maandag 4 april 2022

maandag 4 april 2022 - eetbuidrang!!!

Het kon niet uitblijven natuurlijk, de eetbuidrang zou niet voorgoed weg zijn en weg blijven. Vandaag had ik geen heel goede dag, het was koud op school en mijn kacheltje hielp niet veel. Ik had geen druk programma en na mijn les in de ochtend heb ik nog een aantal gesprekken gevoerd met studenten en een toets nagekeken. Maar de werkdruk was niet hoog en soms is dat niet fijn, dan ga ik lummelen.

Op de fiets naar huis was er motregen, maar ik werd er toch drijfnat van. Ik heb mijn sportkleding aangetrokken en ben, voor het eerst in jaren, met de auto naar de sportschool gegaan. Daar wel even lekker ontspannen en een warme douche genomen. Niet te lang want ook zij hebben hogere kosten.

T. maakte lekker eten en nadat we samen hadden gegeten had hij nog een afspraak met een klant. Ik was daardoor na het eten alleen en ineens stak het eetbuimonster zijn kop op. De eetbuidrang was enorm sterk en duurde zeker een half uur. In dat halve uur heb ik op de bank gezeten en naar Sophie op  1 gekeken. Ik merkte dat mijn aandacht er niet bij was en dat ik zin had in nog een toetje, chocolade en koekjes. Maar ik heb er geen gehoor aan gegeven. Ik ben blijven zitten. Toen het journaal begon heb ik thee gemaakt en een blokje fudge gepakt. Daarna heb ik nog een bakje kwark en wat fruit gegeten. Ik had geen trek meer en de enorme behoefte aan zoet was weg.  Het was niet makkelijk, verre van, maar de voldoening die het gaf was een heel fijne ervaring.

Ik heb een aantal dingen gedaan om het gevoel uit te zitten, hierover schrijf ik binnenkort meer. Deze dingen heb ik eerder ook met succes toegepast en nu weet ik dat ik deze moet blijven toepassen. Ik denk namelijk dat dat voor mij de oplossing is.

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 16

16 opmerkingen:

  1. hartstikke goed en dapper van je!!! ben benieuwd om wat voor dingen het gaat die je toepaste, maar ze werkten goed.
    16 dagen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Berber, ik heb heel goed naar mijn gezonde brein geluisterd en mijn reptielenbrein genegeerd (gelezen in boek Brain over Binge waar ik binnenkort over schrijf). Op naar een week erbij!

      Verwijderen
  2. Dat is echte vooruitgang! Geweldig dat je het nu anders aan[pakt. Je ziet de resultaten ook meteen.
    Gefeliciteerd met deze eerste overwinning

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ja ik ben erg blij maar ik vind het nog te vroeg om achterover te gaan leunen. Maar ik ben zo ontzettend vastbesloten dan ik wel heel positief ben. Ik voel me stukken beter zonder die eetbuien en dat is ook een goede motivatie.

      Verwijderen
  3. Ooh Niekje, wat ben jij goed bezig!
    Al 16 dagen geen eetbui en het eetbuimonster vandaag verslagen.
    Ik heb bewondering voor je, ga zo door(ook al snap ik hoe moeilijk het soms is)
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria, dank dank dank! Ik ben nog voorzichtig optimistisch, maar ga zeker op deze weg verder, het lijkt te lukken. Voor mij is dit al een hele lange tijd zonder eetbuien en ik ben vastbesloten om er nooit meer een te hebben.

      Verwijderen
  4. Wat goed van je!!! Het lijkt een beetje op toen ik stopte met roken jaren geleden. Als je de aandrang uitzit, dan zakt het na een tijdje. Ik ben benieuwd naar wat je toepaste tijdens het uitzitten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Judy, stoppen met roken lukte mij ook rond mijn 34e, na 16 jaar gerookt te hebben. Uitzitten en met mezelf in gesprek gaan. Waarom, van wie moet dit en is het nodig? Binnenkort vertel ik hoe het boek Brain over Binge mij inspireerde.

      Verwijderen
  5. Een serie van 15 ipv 10 was al goed maar 16 met bui waar je niet aan toegegeven hebt is echt heel goed. Op naar de 20.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat goed,dat "het monster"kon bedwingen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, ik ben er nog lang niet, maar dit was wel de eerste hele sterke drang die ik heb weerstaan in tijden!

      Verwijderen
  7. Wat goed dat je de 'storm' en aandrang om te eten hebt doorstaan zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Nicole, vind ik ook fijn en ik heb het idee dat het makkelijker wordt naarmate ik verder kom en dat de storm een briesje wordt op den duur.

      Verwijderen
  8. Fijn hè, deze overwinning.
    'k Ben benieuwd naar de dingen die je deed om het gevoel uit te zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Adriaantje, heel fijn! Het is als met roken, je wilt graag maar weet dat je het niet meer moet doen. Afleiding, me mezelf in gesprek, het gevoel na afloop even bedenken. En vooral niet luisteren naar het 'stemmetje'.

      Verwijderen