dinsdag 28 november 2023

17 van 50 - regenhoedje

Twee maanden geleden schafte ik een zwart regenhoedje aan bij de HEMA. Het kostte 15 euro, wat ik best veel vond toen ik het kocht. Inmiddels vind ik dat niet meer. Het regenhoedje is die 15 euro dubbel en dwars waard.

Ik heb het in de afgelopen weken al zo vaak op moeten zetten, ik ben de tel kwijt. Wat valt er toch veel regen de laatste tijd. En met mijn hoedje op fiets ik overal naar toe, mijn bril blijft droog, mijn haar blijft droog en mijn make-up loopt niet uit. 

Ik heb geen idee hoe ik eruit zie met dat hoedje op de fiets, maar... zoals de marktkoopman tegen me zei: "Ach meid, wat maakt het uit hoe je eruit ziet, je bent toch al getrouwd!"

eetbuivrije dagen: 17

23 opmerkingen:

  1. Wat leuk, een hoedje! Ik heb altijd mijn capuchon op als het regent. Maar ik zit niet op de fiets want dan zou die afwaaien. Met regen doet het er niet toe hoe je eruit ziet. Als je maar droog overkomt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies Judy, droog blijven is belangrijker dan leuk eruit zien!

      Verwijderen
  2. Ik herinner me nog,dat leerlingen kletsnat binnenkwamen. Want zo'n "stom regenpak"trek je toch niet aan? Voor mij is droog blijven het belangrijkste

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die tijd herinner ik me ook nog uit mijn eigen jeugd Izerina! En dan de hele dag een klamme spijkerbroek aan.... mij niet (meer) gezien... lang leven comfort!

      Verwijderen
  3. Ik ben een mooi wee fietser, bij regen heb ik een auto 😁`
    Afgelopen zomer eenmaal wel in een buitje gefietst toen ik naar de kringloop was geweest en ik geen regen verwacht had, maar met iets meer dan een kilometer mag ik niet klagen.
    Ik had geen idee hoe zo'n regenhoedje eruit zou zien heb ik gegoogled en valt wel mee hoe het eruit ziet. Ik heb wel een zomerversie van stof in mosgroen jaren geleden in Frankrijk eens gekocht toen ik daar veel wandelde met de hond en mijn snel verkleurende haar beetje te beschermen. Met fietsen gebruik ik hem nu ook maar soms vliegt hij af, altijd wind hier in Zeeland.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik fiets bij weer en wind, de auto staat voor de deur maar voor een stukje van 10 minuten vind ik het de moeite niet. Er zit gelukkig een elastiek aan voor onder mijn kin, anders zou ik hem ook allang kwijt geweest zijn!

      Verwijderen
  4. Ik ben ook een mooi weer fietser. Bij regen of kou neem ik de auto, ook al is het om even naar de supermarkt te rijden, 500 meter verderop.
    Als je veel fietst, dan is goede regenkledij een must. En daar hoort een regenhoedje bij. Ik vind ze zelfs nog wel mooi om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Myriam, lekker zo doen, ik doe het nu nog op de fiets, maar snap goed dat niet iedereen dat wil! Ze worden vast nog eens hip, die hoedjes 😉!

      Verwijderen
  5. Heb bij de ANWB een paar jaar terug zo'n soort hoedje gekocht. Met een aansnoerkoordje. Model zuidwester, maar dan van dunne stof dus makkelijk op te vouwen. Bevalt, net als bij jou, heel goed. Met een capuchon zie ik te weinig op de fiets, dus altijd mijn 'Vera-hoedje" op bij regen of sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nietzomaarzooo.... capuchon is niet handig op de fiets, draait niet mee, Vera-hoedje wel!

      Verwijderen
    2. Ha, een Vera-hoedje - ik moest even kijken, maar dat moest natuurlijk een reactie van jou zijn! ;-0

      Verwijderen
  6. Van regen gaat mijn haar krullen! Dus zeker nooit iets op mijn hoofd bij een bui. Tegen de kou draag ik een muts.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt waar Marijke???😉Nou, mijn haar niet!! Denk ook niet dat ik het prettig zou vinden om na 56 jaar ineens gekruld door het leven te gaan.

      Verwijderen
    2. Het is niet permanent, helaas

      Verwijderen
    3. Ik heb ineens weer "gekruld" haar door de chemo, en dat is RAAR! Ik weet niet of het blijft, maar ik moet er erg aan wennen, terwijl ik lang geleden toch ook gekruld haar had - maar de laatste jaren niet meer....

      Verwijderen
    4. Hoi Mrs. H., die chemo die veroorzaakt de raarste dingen! Dit is dan niet zo heel erg lijkt me. Ik ken iemand die enorm vergeetachtig is geworden, gelukkig merkt ie dat het beter gaat nu de chemo een poosje geleden is.

      Verwijderen
  7. Ook als je niet getrouwd bent: comfort voor alles! Hét grote voordeel van ouder worden, vind ik! Ik ga me toch niet meer drulk maken over hoe ik eruit zie - staat mijn regenplunje wel, of kom ik nat aan - wordt mijn haar nat? En make-up: een hele enkele keer - als ik niet te vroeg op pad hoef..... (Maar ik heb geen leerlingen die iets leuks te zien moeten hebben...) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo denk ik er ook over Mrs. H. En op school ook nog een verfsetje liggen en een borstel en een kam!

      Verwijderen
  8. Daarom draag ik nu mijn dinomuts .. maar dat komt mijn kapsel niet ten goede. Toch eens over een hoedje na gaan denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als het ding goed functioneert lijkt het me volstrekt onbelangrijk of die functionaliteit gepaard gaat met elegantie. Je koopt geen regenhoedje om er 'kek' uit te zien, maar om je hoofd droog te houden. Als brildrager weet ik zeer goed hoe belangrijk goed zicht is, ook in regen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Willem, ik kan je vertellen dat het hoedje erg fijn is en inderdaad is het bijzaak hoe ik eruit zie!

      Verwijderen