zondag 26 juni 2022

laatste loodjes

Nog twee werkweken en dan begint de vakantie voor de scholen in deze regio. Voor mij dus ook. De komende week is het druk, echt heel druk. Er zijn de hele week rapportvergaderingen voor alle opleidingen. Er vinden nog veel intakes plaats. Nieuwe klassen moeten worden ingedeeld. Er staan nog een aantal uitstroomgesprekken gepland. Er is een diploma-uitreiking. De eerste lessen voor na de vakantie moeten worden klaargezet. Planningen voor volgend schooljaar moeten worden gemaakt. En dan heb ik nog niet alles genoemd.

De laatste week duurt eigenlijk maar drie dagen want op donderdagochtend hebben we een afscheidsbijeenkomst van onze directeur, 's middags is het personeelsuitje en op vrijdag zijn we vrij. Die eerste drie dagen zijn ook nog wel druk maar met veel minder vergaderingen en afspraken. Ik heb dan vooral veel 'bureautijd' zoals ik dat in mijn agenda noem. Bureautijd is de tijd die ik blokkeer om mijn administratieve werk te doen zoals e-mails lezen en afhandelen, lessen voorbereiden, reageren op terugbelverzoeken en zo voort. Deze laatste week zorg ik er altijd voor dat ik zoveel bureautijd plan dat ik al mijn werk voor de zomervakantie kan afronden én alles voor de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar klaar heb liggen.

Ik kan niet alles voorbereiden en daarom maak ik ook een takenlijst voor na de vakantie. Dat is een vrij uitgebreid overzicht met alles wat er moet gebeuren, wie ik daarvoor nodig heb en hoe lang ik daar ongeveer over doe. Veel vaste afspraken staan al, met digitale uitnodiging naar collega's, voor het hele jaar in de agenda. Andere afspraken en bureautijd zet ik er ook vast in. Ik ben, al zeg ik het zelf, een goede planner en weet op deze manier overzicht te behouden en mijn werklast goed te spreiden.

't Zal even wat stiller zijn op deze website. de blogs die ik schrijf wil ik voor een deel ook in mijn vakantie publiceren, ik ben dan in een vakantiehuis zonder wifi en ben van plan om niet de hele tijd met laptop, tablet of telefoon bezig te zijn. We gaan altijd veel op pad, maar wanneer we 'thuis' zijn wil ik lekker met een mooi boek op de bank ploffen of in een tuinstoel luieren. Dat laatste heeft natuurlijk de voorkeur en ik reken er op dat dat lukt in midden Frankrijk.

En wat betreft het tellen van de eetbuivrije dagen, daar ga ik 1 juli weer mee beginnen. Niet omdat ik nu eetbuien heb of wil hebben, maar ik heb nu even helemaal geen zin om over de eetstoornis te schrijven of er hier op de blog aandacht aan te besteden. De laatste blogs en de reacties waren best pittig en naast dat het veel tijd kostte, merkte ik ook dat ik er daardoor de hele dag mee bezig was. En dat is niet heel erg maar ook niet heel goed, de focus moet nu  liggen op werk en voorbereiden voor de vakantie. Ik ga door waar ik mee bezig was, dus geen zorgen en in ieder geval tot 1 juli, dan komt er 's avonds weer een leuke of interessante post online.

28 opmerkingen:

  1. sterkte in deze drukke dagen, maar je hebt al zoveel ervaring dat het vast goed komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Niekje,
    Verstand op nul en genieten maar.
    Alleen al niets moeten doen is heerlijk.
    Fijne weken,
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Loes, ik heb er veel zin in, even een paar weken niets moeten, alleen leuke dingen doen!

      Verwijderen
  3. Nienke de Ree de Vries26 juni 2022 om 22:56

    Veel succes met de werkzaamheden op school en alvast een fijne vakantie toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nienke, die laatste weken vliegen voorbij en dan lekker weg, dank je wel!

      Verwijderen
  4. Nog even en dan genieten van je vakantie! Ik wens je veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hoop ook,dat het weer meewerkt. Ik herinner me nog drukke dagen in een bloedhete school

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, als het maar droog is als we op vakantie zijn, dan ben ik al dik tevreden. Ja, zo'n bloedhete school ken ik ook, dat was op mijn vorige school zo. Dit is een modern gebouw met een klimaatbeheersingssysteem. Het is hier meestal koud, dus kan kom je in je rok en bloesje naar school en moet je toch nog een dik vest aan en sokken in je sandalen 🤣!

      Verwijderen
  6. De stilte voor de storm; oh nee, omgekeerd!
    Groet Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een heel fijne vakantie, nog even door dus tot de vakantie. En of je nu wel dagen telt of niet, dat is jouw keuze want jouw blog.
    En een eetbui is een eetbui, makkelijk gezegd maar met een wat complexe relatie met eten is dat nog niet makkelijk te beseffen. Komt wel, en zeker nu je ipv 10 eetbuien er maar 1 hebt gehad. Dat is fantastisch. En heb je helemaal zelf gedaan.
    Geniet van je vakantie, de rust, maar kijk ook even met je bewuste brein terug op de afgelopen periode en hoe goed die is gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Wieteke, dank je wel voor je vakantiewensen! Ik ga in de vakantie genieten, zonder eetbuien en met minder stress dan voorgaande jaren, dat weet ik nu al. Hoe het loopt zal ik in mijn blog blijven melden.

      Verwijderen
  8. Succes voor de komende 2 weken. Wat een heerlijk vooruitzicht, zomervakantie.

    En probeer alle negativiteit van je af te laten glijden. Ooit hoorde ik eens een opmerking: Ieder praat naar z'n verstand. En dat helpt heel goed om te relativeren...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Liselot, dank je wel! Haha.. die kende ik niet, iedereen praat naar zijn verstand, maar is een heel mooie! Ik onthoud hem voor de volgende ronde als er weer eens rare reacties komen. LOL!!

      Verwijderen
  9. Even afstand van eetgedoe is waarschijnlijk wel even goed voor je

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, absoluut, word er af en toe zo moe van, moeier dan normaal als het ook erg druk is op school. En werk is nu even belangrijker! Wel leuk overigens, de laatste weken zijn ook erg gezellig!

      Verwijderen
  10. Nog even hard werken dus maar daarna heerlijk bijkomen.
    Fijne vakantie!
    Ri

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria, dat zal vast wel lukken, ik heb er veel zin in!! Dank je!

      Verwijderen
  11. Nog even flink aanpoten en dan een welverdiende vakantie. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Myriam, ik houd jullie op de hoogte in mijn blog, minder frequent misschien, maar ik blijf schrijven!

      Verwijderen
  12. De laatste weken voor de zomervakantie vond ik als moeder ook altijd vreselijk hectisch. Met ook veel onzin en bombarie en gedoe. Alsof ze even zeker willen weten dat je aan vakantie toe bent....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, dat kan ik me ook voorstellen, je wordt dan nog even overal voor ingezet natuurlijk! Ik ga niet overspannen aan de vakantie beginnen, maar zal wel blij zijn als het zover is!

      Verwijderen