vrijdag 1 april 2022

vrijdag 1 april 2022

Een stukje zonder titel want deze post gaat over niets in het bijzonder. Vanmorgen stapte ik op de fiets en was het koud met een vrij harde wind en nog wat natte sneeuwvlokken. Ik vond dat niet fijn! Op school was ook het ook koud dus trok ik het kleine elektrische ventilatorkacheltje tevoorschijn om mijn kantoor een beetje te verwarmen.

Ik had een hele lege dag, dat betekent niet dat ik niets te doen had, maar ik had geen vergaderingen of andere afspraken. Ik heb een boel administratie gedaan. Er waren vandaag veel collega's afwezig vanwege ziekte of andere reden en met een klein clubje, allemaal meiden, hebben we gezellig gepauzeerd.

Ik ben een uurtje eerder naar huis gegaan - ik kon compenseren vanwege een langere dag vorige week - en onderweg naar huis nog naar de markt gegaan. Thee gedronken, rondje sportschool en daarna lekker in mijn warme joggingbroek en dik vest op de bank gaan hangen met de digitale NRC. 

T. bestelde voor zichzelf Chinees, ik maakte een heel lekkere pan met noedels, groente, omeletreepjes en pindasaus. Na het eten hebben we  de eerste ronde van Twee voor Twaalf gekeken. Morgenavond ronde twee.

Morgen zou ik lunchen bij mijn vriendin T. Zij heeft een aantal weken geleden een vrije ingrijpende operatie gehad, is nog aan het herstellen maar kan al wel visite ontvangen. We lunchen eens per twee, drie maanden samen. Voor corona gingen we dan uit lunchen, sinds corona doen we dat bij haar thuis en we zijn van plan om dat te blijven doen.  Helaas appte ze me vanmiddag dat ze ziek is,  grieperig maar gelukkig met een negatieve zelftest. Vorige keer moest ik afzeggen want toen had ik griep. Ik heb vorig weekend al knolselderijsoep gemaakt en die blijft nu in de vriezer voor 16 april, als we opnieuw proberen samen te lunchen.  Zij zorgt dan voor lekker brood en beleg. Jammer dat het niet doorgaat, had er veel zin in.

Ik had twee weken geleden het dunne dekbed weer op ons bed gelegd, maar zelfs met sprei is het al een aantal nachten te koud. Vrijdag is bedverschoondag en ik heb het dikke dekbed weer gepakt, die dunne berg ik maar weer even op!

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 13



14 opmerkingen:

  1. Jammer van jullie lunch.Maar het is "snottertijd". En je laatste regel,fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, zeker jammer, maar afspreken is leuker als je niet loopt te snotteren. Dank je! Op naar een week er bij, vandaag ijscoupe met slagroom (zonder dat dat een eetbui uitlokt na afloop!).

      Verwijderen
  2. Hè lekker, knolselderijsoep, je brengt me op een idee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, niet vergeten ook aardappel mee te koken, dan pureren, maakt het heel mooi zacht en romig en minder 'waterig'. Lekker met wat gebakken champignons op toast er bij! Fijn weekend!

      Verwijderen
    2. Knolderijsoep....is dat een stevige soep..maaltijdsoep of gewoon voor luclnch. Wat doe je er allemaal in.knap zo je t allemaal doet met de eetstoornis. Respect. Gr

      Verwijderen
    3. Hoi Anneke, het is niet echt een heel zware stevige soep. Ik fruit een ui en knoflook, dan een kleine of halve grote knolselderij in blokjes in de pan, een flinke aardappel in blokjes erbij en dan een liter groentebouillon. Kan van een blokje, ik maak altijd vers. Rustig koken en daarna met de staafmixer pureren. Peper en zout naar smaak. Dank je wel voor je compliment!

      Verwijderen
    4. Ha, je brengt me op een idee, lekker nog een winterse soep voor de lente invalt! En volgens mij heb ik nog wat champignons liggen in de koelkast...

      Verwijderen
    5. Hi Mrs H. knolselderij en paddenstoelen zijn een lekkere smaakcombinatie. Eet ze!

      Verwijderen
  3. Oh lekker knolselderijsoep, maar lang leve de diepvries hè.
    Maar wat moeten we weer wennen hè, met die kou... stel je voor 2 dagen eerder zelfs lekker buiten zitten lunchen en nu?
    winterjas, muts, das en zelfs handschoenen.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi RiaN, het valt tegen die kou, zelfs het zonnetje doet er niets tegen nu. Kom net terug van wat boodschappen doen op de fiets, blij dat ik weer binnen ben. De was droogt trouwens wel heel snel buiten! Jij ook een fijn weekend!

      Verwijderen
  4. Jammer dat je lunch niet doorging. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Ik heb hier nog steeds mijn winterdekbed op bed. Ik vind het echt zo ontzettend koud! Ik wil de lente terug!

    BeantwoordenVerwijderen