar ook comedy en andere series en programma's. Het is een land vol tradities en die vind ik ook leuk om te zien. Zeker een bijzondere dame!

      Verwijderen
  4. Ik miste net die documentaire waar je het over hebt. Ik gun Elisabeth zo dat ze met pensioen kan - maar dat wil ze zelf misschien niet.... Engeland is een boeiend land, een goede schoolvriendin van mij (vroeger) ging Engels studeren en verhuisde naar Londen. En Engeland in de jaren '80, met alle sociale problematiek - ook boeiend natuurlijk. Ik geniet nu erg van Britse detectives, vooral op tv...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mrs H, ik neem veel op van de BBC want terugkijken kan niet ivm licenties. Ze mag niet met pensioen, een Engelse vorst moet overlijden alvorens de nieuwe de troon op mag! Rare luitjes hoor;-)! Ik woonde vanaf 87 in Londen, dat was een tijd waarin het veel mensen financieel goed ging en er, in the City, bonussen werden uitgekeerd van miljoenen ponden! Daarna kwam er een recessie met alle narigheid van dien. Mensen die hun huis uit moesten omdat ze de hypotheek niet meer konden betalen. Je kent de verhalen wel.

      Verwijderen
  5. Wat leuk dat je met een uitwisselingsprogramma mee hebt gedaan.
    Ik ben me pas echt in Engeland gaan interesseren toen de serie van Harry Potter verfilmd werd. Ik vind het Britse accent zo mooi. Ik zou graag eens naar Londen gaan, maar mijn huisarts raadt het mij af, vanwege mijn astma. Ze is bang dat ik er heel erg ziek word, van de slechte luchtkwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Monique, ik kan me nog bijna alles van dat weekend herinneren, zoveel indruk heeft het destijds op me gemaakt. Ik was op slag verliefd op Engeland! De taal is voor mij ook heel belangrijk, ben daarom ook Engels gaan doen op de lerarenopleiding. Ik doe dit niet heel snel normaal gesproken, maar nu wel: wat een ontzettende kul van jouw huisarts!!! Het is echt niet zo dat je in Londen heel erg ziek zal worden. De uitstoot is veel minder erg dan op andere plekken / in andere steden. En ga niet hartje zomer, dan blijft het meer hangen in de stad en neem desnoods een mondkapje mee. Maar ga! Geniet!

      Verwijderen
  6. Ik heb niets met koningshuizen en ben geen tv kijker maar Charles en Camilla in een gastrol lijkt me dan wel weer lollig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicky, dat was erg leuk om te zien, ik was zelfs een beetje ontroerd, nou, dat wil wat zeggen!

      Verwijderen