zondag 17 april 2022

zondag 17 april 2022 - sportschool dicht

Ik ben geen lid van een sportschool die deel uitmaakt van een keten. De sportschool waar ik train wordt gerund door twee mannen en is hun eigen zaak. En omdat de sportschool niet heel groot is en er verder geen personeel is, zijn zij op alle feestdagen dicht. Dus kan ik niet sporten dit weekend.

Dit loste ik voorheen altijd op door een proefles (gratis) aan te vragen bij een filiaal van een grote keten sportscholen in de buurt die wél open was. Ik heb ook wel eens een dagpas bij een sportschool gekocht. 

En toen was er ineens Corona in maart 2020 en gingen alle sportscholen dicht. Ik moest dus iets verzinnen om mijn bewegingsdrang te stillen. Gelukkig had ik in februari 2019 een hele goede toerfiets met 8 versnellingen gekocht en kon ik gaan fietsen. 

Iedere dag maakte ik een tocht. Afhankelijk van de windrichting had ik vier verschillende routes van ongeveer 75 tot 90 minuten. Ik fietste heen altijd met wind tegen, terug wind mee. Ik deed dit alle dagen dat de sportscholen dicht waren in de afgelopen twee jaar, en dus ook met de feestdagen. Regenachtige dagen waren de enige dagen waarop ik niet fietste, en die waren op een hand te tellen. Zelfs toen het onder nul was heb ik gefietst. 

Krachttraining deed ik thuis, in de woonkamer met pakken yoghurt als gewichten voor mijn armen en een matje onder mijn gat om buikspieroefeningen te doen.

Die gratis proeflessen/dagpassen zijn nog steeds een optie, maar met dit weer is het lekkerder om een fietstocht te maken. Dus stapte ik vanmorgen op mijn fiets. Dik aangekleed want het was nog fris, maar halverwege konden de handschoenen uit, sjaal af en zonnebril op. 

Binnenkort is het Koningsdag, ook dan is de sportschool gesloten. Maar die dag vertrekken wij voor een midweekje weg. Als ik niet thuis ben kan ik het sporten makkelijk laten. Dan heb ik er totaal geen moeite mee en zie ik het als een vakantie voor lichaam en geest. Maar wanneer ik thuis ben moet er bewogen worden, of ik nu wil of niet, de bewegingsdrang is dan enorm sterk, sterker dan mijn gezonde brein nu aankan. Na het tackelen van de eetbuien wordt dit mijn volgende project: op een normale (werk)dag NIET sporten en iets anders leuks/niets bijzonders gaan doen. Ik verwacht dat dat ook minder moeilijk is dan ik nu denk en wellicht met dezelfde methode aan te pakken als de eetbuien. 


aantal dagen aaneengesloten eetbuivrij: 29

 

14 opmerkingen:

  1. en wij staan weer klaar om je aan te moedigen, ons raak je niet zo snel kwijt, je eet- en sportbuien hopelijk wel.
    Ik zie het voor me, die pakken yoghurt....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker dat "iets anders doen"lijkt me belangrijk. Als je geniet voel je misschien wat je laat minder.Heb je vandaag al een alternatief plan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Izerina, nee nog geen plan B. Vandaag ga ik dus weer fietsen, maar daar heb ik nu ook geen moeite mee, zelfs zin in met dit mooie weer. In therapie is mij ooit verteld dat ik helemaal niets moet doen en dat een maand lang.... dat zag ik niet zitten en toen ben ik gaan minderen. Vond ik al erg lastig maar is uiteindelijk gelukt. Nu zou ik dat ook weer kunnen doen.... daar ben ik nog niet uit.

      Verwijderen
  3. Vandaag kan je je fietstocht toch gewoon beschouwen als een fietstocht omdat het zulk heerlijk fietsweer is en geen sportieve prestatie? Ga je dan altijd alleen of fietsen jullie op vrije dagen ook samen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, het was inderdaad een lekker tochtje met dit weer. Maar voor mij toch een sportieve prestatie omdat ik het niet op mijn dooie gemak doe maar met de vaart erin. Ik ga altijd alleen fietsen, ik vertrek altijd rond 9 uur en op dit soort dagen wil mijn man graag nog even uitslapen. Voor mij is uitslapen tot 7.30 uur in bed blijven. Hij is bovendien geen fietser, doet alles altijd met de auto.

      Verwijderen
  4. Ach, ach, wat lijkt het me lastig als je zoveel dingen van jezelf moet.
    Al herken ik mezelf er ook wel in, maar vanwege mijn slechte gezondheid zijn de dingen die ik moet van mezelf van heel andere orde.
    En natuurlijk is sporten gezond en vaak ook heerlijk om te doen alleen zou het zonder dat “moeten” nog fijner zijn.
    Maar je bent zo goed bezig, langzaam maar zeker kom je waar je jezelf wil hebben!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie was van Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Ria, vervelend dat je gezondheidsklachten hebt. Minder moeten is ook een stap in mijn traject op weg naar een gezondere relatie met eten en bewegen. Ik ga daar wel snel aan beginnen! Eerst heb ik nog wat kleinere dingen die ik eerst ga aanpakken, daar blog ik binnenkort nog over. Fijne avond Ria!

      Verwijderen
  6. Er waren veel fietsers te zien gisteren op eerste Paasdag. Het weer was er dan heerlijk voor. Dat waren natuurlijk dagjes fietsers of hoe je ze ook noemen moet. Een stukje fietsen en een terrasje. Weer een stukje fietsen en weer ergens neerploffen. Zou dat niet kunnen en dan bijvoorbeeld in de middaguren nadat jij je tocht achter de rug hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Ellen, ik zou in eerste instantie niet meteen om 9 uur de deur uit moeten gaan, alsof het een bezoek aan de sportschool betreft, en dan inderdaad lekker in de middag gaan en tussendoor ergens een ijsje eten of iets anders lekkers nemen. Dat doe ik nooit, maar ik houd het in mijn achterhoofd voor het Pinksterweekend!

      Verwijderen
  7. Nou, zoals je weet heb ik daar geen last van. Ik zou willen dat ik de discipline had om thuis het een en ander te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicky, klopt, ik heb het bij jou gelezen! Ik zou beter af zijn met discipline, nu is het verslaving en dat is ook niet zo goed hoor!

      Verwijderen