maandag 27 november 2023

16 van 50 - zomaar een week uit mijn leven #3

zaterdag 18 november 2023

Ik begin nu eens niet op maandag met mijn weekoverzicht, maar op zaterdag. Ben op mijn normale tijd, 07.30 uur, uit de veren. Ik ontbijt met havermoutpap met rozijnen, goudrenet en speculaaskruiden. Die laatste maak ik zelf in een grote pot waar ik iedere dag een theelepeltje van gebruik voor mijn pap.

Na het sporten ga ik de stad in, daar is het druk want ook in mijn stad is er een sinterklaasintocht. Na de aankomst per boot trekt de stoet, met Sint op zijn paard, naar het centrum. Ik zie de optocht niet, maar wel veel kindertjes met pietenpakjes en opgewonden smoeltjes, leuk! Jammer van het weer, het regent aan een stuk door, maar dat mag hun pret niet drukken!

De boodschappen zijn binnen en na de lunch pak ik mijn boek en kom ik alleen nog van de bank om naar de keuken te gaan voor thee, wat lekkers, nog meer thee en om mijn avondeten te maken.

zondag 19 november 2023

Een droge dag vandaag. Ik ben in de ochtend naar de sportschool, daarna maak ik het eten voor maandag. Vorige keer maakte ik een dubbele portie saus, die heb ik gisteren al uit de vriezer gehaald. Ik kook de aardappelen en grill de aubergines. Nu is het een kwestie van laagje voor laagje opbouwen. Ik doe dit keer geen bechamelsaus over de laatste laag aardappels, maar gesmolten boter. Als de schotel dan op maandag uit de oven komt zijn de aardappelschijfjes bovenop lekker goudbruin gebakken.

's Middags lees ik mijn boek uit en ga ik even snel naar bieb om mijn reservering op te halen .Ik hang mijn kledingkeuze voor deze week vast klaar zodat ik in de ochtend niet hoef te beslissen over wat ik zal dragen. Bij die keuze houd ik rekening met het weer. Op dagen met regen draag ik een lange broek omdat ik daar makkelijk mijn regenbroek over kan aantrekken. Blijft het droog dan trek ik een jurkje aan met een dikke panty en een lekker warm verst. Deze week zo te zien een beetje van allebei.

maandag 20 november 2023

Mijn les verloopt niet lekker. De klas heeft elkaar een week niet gezien, er was vorige week veel lesuitval en zij waren twee dagen op stage. Maandagochtend is dan hét moment om eens lekker bij te kletsen. Ik merk dat ze er niet echt veel zin in hebben vandaag. 

Volgende week ga ik de examenopdracht uitleggen, hier hebben ze al hun aandacht bij nodig, want het is een grote opdracht. Ze moeten gedurende 10 weken een cliënt (vader, moeder, oom, tante, buurman...) begeleiden bij een verantwoord voedingspatroon en bewuster bewegen. Aan het eind van de 10 weken moeten ze een verslag inleveren waarin o.a.: intake, voedingsdagboek, gespreksverslagen, doelen, evaluaties en een conclusie.  Ik moet deze les goed voorbereiden want wanneer ze eenmaal gestart zijn mag ik ze niet meer helpen.    

dinsdag 21 november

In ochtend heb ik een vergadering met mijn zorgcollega's. We bespreken de lopende casussen en bepalen welke dingen we gaan doen. 's Middags heb ik een overleg buiten school. Aansluitend zou ik nog naar een andere bijeenkomst gaan maar ik had er geen energie meer voor. Deze bijeenkomst was aan de andere kant van de grote stad en om er te komen is het een behoorlijke reis, zowel met de auto (file) als met het OV (3x overstappen) als op de fiets (50 minuten enkele reis). Zou betekenen dat ik ik pas tegen 19.00 uur thuis zou zijn. Ik koos ervoor om deze bijeenkomst over te slaan. T. zorgde voor het eten, ik dekte de tafel en kon vervolgens lekker aanschuiven.

woensdag 22 november

Het is koud wanneer ik op de fiets stap, maar wat een prachtige lucht! Ik ben nog te vroeg om te gaan stemmen, ik ga eerst naar school. Daar heb ik twee afspraken met studenten die voor hun mondeling Engels komen. Daarna heb ik pauzedienst. Pauzedienst houdt in dat medewerkers tijdens pauze in de aula surveilleren of een rondje om de school lopen. Ik mag in dit blok tijdens de ochtendpauze naar buiten. Gelukkig is het droog en lekker wandelweer. Samen met een collega lopen we in totaal drie rondjes.

