dinsdag 26 april 2022

omdat ik het waard ben

Deze slogan heeft bij T. en mij jaren voor veel lol gezorgd. We riepen het, en vele variaties, te pas maar vooral ook te onpas!  Omdat je behaard bent! Omdat je bejaard bent! Omdat je een taart bent! Vandaag vond ik het leuk om de slogan als titel te gebruiken. 

Ik ben namelijk naar de kapper geweest. De laatste keer was zes maanden geleden en de voorlaatste keer anderhalf jaar geleden. Ik ga dus niet zo vaak. 

Tot zo'n 12 jaar geleden had ik heel kort haar en ging ik om de 6 weken. Ik liet het dan knippen en omdat ik al wat grijze haren had ook verven. 

Vanaf het moment dat ik mijn haar liet groeien ben ik ook gestopt met de verfbeurten. Ik heb donkerbruin haar met inmiddels over mijn hele hoofd grijze haren. Van veraf zie ik er nog niet grijs uit, maar kom je dichterbij dan zie het wel. Ik ben erg blij met mijn steile haar en de kleur. Het is inmiddels behoorlijk lang en ik wil het nog wat langer hebben zodat ik het in een goede knot kan draaien. 

Na een half jaar was het aan de punten een beetje sleets geworden en moest er een centimetertje af. Omdat ik een kappersbezoek niet echt leuk vind stel ik het meestal uit, soms dus wel een jaar! Maar ik wil er ook fatsoenlijk uitzien en omdat ik mezelf al genoeg te kort doe besloot ik deze vakantie wat meer aan en voor mezelf te doen. Ja, omdat ik het waard ben!

Vandaag dus een bezoek aan de kapper. Ik kom al jaren bij dezelfde salon waar ik al jaren wordt geknipt door dezelfde kapster. Het is een hele aardige vrouw,  maar we hebben niet veel gezamenlijke gespreksstof. Ik zet dan dus even mijn andere 'pet' op en klets lekker mee over de koetjes en kalfjes en haar recente moederschap. 

Na een half uur sta ik weer buiten, want föhnen en stijlen is niet nodig, De wind en zon doen het eerste en met steil haar dat goed geknipt is valt er weinig te stijlen. Mijn vers geknipte pruik ziet er mooi uit en ik kan er voorlopig weer even mee door!

Morgen gaan we op pad. Ik heb er zin in maar voel wel een lichte spanning want hoe zal het gaan met het eten? 

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 38

14 opmerkingen:

  1. Ik heb tot een jaar of 13 heel wit haar gehad met heel veel kleine krullen, toen kwam ik in de pubertijd en werd ik donkerder en verdwenen de kleine krullen. Na de overgang kwamen mijn krullen langzaam terug. Echt veel grijs heb ik nog niet wat rond oren en ik doe er af en toe een goudblond verfje in in de winter anders is het zo saai. In de zomer krijg ik vanzelf een coupe soleil.
    Al jaren ga ik naar een krullenkapper die op een andere manier knipt en ik het nu dus weer kleine krullen. Elke 7 weken, wel duur, maar inderdaad ik ben het waard. Volgende week weer. Maar het gepruts aan mijn hoofd ben ik niet gek op, ook schoonheidsspecialiste ga ik na 2x niet meer, vind het niet prettig als aaan gezicht gezeten wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Lot, ik heb hetzelfde met de schoonheidsspecialiste. Fijn dat er een kapper is die jouw haar goed kan knippen, ik had nog nooit gehoord van een krullenkapper.

      Verwijderen
  2. ga vooral genieten van de komende dagen, je bent het zeker waard. Ontspan zoveel mogelijk, maak je nergens druk om (als dat lukt) en heel veel succes met eten en alles wat er omheen hoort. Gaat echt lukken, goede reis, en kom weer heelhuids terug.
    Lekker met een fris hoofd, dan voelt alles veel beter!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Berber, dank je wel voor je motiverende reactie! Ik ga mijn best doen.

      Verwijderen
  3. Als je haar maar goed zit! Veel plezier met je uitje vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je melding over je eetbuivrije dagen is ECHT inspirerend! IK hoop ZO je goede voorbeeld te kunnen gaan volgen! Vwb grijs: ik kreeg heel lang complimenten over mijn "coupe soleil" - mijn haar was jarenlang blond-grijs gestreept (zo noemde ik het dan maar...). DAT is al een paar jaar HELEMAAL over! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mrs H, wat goed dat ik je inspireer, en wat zou het fijn zijn als jij ook geen last meer hebt van eetbuien. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik helemaal grijs ben.

      Verwijderen
  5. soms denk ik wel eens,hoe de gemiddelde vrouw eruit zou zien zonder haarverf/spoeling. Misschien mooi en natuurlijk. Fijne dagen gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Izerina, je ziet wel steeds meer vrouwen die het niet verven en grijs is nu wel meer 'in' dan vroeger. Ik vind het vaak niet mooi wanneer een oudere vrouw geverfd haar heeft, het ziet er snel onnatuurlijk uit. Net als bij mannen, daar staat het ook niet echt goed. Mooi zijn we allemaal en de natuur gaat toch haar gang wel!

      Verwijderen
  6. Ik ben rond mijn 50ste gestopt met verven en ben dus al een heleboel jaren 'naturel' grijs. En nog krijg ik vaak de vraag waar ik mijn haar laat kleuren omdat het zo'n mooie witgrijze kleur is. Ik ben er in ieder geval erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, als ik jouw foto zie dan snap ik dat. Wil ik ook!! :-)

      Verwijderen
  7. Haha! Omdat je het waard bent.... Mijn dochter en ik zagen ooit een interview met een actrice die het 'gezicht van 'l oreal' werd, geen idee meer wie. Ze moest de zin 'omdat ik het waard ben' in een vreemde taal uitspreken. Dat vond ze best een dingetje want ze had geen idee wát ze zei. Het kon ook best zijn "Omdat je een koe bent" volgens haar. Wij hebben dat nog jaren tegen elkaar geroepen. Veel plezier, het komt vast goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicky, wat grappig!! Ik kan het me helemaal voorstellen!

      Verwijderen