zaterdag 25 november 2023

14 van 50 - hoe een eetregel erin sluipt - het vervolg

Over de nieuwe eetregel om mijn bakje vla na het eten om 19.50 uur te eten schreef ik een blogje. In dat blogje beloofde ik om nog eens terug te komen op deze gewoonte. 

Nou, ik kan er kort over zijn want de eetregel was er én bleef er. En eerlijk is eerlijk, ik heb niet geprobeerd om het anders te doen. Het idee om deze regel los te laten door het toetje ergens in het half uur na het eten en voor het 8 Uur Journaal te eten was in theorie een prima voorstel, maar in praktijk is er niets van terecht gekomen.

Zo gaat het eigenlijk altijd. Ik weet wat ik moet doen om het anders te doen maar ik doe het niet. Zo ging het ook met alle therapieën die ik heb gehad, de informatie die ik opdeed uit de boeken die ik las en de nuttige tips die ik vond terwijl ik op het Internet aan het surfen was.

Ik kan er inmiddels zelf een boek over schrijven, zou vast ook een succesvol YouTuber kunnen worden met een vlog over het aanpakken van een eetstoornis. 

Ik zie het helemaal voor me, zit ik 's avonds bij Khalid en Sophie aan tafel om mijn boek/kanaal te promoten, word ik uitgenodigd bij Jinek om wat meer te vertellen over deze ingewikkelde materie en reis ik het land door om bij boekwinkels signeersessies te doen! En omdat ik zo ontzettend veel weet en het zo leuk kan vertellen allemaal krijg ik ook nog eens een eigen programma op NPO3! 

Alle gekheid op een stokje, ik blijf natuurlijk gewoon werken waar ik werk en doen wat ik doe, met goede dagen en slechte dagen, de ene keer wat meer eetgestoord dan de andere keer. En die eetregel voor dat toetje? Dat is een blijvertje!

eetbuivrije dagen: 14

16 opmerkingen:

  1. Prima toch als dat je zo goed bevalt en regelmaat moet er zijn toch 😁
    Ben benieuwd hoe het donderdag met jullie vrienden geweest is en of dat lastig was of dat het idee van vakantiedag gewekt heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, regelmaat is zeker belangrijk! Het etentje is nog niet geweest, is aanstaande donderdag. Je leest het nog wel.

      Verwijderen
  2. Zet je dan de kookwekker of weet je zelf,dat het zo laat is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ik zie het op mijn laptop en op de klok op de oven.

      Verwijderen
  3. Ik vind het wel een gekke regel. Maar ik heb zelf ook vaste eettijden, en word onrustig als ik daarvan afwijk om de een of andere reden. Maar dat is allemaal niet zo strikt als bij jou. Ja, je zou een goeie zijn bij Jinek! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, regel is misschien niet het goede woord, gewoonte zou beter passen. Hihi... stel je voor, ik bij Jinek om over eetregels te praten. 😁

      Verwijderen
  4. Helemaal zo'n gek idee nog niet om het eens uitgebreid te hebben over een eetstoornis in de media. Bij de meeste mensen waarschijnlijk totaal onbekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, ik denk inderdaad dat veel mensen niet weten dat ook 50-plussers dit kunnen hebben, dat zou zeker interessant zijn voor een praat- of actualiteitenprogramma. Over tienermeisjes is het wel wat meer bekend, maar dat ook jongens, mannen en ouderen een eetstoornis kunnen hebben weten weinig mensen.

      Verwijderen
  5. Heb je last ervan dat je je toetje op dat tijdstip eet? Zo niet, dan lijkt me er niets ernstig mee aan de hand. Je doet er ook geen anderen kwaad mee toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nietzomaarzooo, nee, geen last, en ik doe er niemand kwaad mee, maar het blijft beetje raar dat zoiets zo ontstaat.

      Verwijderen
  6. Heeft niet iedereen wel ergens zo'n regels zonder dat dat een eetstoornis is? Ik eet bijvoorbeeld op het werk altijd fruit tussen 10u30 en 11u, mag niet vroeger (van mezelf), en later vind ik vervelend maar ik eet het dan wel nog op. En in de namiddag een puddinkje om 16u, mijn collega's kunnen er de klok op gelijk zetten :-). Na het avondeten mag ik niets meer eten, honger of niet. Niks mis mee denk ik. Ik doe er alleszins niemand kwaad mee, en mijn man moet daar niet in meedoen :-).
    En inderdaad geen slecht idee om eetstoornissen bij andere mensen dan jonge meisjes eens onder de aandacht te brengen. Jij bij Jinek, ik zou kijken ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nathalie, ik denk dat het ook voor veel mensen gewoon is om vaste tijdstippen te hebben voor bepaalde handelingen/dingen. Het wordt pas lastig als je het niet anders kán doen. Ik kan het wel, maar vind het, net als jij, vervelend als het niet lukt. Hahaha... mijn collega's kunnen ook de klok gelijkzetten op de de dingen die ik doe! Ik 'mag' ook niet eten op andere momenten, honger of niet, en dat maakt het soms wel lastig en is voor mij onderdeel van mijn eetstoornis. Alle kleine dingen bij elkaar maken het tot een stoornis. En soms zou ik willen dat het er niet was, maar meestal heb ik er verder geen last van en mijn omgeving ook niet. Ook mijn man hoeft niet te doen wat ik doe en dat gaat al jaren goed! Ik denk niet dat ik het zou durven om op tv te vertellen, ook al denk ik dat er echt meer aandacht voor moet komen!

      Verwijderen
  7. Nou dat zou best wel leuk zijn als je je eigen tv programma kreeg met eettips. Ik zou gaan kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Zinkende Surfer, als ik een eigen programma heb nodig ik al mijn mede bloggervriendinnen en -vrienden ook uit! Iedereen heeft zo haar of zijn verhaal, jij over je date-avonturen van onlangs vond ik ook leuk om over te horen!

      Verwijderen