Daarna fiets ik even heen en weer naar het station om te stemmen. Het is druk maar alles gaat lekker vlot en binnen een kwartier ben ik weer terug op school. De rest van de dag verloopt zonder verdere bijzonderheden.

donderdag 23 november

Op school hebben we als eerste een netwerkontbijt. We organiseren dit jaarlijks voor al onze externe contacten. De mensen die je vaak aan de telefoon hebt, of waar je veel mee e-mails leer je zo op een leuke manier kennen. En je leert dan ook nieuwe mensen kennen. We hebben een ruimte die voor dit soort evenementen heel geschikt is. Je kan er met een gezelschap zitten én er is een keuken waar studenten leren koken. Het ontbijt wordt dan ook door onze studenten verzorgd, dat maakt het nog leuker.

Op donderdag heb ik altijd een aantal vaste vergaderingen, dus na het ontbijt gaat mijn gewone werkdag gewoon verder. 

Aan het eind van de dag heb ik nog een moeilijk gesprek. Ik moet eens studente vertellen dat wij haar uitschrijven van de opleiding. Ze begrijpt het maar is wel erg verdrietig en moet huilen. We bieden nazorg en ik verwijs haar dan ook door naar het schoolmaatschappelijk werk. De uitschrijving kwam overigens niet onverwacht.

Mijn rondje op de sportschool einde van de dag was lekker, ik had het even nodig om mijn zinnen te verzetten.

vrijdag 24 november

Van ons hele team zijn er bij het ochtendoverleg 6 collega's aanwezig. De rest is ziek, of op stagebezoek, of heeft een vergadering buiten de deur.

Er komt een sollicitante om een proefles te geven. Samen met een collega zit ik erbij en maak ik een verslag. Leuke dame, leuke les. Maandag komt er nog een kandidaat. 

Omdat het vrij rustig is, en mijn werk af is, kan ik lekker vroeg naar huis. Onze teamleider gaat zelf ook wat eerder. Ik ga nog naar de markt en wanneer ik thuiskom begint het heel hard te regenen. Binnen voor de bui! 



eetbuivrije dagen: 16

8 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me erg prettig een netwerkbijeenkomst, al spreek je elkaar misschien wel eens en ziet een gezicht in het echt is altijd net anders en niet specifiek alleen over werk.
    Ik had ook vrij veel contacten buiten de deur, drukkerij, verzendingsbureau, bibliotheken en probeerde zoveel mogelijk zelf dingen te brengen en het bedrijf ook te zien. Zo ben ik eens in de Staatsdrukkerij geweest op delen waar zelden andere mensen komen dan eigen personeel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik vond het ook een leuke bijeenkomst, vooral omdat ik veel mensen vaak spreek, maar nooit zie. En nu wel en inderdaad praat je dan ook over andere dingen dan werk en dat is leuk. Dat wat jij vertelt over je bezoek aan de Staatsdrukkerij zijn de krenten in de pap van een baan!

      Verwijderen
  2. Wat heb jij afwisselend werk. Leuk om zo'n week te lezen.Twee kandidaten voor een functie en dat in de tijd van personeels tekorten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ja ik heb een baan waarbij ik veel verschillende dingen mag doen. En de twee kandidaten waren heel verschillend maar allebei goed, dus lastig keuze! Die ligt niet bij mij maar bij de teamleider.

      Verwijderen
  3. Leuke inkijk. Het lijkt me heel afwisselend werk wat je doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eindelijk kan ik ook weer een reactie geven!
    Ik ben erg ziek geweest van Corona en tel daarbij de ziekte op die ik al had dan kan je even niets meer.
    Ik heb het meeste bijgelezen en vind het knap dat je al weer zoveel dagen eetbuivrij bent.
    Wat leuk om een weekverslag van je te lezen, je hebt volgens mij echt een leuke en afwisselende baan!
    Speculaaskruiden in je pap vind ik echt brrrr, ik lust van welk soort speculaas dan ook helemaal niets.
    Groetjes,
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria, leuk om weer van je te horen! Wat naar dat je zo ziek bent geweest en gelukkig nu weer lekker mee kan lezen en reageren. Mijn baan is inderdaad leuk, ik hoop het nog zo'n jaar of 8 tot 10 te mogen doen. Ja, van bepaalde smaken moet je echt houden.

      Verwijderen