vrijdag 29 april 2022

terug naar huis en eetbuidrang

Vanmorgen weer uitgebreid ontbeten, en na het ontbijt aan de terugreis begonnen. Die liep iets anders dan we hadden gepland. Ons plan was om onderweg nog even te stoppen om wat boodschappen bij een Duitse super en Duitse bakker te doen. Helaas ging gisteravond de auto van T. (zijn werkauto, een busje) rare geluiden maken tijdens het intrappen van de koppeling. T. heeft alles gecontroleerd maar is geen automonteur dus het was raden naar de oorzaak. Hij had wel een vermoeden en vanmorgen heeft hij meteen met de garage gebeld en het advies was om zo min mogelijk te schakelen.  Besloten om dan maar meteen naar huis te gaan en zoveel mogelijk op de snelweg te rijden en niet nog tussenstops te maken en binnendoor te rijden. Dat was wel jammer maar thuiskomen zonder panne onderweg was nu even belangrijker. En we zijn gelukkig goed thuisgekomen! T. heeft meteen de auto naar de garage gebracht en kan volgende week mijn auto gebruiken voor zijn werk. 

Toen we thuiskwamen was het lunchtijd en had ik erg veel trek. Ik heb een paar boterhammen uit de vriezer gehaald maar moest natuurlijk nog even wachten tot ze ontdooid waren. Vanmorgen een uitgebreid ontbijt en dan ook nog een lunch die ook anders is dan normaal betekent dat ik kan wachten tot de eetbuidrang zich aandient. Ik heb heel erg mijn best moeten doen om er niet aan toe te geven. Een paar keer (niet hardop hoor) tegen mezelf gezegd: "Ik ben dit niet, ik doe dit niet! Dit is verleden tijd!"

Ik was in eerste instantie niet van plan om 's middags nog naar de sportschool te gaan maar besloot, vanwege de eetbuidrang, toch te gaan. En dat hielp. Gelukkig was de eetbuidrang weg toen ik op de loopband stond.

T. bestelde 's avonds Chinees, ik had nog een restje chili in de vriezer staan en heb dit gegeten met een zoete aardappel en salade. Na het eten hebben we het journaal gekeken en de eerste ronde van 2Voor12, met een kop thee en een blokje fudge. 

Ik vind het echt heel fijn om te merken dat de eetbuidrang steeds sneller verdwijnt en dat ik deze vakantie een boel moeilijke situaties goed ben doorgekomen. Het enige waar ik nu een beetje zenuwachtig over ben is hoeveel ik morgenochtend weeg. Als ik wat ben aangekomen vind ik dat vervelend, maar daar moet ik me snel overheen zetten want dat is lichamelijk gezien juist goed. Maar dat is morgen pas. Nu eerst een dag erbij op de teller!

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 41

16 opmerkingen:

  1. Jammer dat de terugreis anders dan gepland verliep. Maar ja, dat kan gebeuren. Jullie zijn gelukkig zonder in panne te vallen thuis gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mevrouw W., ja we hadden nog wat dingen mee terug willen nemen. Ik vind dat stevige Duitse brood erg lekker en had een of twee verse willen kopen voor in de vriezer. Volgende keer dan maar, thuis zonder gedoe onderweg was belangrijker!

      Verwijderen
  2. Daar ben je goed doorheen gekomen! Ik snap heel goed dat als er onverwachte dingen gebeuren dat ontregelend werkt. Zijn bij mij dagen dat ik naar de chocola grijp.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, gelukkig wel, het is inderdaad zo'n chocolademoment!

      Verwijderen
  3. Wat is je vakantie in alle opzichten goed verlopen. Zelfs geen panne.Ben benieuwd naar je gewicht en reactie daarop

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ja het was erg leuk om weer even samen op pad te gaan. En geen panne! Vanmorgen op de weegschaal.... ik houd het nog even spannend en verklap niets. Ik schrijf er vandaag wel over hoor!

      Verwijderen
  4. Ach heb je weer een reden om binnenkort nog eens paar dagen weg te gaan en dan binnendoor te rijden. Je kent nu de vakantievalkuilen en kan dan voor 200% van alles Duitse lekkernijen genieten
    Wegen zal inderdaad een momentje zijn maar je kan en mag wel wat extra bij je hebben toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, in de zomervakantie gaan we weer weg, weet nog niet waar we heen gaan, denk dat ik komende week eens ga kijken of er ergens een leuk huis te huren is. Ik mag er best wat gewicht bij ja, zou goed voor me zijn!

      Verwijderen
  5. ben ook best benieuwd naar je gewicht, maar dat zal best meevallen. Of ben je bang dat je vanwege meer en ander eten eruit kunt zien als het vrouwtje van het Michelin-mannetje??? denk het niet. En wat gebeurt er als je vindt dat er teveel is bijgekomen? Nog meer sporten? Minder eten? Ik denk dat het vanzelf weer goedkomt. Gewoon lief zijn voor jezelf

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, zit net een stukje te typen over mijn gewicht, staat vanavond online. Ik ben altijd bang dat ik mevrouw Michelin word, maar dat slaat inderdaad nergens op. En nee, minder eten wil ik ook niet, vanavond staat er weer ijs met slagroom op het menu, en dat terwijl ik deze week al een ijsco op heb!!

      Verwijderen
  6. Wel eten, niet eten, hoeveel eten, wanneer eten en daarna wel wegen niet wegen, hoeveel ben ik aangekomen oei iets aangekomen, hoe fijn is dat maar tegelijkertijd wil je dat niet.
    Wat is een mens soms onbegrijpelijk complex ( maar zo herkenbaar voor mij)!
    Vorige week zei mijn oude krasse overbuurvrouw van 93: “je lijkt altijd zo magertjes maar toch heb je stevige knieĆ«n”. Je snapt waarschijnlijk wel dat ik nu de hele week dikke benen zie, ook al zeggen man en twee dochters dat dat onzin is.
    Ik ben benieuwd naar jouw weegmoment en gevoelens daarbij.
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria, konden we dat hoofd af en toe even uitzetten, wat fijn zou dat zijn. Oei, zo'n opmerking kan dan inderdaad verkeerd vallen. Een arts zei eens tegen mij dat ik wel erg mager was, dat vond ik onaardig klinken, had hij dun of slank gezegd was het okay geweest. Maar hij had wel gelijk! Slank is iets anders dan mager! Later op de avond staat mijn blog over mijn weegmoment online.

      Verwijderen
  7. Oh, wat rottig om zo naar huis te moeten rijden. Daar zou ik nou nerveus van worden. Fijn dat jullie veilig thuis gekomen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicky, ik heb m wel zitten knijpen hoor!! Gelukkig ging het goed!

      Verwijderen