vrijdag 17 november 2023

6 van 50 - de kroon

Ik lees het in the Guardian, maar ook in andere kranten en op websites. Het laatste seizoen van The Crown op Netflix valt tegen.

Jammer, ik keek er zo naar uit. Was niet van plan om nu al te gaan kijken, maar verheugde me erop om dit allerlaatste seizoen in de kerstvakantie te kijken. Dat ga ik nog steeds doen hoor, maar ik houd er rekening mee dat ook ik het een teleurstelling vind.

Ik woonde net weer in Nederland toen Diana en Dodi verongelukten in de tunnel in Parijs. Omdat ik nog met nare ex samenwoonde, hadden wij op televisie nooit iets anders aanstaan dan de BBC, nare ex sprak immers geen Nederlands (en was ook niet van plan dat te leren, hij had mij immers om te vertalen). De hysterie rond haar dood, het grote gemeenschappelijke verdriet dat de Britten hadden raakte mij ook. Ik kan het me daardoor ook allemaal nog heel goed herinneren.

Het ligt niet aan de acteurs zo lees ik, die acteren de sterren van de hemel. Het ligt aan hoe het verhaal over Diana wordt gebracht. Ik zal hier verder niet uit de doeken doen wat erover wordt geschreven, kijk eerst maar en oordeel dan. Dat is wat ik ook ga doen. Ik ben benieuwd wat ik er van vind.

Seizoen 6 wordt in porties geserveerd: vanaf 16 november waren de eerste vier afleveringen te zien, de laatste zes afleveringen zijn vanaf 14 december te zien.  


eetbuivrije dagen: 6

8 opmerkingen:

  1. Ik kijk niet naar The Crown en niet naar de B&B uit je vorige blogje, dus ik kan er niets over zeggen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Judy, het is voor mij heerlijk tijdverdrijf op de sportschool, anders zou ik het ook niet zien, dat weet ik zeker, ga het namelijk niet thuis zitten kijken. Thuis kijk ik nu Maud en Babs, Boer Z Vrouw, en nog wat andere dingen op de streamingsdiensten. En ik lees ook nog steeds graag een boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoor en lees er wel over,maar keek nooit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een prachtige serie Izerina, dus al je nog eens tijd over hebt... kijken!

      Verwijderen
  4. De Crown hebben we helemaal niets van gekeken, geen Netflex oid.
    Ik kan me nog erg goed herinneren hoe ik de dood van Diana las, was op zaterdag teruggekomen van een vakantie in Frankrijk met dochter van 16.
    Zondagmorgen nog vermoeid van de reis bij de koffie teletext lezen (was voor internet hè) en las het bericht en scrolde door (al kende we dat woord toen nog niet) en pas na paar minuten drong tot me door wat ik had gelezen. Toen de BBC en CNN aangezet.

    Op de vraag waar was je op 9/11 kan ik ook een exact antwoord geven. Zat in de auto onderweg naar huis en hoorde van het eerste vliegtuig dat in een vd Twin Towers was gevlogen. Zette thuis meteen CNN aan en zag na een paar minuten de tweede in de andere toren vliegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik denk dat je de serie ook mooi zou vinden. Ja, de herinneringen waar ik was heb ik ook aan bepaalde momenten in de geschiedenis. Op 11 september zaten we buiten op een terrasje want T. is dan jarig en het was mooi weer.

      Verwijderen
  5. Ik vind de serie prachtig maar of het allemaal zo echt gegaan is ……….. ik betwijfel het. Groetjes Ellen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ellen, ik heb gelezen dat het voor het grootste deel is gebaseerd op feiten maar dat er ook dingen bij zijn bedacht om het allemaal wat interessanter voor een spannende serie te maken. Dat gebeurt eigenlijk altijd wel bij dit soort drama's.

      Verwijderen