zondag 26 november 2023

15 van 50 - op mijn bord in week 47 / 2023

Het gebeurt bijna nooit, maar deze week heb ik iets gemaakt wat niet heel lekker was. De moussaka die we maandag aten vond ik niet goed gelukt. Ik dacht dat de feta het romig zou maken, maar dat was niet zo. En we misten daardoor de bechamelsaus die normaal boven zit. De rest van de week aten we gelukkig wel lekker.


zondag 19/11

pita sabich , broccoli en spruitjes met hummus, groene sla, tomatensla


maandag 20/11

vegetarische moussaka (zonder de bechamelsaus maar met feta), broccoli en groene sla


dinsdag 21/11

bloemkool, saucijs met uien, aardappelgratin, komkommerslaatje


woensdag 22/11

gebakken kipdij, satésaus, jasmijnrijst, gewokte spitskool en taugé, zoetzure komkommers


donderdag 23/11

chili sin carne, broccoli, groene sla met komkommer


vrijdag 24/11

Nina Bakery pita met falafel, coleslaw, broccoli en andijviesalade met tomaat 

(De pitabroodjes van het merk Nina Bakery zijn niet te vergelijken met de pitabroodjes die je bij de supermarkt koopt. Dit zijn de 'echte'. Ik koop ze bij de horecagroothandel Sligro.)


zaterdag 25/11

gewokte groentjes, rijstnoedels, gebakken tofu en pindasaus - ijs met slagroom en advocaat


Ik kan nu al vertellen dat we op zondag ook lekker hebben gegeten. In de volgende eetweek ook ons etentje met vrienden op donderdag. 

eetbuivrije dagen: 15

4 opmerkingen:

  1. Ipv feta zou mozzarella waarschijnlijk romiger zijn geweest, dat smelt beter maar feta smaakt pittiger. Het is iets dat wij nooit eten, H houdt er niet van en ik het graag alles apart.
    Maar aardappelgratin ga zaterdag maken, heb veel aardappelen die op moeten en ik maak hem altijd met melk en knoflook, recept uit een oud kookboekje van Jeroen Krabbé en Marjan Berk, Het Bezuinigings kookboek uit 1980, zij waren toen nog niet zo beroemd en bundelden goedkope recepten. Er staan nog meer leuke ideen in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, precies daarom had ik feta genomen. Vind mozzarella wat flauw. Heerlijk zo'n aardappelgratin, die van ons was met slagroom, dat past natuurlijk niet in een Bezuinigingskookboek 😉! Ik ken het boekje ook, heb het weleens bij iemand (weet niet meer wie) ingekeken.

      Verwijderen