zaterdag 23 april 2022

zaterdag 23 april 2022 - buiten de deur eten

Eind februari had ik een week vakantie. In die week heb ik niet veel gedaan en dat was prima. T. was aan het werk, ik las een paar boeken, ging naar de sportschool en vulde mijn tijd met wat lummelen in en om het huis. Aan het eind van de week bedacht ik dat het wel fijn zou zijn om in een volgende vakantie, de meivakantie van twee weken, even samen op pad te gaan. 

Als verrassing voor T. ben ik op zoek gegaan naar een leuke bestemming. Ik vind Duitsland een fijn land om naar toe te gaan en bovendien is het goed aan te rijden voor een paar dagen. Ik zocht en vond een vrij sjiek hotel en plaatste de reservering. Op Koningsdag vertrekken we en gaan we voor 2 nachten naar Duitsland. 

Op het moment van reserveren denk ik dan niet te lang na over het eten en hoe dat dan moet.  Drie, misschien wel vier keer lunchen buiten de deur, twee keer ontbijt in het hotel en ook twee keer avondeten in een restaurant. Nu het vertrek aanstaande is ben ik er natuurlijk wel meer over aan het nadenken. Zo'n paar dagen weg is een uitdaging twee punt nul voor mij en ik begin al een beetje spanning te voelen.

Het ontbijt zal ongetwijfeld een heel uitgebreid buffet zijn met warme en koude gerechten. Ik vind dat allemaal erg lekker maar weet uit ervaring dat teveel eten een trigger kan zijn om nóg meer te nemen. Natuurlijk is het niet erg om wat extra te eten bij zo'n ontbijt en omdat we er twee keer aanschuiven kan ik de eerste dag ook al bedenken dat ik iets wat ik erg lekker vind op de tweede ochtend ook nog kan nemen. 

Lunch is nooit zo'n probleem. De meeste zaken hebben wel iets met salades en brood, of soep met brood.

Maar dan het avondeten, dat is altijd heel lastig buiten de deur.  T. en ik hebben afgesproken dat we een avond iets gaan eten bij een restaurant waar schnitzels op de kaart staan en dat we op de andere avond proberen een restaurant te zoeken waar veel of alleen maar vegetarische gerechten op de kaart staan. 

Gelukkig kan ik de komende dagen via het Internet al op zoek gaan naar een schnitzelparadijs waar ook iets van mijn gading te eten is. Ik vond er al een waar een met paddenstoelen gevulde hartige pannenkoek op de kaart stond. Dat lijkt me heerlijk. Ik zag ook diverse gelegenheden met maaltijdsalades met kip of vis. Ook prima! Kan allemaal mochten we geen vegetarisch restaurant vinden. 

Ik ga me nu vooral voorbereiden op drie gezellige dagen met T., en niet teveel nadenken over het eten. De spanning zal op de dagen dat we weg zijn af en toe even oplopen, maar ervaringen uit het verleden betekenen dat ik, mijn gezonde brein, weet dat ik daar ongeschonden doorheen kom. Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik geen eetbui heb en dat iets meer en anders eten dan gebruikelijk heel normaal is op een vakantie. En stiekem ben ik ook heel blij dat ik dan even een paar dagen vakantie van de sportschool heb!

aantal dagen aaneengesloten eetbuivrij: 35

16 opmerkingen:

  1. Ik wens je een ontspannen vakantie. Als dit eten zonder al te veel "gedachten"lukt,heb je een volgende stap gezet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Izerina, dank je wel, ik heb er veel zin in. Ik neem mijn laptop mee en blijf bloggen, misschien wat minder lange stukjes dan normaal, maar in ieder geval over het eten. Ik ben heel optimistisch en ga er vanuit dat ik geen eetbuien heb al zal het af en toe erg onprettig voelen om zoveel controle los te laten.

      Verwijderen
  2. Heerlijk om een paar dagen weg te zijn, al begrijp ik je onrust wat het eten betreft.
    Ga er lekker van genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, ik heb er ook veel zin in en ga mijn best doen om het eetgedeelte ook te laten gebeuren en geen roet in het eten (!) te laten strooien!

      Verwijderen
  3. Je wil dus niet naast me lopen i n mijn fladder asymetrische jurk, 😁

    Goed dat je blijft bloggen tijdens jullie vakantiedagen.

    Misschien kan je je voornemen te denken dat het juist prettig is om de controle wat los te laten en dat dat onderdeel is van je leerprocess.
    In ieder geval ben je goed voorbereid en dat is al 99% van success.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahahaha Lot, jij mag dragen wat jij wil, en ik zou er gewoon naast lopen, mij maakt het niet uit wat iemand aanheeft, leven en laten leven is mijn motto. Ik verheugd me erop om even niet van alles te moeten maar ik weet dat het op het moment zelf ook lastig is, maar daar ben ik nu goed op voorbereid dus ik denk dat het voor het eerst in jaren weer wat beter gaat als we straks weg zijn. Ik houd jullie op de hoogte!

      Verwijderen
  4. je neemt alleen je verstandige brein mee op vakantie en je reptielenbrein gooi in een echoput, kan hij tegen zichzelf praten en geen reactie krijgen.
    Lekker dat jullie een paar dagen weggaan, geniet ervan. En niet te druk maken hoe het zal gaan met eten, laat alles op je af komen, je bent nu al zover dat het goed gaat komen. Ik at ook altijd meer als ik een paar dagen wegging, zeker in een hotel, alles staat klaar en je hoeft niet af te wassen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, ik laat dat reptielenbrein inderdaad achter, en laat het kletsen! Ik heb enorm veel zin in ons uitstapje en wil niet dat mijn eetstoornis dit verpest of voor gedoe zorgt. Dat is vaak genoeg wel gebeurd, met de nodige stress, huilbuien en gemopper.

      Verwijderen
  5. Wens je een heerlijke ontspannende vakantie toe!
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Reacties
    1. Hoi Judy, het zijn maar drie dagen maar is toch een minivakantie! Dank je wel!

      Verwijderen
  7. Ik vind het altijd superhandig om alvast op internet de kaart te kunnen bekijken voordat ik ergens ga eten. Geniet van jullie uitje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, klopt, dat is mijn redding!! Ik vind het ook heel fijn wanneer dat kan, dat scheelt een half uur twijfelen als we al aan tafel zitten!

      Verwijderen
  8. Reacties
    1. Hi Liselot, ik heb er veel zin in en denk ook dat het allemaal wel lukt en dat het leuk is. Dank je wel!

      Verwijderen