dinsdag 21 november 2023

10 van 50 - hoe is het nu?

Tien dagen ben ik al weer bezig met mijn uitdagingen. De eerste is om tot het einde van het jaar iedere dag een blog(je) te schrijven. Tot nu toe heb ik voldoende inspiratie en lukt het me om dagelijks te bloggen. Ik heb wat concepten klaarstaan zodat ik op een drukke dag toch iets achter de hand heb.  Krijg soms ook tips voor een onderwerp, waarvoor dank Ine!  

De tweede uitdaging die ik mijzelf oplegde was om in 2023 geen eetbuien meer te hebben. Dat lukt tot nu toe ook. Dit is een lastiger uitdaging dan het bloggen. Ik kan mezelf makkelijk ertoe zetten om even wat te typen. Het hoeft geen lang verhaal te zijn, en mag overal over gaan.

Eetbuidrang weerstaan is een andere categorie en vind ik veel lastiger. Momenteel zit ik in een goede flow, ik eet lekker en voldoende, gun mezelf af en toe iets extra's en dat houdt het eetbuimonstertje op afstand.

Zo at ik dit weekend een schaaltje kruidnootjes. Geen enorme bak hoor, maar toch. Zoiets kan de eetbuidrang aanwakkeren want het 'hoort niet' in mijn rigide eetpatroon. Maar het ging goed en zo zal ik de komende tijd vaker genieten van wat extra's, het is er immers de tijd van het jaar voor. 

Volgende week donderdag staat me nog wel een lastig moment te wachten: er komen vrienden eten. Normaal gesproken houden we onze zaterdag vrij voor zulke afspraken. Maar deze keer kan dat niet, onze vrienden wonen in Frankrijk en zijn een week in Nederland. In hun planning kwam alleen donderdagavond nog uit en omdat we elkaar graag zien is die datum geprikt. 

T. zorgt voor het hoofdgerecht, ik voor een nagerecht. In mijn eetgestoorde brein is er op donderdagavond geen ruimte voor een lekker toetje en al helemaal niet voor een bonbon bij de koffie na afloop. Ook zal het voor wat betreft de timing van alles wel anders gaan dan onze normale tijden van eten, journaal kijken en naar bed gaan. Kortom, het wordt rommelig en daarmee lastig. 

Gelukkig kan ik me er geestelijk goed op voorbereiden, plan maken en dat uitvoeren. En dan weet ik dat ook ik van deze avond kan genieten zonder (al te veel) stress. Want ik ben vastbesloten om die 50 eetbuivrije dagen te halen. Het is me eerder gelukt om meer dan 90 dagen eetbuivrij te zijn, dus dit moet ook lukken. En dan natuurlijk door in het nieuwe jaar.

eetbuivrije dagen: 10

12 opmerkingen:

  1. Het zal zo wel niet werken in je brein maar kan je de donderdag dan "gewoon" als een andere dag dan anders beschouwen? Maak er een vakantiedag van want dan loopt het ook allemaal wat anders dan op thuis/werkdagen en daar maak je je ook steeds minder druk om dat je dan anders eet en ook een toetje. Vrijdag is weer een werkdag en is de vakantiedag voorbij en geniet je na van hoe het is gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lot, dat vind ik een goed idee! Ik heb overigens op vrijdag 1 december een vrije dag (seniorendag) en zo kan ik dat weekend als een mini vakantie zien! Thanks!

      Verwijderen
  2. en als je nu eens tegen dat brein zegt dat hij zich moet gedragen, over een paar dagen is het Sinterklaas en de zak staat al klaar!!!
    mee op de boot, zeeziek, kotsen, overboord....hup weg!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Berber, hihi... leuke tip! Ik weet dat het gaat lukken om er van te genieten en gewoon normaal te doen. En als ik wat meer eet dan anders... so what? Ik heb er alle vertrouwen in momenteel!

      Verwijderen
  3. Het is nog wat vroeg maar ik wens je alvast een heerlijke donderdag toe. Fijn om je vrienden weer een keertje te zien <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Rianne, heb nog ruim een week om aan het idee gewend te raken, komt helemaal goed, ik weet het (bijna) zeker. Dank je!

      Verwijderen
  4. Hoop dat je heerlijk geniet van het etentje met vrienden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, ik denk dat het wel zal lukken, kijk er ook wel naar uit om gezellig met elkaar te eten!

      Verwijderen
  5. Ik zou me proberen te richten op het leuke etentje met jullie vrienden en niet op de mogelijke gevolgen voor welke soort van eetbuidrang dan ook.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Marijke, dat is ook waar ik nu op focus, en ik heb er ook vertrouwen in dat ik dit gewoon kan!

      Verwijderen
  6. Ik hoop echt,dat jullie een gezellig etentje hebben. En niet te veel "muizenissen" in je hoofd tot die tijd Jammer,dat daar geen "uit-knop"zit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Izerina, het lukt me aardig om er niet al te veel mee bezig te zijn. Ik geloof ook wel dat het een leuke avond wordt en heb er zin in. Ja, zo'n knop zou fijn zijn!!

      Verwijderen