zaterdag 11 november 2023

op mijn bord in week 45 / 2023

Op zondag had T. trek in Chinese nasi met alles erop en eraan van de toko in de stad. Dat is een enorme bak vol, waar hij na het avondeten op zondag ook nog 3 keer van heeft gegeten als lunch. Ik at een kliekje uit de vriezer. Er stond iets anders op de planning, maar dat hebben we toen op woensdag gegeten.


zondag 5/11 

kliekje captain's dinner met een gepofte aardappel en broccoli, sla met komkommer


maandag 6/11 

pastawitlofgratin (met kaassaus) , zondag gemaakt en op maandagavond in de oven gezet tot er een lekker korstje op zat, broccoli, groene sla


dinsdag 7/11

spruitjes, aardappel/knolselderijpuree, varkenswangen met jus, komkommerslaatje


woensdag 8/11

soto ajam (Indonesische kippensoep) met een gekookt ei, rijst en zoetzure komkommers


donderdag 9/11

linzengroentestoofje met aardappelpuree, broccoli en sla


vrijdag 10/11

volkorenpita met feta, kikkererwten, olijven en tomaat, salade van witte kool, broccoli 


zaterdag 10/11

gewokte groente met noedels, omeletreepjes en pindasaus


Alvast een blik op volgende week: waarschijnlijk eet T. dinsdag niet thuis, ik denk dat ik dan wat uit de vriezer haal. Verder geen spannende dingen op het menu, het is een gewone werkweek en dan houden we het makkelijk. 




4 opmerkingen:

  1. Heerlijk en gevarieerd weer. Die witlof met pasta klinkt heel erg lekker, zou ik daar de beschrijving/recept van mogen hebben. Hier ook vooral handig omdat we vaak naar mijn moeder gaan in Amsterdam en ik dit al van te voren kan maken. Fijne zondag (en fijne week)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, ik heb het recept ooit eens gelezen op Keukenliefde: https://www.keukenliefde.nl/pasta-gratin-met-witlof-ham-en-kaassaus/. Ik heb het wat aangepast aan onze smaak maar verder is dit een goed recept. Ik vind het erg lekker en kan inderdaad vooraf gemaakt worden en een paar dagen in de koelkast bewaren en dan later opwarmen en gratineren. Jij ook een leuke week!

      Verwijderen
  2. Hee, je bent deze week 'into broccoli'. Tel dit wel 4 keer op je menu. Maar tis lekker en gezond. En je krijgt zo'n hele struik meestal niet in 1 keer op. Weet niet of T er van houdt? Anders moet je zo'n struik alleen opeten. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, ik koop altijd een stronk broccoli en die eet ik in de loop van de week op. T. houdt er niet van, vandaar. Ik snijd de stronk en de steel in stukjes en die gaan gekookt in een vershouddoos de koelkast in.

      Verwijderen