donderdag 7 april 2022

donderdag 7 april 2022 - niets lekkers bij de koffie

Ik ben blij dat het gisteren goed is gegaan met mijn lekkers bij de koffie. Maar vanmorgen was ik er minder blij mee. Ik ben expres niet op de weegschaal gaan staan want ik weet dat een muffin niet meteen gewichtstoename betekent. En als ik al zwaarder geworden zou zijn dan zou ik de muffin daar toch de schuld van geven en zou mijn poging om eens iets extra's te eten daardoor een negatief effect hebben en zou het mogelijk meteen de laatste keer geweest zijn.

Terug naar de muffin van gisteren en waarom die me vandaag parten speelt. Bij het ontbijt begon het al. Wel of geen extra fruit in mijn havermoutpap om te compenseren? En toen ik mijn lunch klaarmaakte moest ik beslissen wel of geen gekookt ei erbij te nemen.

Ik heb maar goed naar mijn gezonde brein geluisterd. Een muffin is geen reden om vandaag een balansdag in te lassen. Het is een muffin, geen hele appeltaart! Het is normaal om eens iets lekkers bij de koffie te nemen, het is zelfs gezond in mijn geval om dit te doen want het hoort bij een normaal eetpatroon om af en toe iets te snoepen of te snacken. Mijn ontbijt gewoon gemaakt zoals altijd met wat extra fruit, deze keer met bramen en appel en ook mijn lunchsalade was goed gevuld doordat ik er ook eitje door had gedaan.  Toen ik eenmaal had ontbeten verdween het ongemakkelijke gevoel gelukkig vrij snel. 

De dag verliep overigens verder goed.  We hadden een makkelijke maaltijd op het programma staan: Turkse linzensoep met een gözleme. De gevulde pannenkoek delen we altijd en ik heb geen klein stukje genomen, maar gewoon mijn helft!

Ook op het werk was het prima vandaag, genoeg te doen maar niet teveel, daarom ging ik met een voldaan gevoel naar huis. Bijna weekend en volgende week een korte week, fijn vooruitzicht!

Morgen wil ik oefenen met een keer niet naar de sportschool gaan, maar of dát lukt? Dat is echt een hele grote stap maar ook heel belangrijk want dat is me nog nooit gelukt op een gewone dag. Het sporten is ook een onderdeel van de eetstoornis en hierover zal ik binnenkort meer schrijven. 

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 19

17 opmerkingen:

  1. Moet die grote stap van niet naar de sportschool gaan nu al?
    Is het niet voldoende wat je deze week al hebt bereikt?
    Wees heeel tevreden met wat he hebt bereikt in deze korte tijd, want dat is het,

    Geniet van het NU

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, je hebt een heel goed punt, niet alles tegelijk willen. Ik denk ook niet dat het zal lukken want ondanks mijn voornemen heb ik net mijn sporttas toch al ingepakt voor vanmiddag. Fijne dag!

      Verwijderen
    2. Ik dacht hetzelfde, dat je te snel wil. Slijt eerst deze nieuwe gewoonten van iets erbij er goed in en dan over een paar weken weer een stapje.
      Dan is het allemaal beter te doen dan in 1x alles weer perfect te willen doen. Het sluipt er in en het kruipt er uit geeft denk ik een grotere kans van slagen om bij het einddoel te komen.

      Verwijderen
    3. Hoi Wieteke, mooi gezegde en inderdaad is het misschien niet te slim om alles meteen te willen. Fijne dag!

      Verwijderen
  2. Wat een overwinngen! En je staat nu in mijn lijst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Vlasje, dank je wel en leuk dat ik mee mag rollen op jouw blog! Fijne dag!

      Verwijderen
  3. Afgaande op je weekmenu voor het avondeten en de lunchsalades eet je voornamelijk groente en een boterham met pindakaas. Het avondeten lijkt veel, maar ik neem aan dat de porties klein zijn. Wat is je ontbijt? marieclaire

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marieclaire, als ontbijt altijd havermout (40 gram) gekookt met half water half melk. Tussendoor volkorenboterham met pindakaas. Lunch een flinke bak rauwe en gekookte groente (zo'n 500 gr) en een snee roggebrood met kaas. Tussendoor appel en handje nootjes. 's Avonds eet ik best veel, wel veel groente en minder koolhydraten, ook weinig tot geen vlees maar wel veel peulvruchten. Ook altijd nog kwark 's avonds. Ik heb een keer een blog geschreven over mijn eetpatroon van een normale dag. https://mevrouwniekje.blogspot.com/2021/08/wat-ik-op-een-dag-eet.html Fijne dag!

      Verwijderen
  4. Dat zo'n muffin-beslissing naijlt. Hopelijk de voldoening van het lukken ook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ja, te gek voor woorden. De voldoening is nu nog, de muffin ben ik inmiddels vergeten. Fijne dag!

      Verwijderen
  5. one step at the time....niets forceren
    het gaat hartstikke goed met je, je hebt er ook lol in als ik het zo lees (en supertrots ook, terecht)
    misschien een keer in het weekend uitslapen? ipv de sportschool?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, net als de anderen zie jij het ook goed, stap voor stap. Ja, ik heb er zeker lol in. Volgend weekend kan ik niet op zondag en maandag ivm Pasen, altijd een hele strijd in mijn hoofd of ik dan ga fietsen of niets doe. In het verleden (voor corona) kocht ik dan een dagkaart voor een andere sportschool die wel open is. Maar dat doe ik deze keer niet meer. Dus volgend weekend heb ik sportvrij!

      Verwijderen
    2. En ook jij een fijne dag natuurlijk Berber!

      Verwijderen
  6. Klinkt als een goede dag zeg! Ben benieuwd of het je lukt om niet naar de sportschool te gaan. Dat lijkt me best lastig. Ik kan ook niet een dag hardlopen overslaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, jij bent net zo'n endorfinejunk als ik! Ik volg de wijze raad van bovenstaande vrouwen op en ga niet meteen alles tegelijkertijd proberen. Volgend weekend overigens al een dichte sportschool met Pasen, dus dan ben ik verplicht iets niet of anders te doen...... meestal ga ik fietsen maar als het slecht weer is dan blijf ik thuis. Wordt vervolgd. Fijne dag!

      Verwijderen
  7. 'Het is een muffin, geen hele appeltaart!' Kijk! Zo is dat! Goed bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Nicky, dank je! Volgende keer wordt het een punt appeltaart denk ik, vind ik namelijk ook erg lekker. Fijn weekend!

      Verwijderen