vrijdag 13 mei 2022

het weekend is begonnen

Ik had vanmiddag zoiets raars! Ik ging om 1400 uur van school weg, een uur eerder dan normaal. Ik heb nog wat uren tegoed omdat ik ook wel eens langer moet werken dan 1500 uur. Ik houd het niet echt bij maar zo af en toe weet ik dat ik wat eerder weg kan. 

Mijn plan was om even langs 'mijn' marktkraam te lopen en dan snel door naar huis om de schoonmaak van de slaap- en badkamer te doen. Die kon T. vandaag niet doen en Johan ook niet want ze waren samen op een klus. 

Op de markt gekomen bleek dat een aantal kramen, waaronder mijn kraam, verplaats waren naar een ander stuk van de markt. Het was idioot druk en met de fiets aan de hand kwam ik er nauwelijks doorheen. Wat normaal vijf minuten in beslag neemt duurde nu bijna twintig minuten. Toen ik klaar was op de markt ging ik door naar huis. Onderweg moet ik over een rotonde waar je als fietser voorrang hebt. Maar niet iedereen geeft die voorrang. Ik had goed mijn richting aangegeven en toch werd ik bijna geschept door een bestelbusje. En sorry..... ho maar! 

Vervolgens kwam ik afgepeigerd thuis en toen ik mijn fiets op de standaard zetten deed T. de voordeur open, hij had mij zien aankomen. Ik barstte spontaan in huilen uit! Waarom? Geen idee! Het duurde gelukkig niet lang, een stevige knuffel en een aai over mijn bol waren genoeg. 

Binnengekomen wachtte mij een verrassing, Johan was bezig met de schoonmaak! Ik hoefde alleen nog maar te zorgen voor een vers bed, het vuile beddengoed had T. zelfs al in de wasmachine gedaan. Wat vond ik dat allemaal fijn!

Ik ben nog wel even naar de sportschool gegaan, ik was het niet van plan en ik denk dat ik ook stress kreeg van het idee mijn sportrondje over te slaan. Bovendien had ik enorme eetbuidrang die niet zo snel verdween als ik hoopte.  Door te sporten ging dat gelukkig weer voorbij. Ik heb lekker eten gemaakt voor mezelf en later op de avond, bij mijn thee, een stuk chocolade genomen. Ik wilde eerst ook ijs eten maar dat is voor de zaterdagavond. Ik was bang dat het een eetbui getriggerd zou hebben als ik het vandaag had gegeten. Het plannen van zulke lekkernijen helpt me nu nog, ooit wil ik daar wel vanaf maar ik voel gewoon dat het nu nog te vroeg is. 

Ik zie net dat de weerman mooi weer voorspelt, heerlijk! Ik ga met een goed gevoel het weekend in.

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 55

sportschool : loopband 25 minuten  -  fiets 25 minuten  -  geen krachttraining gedaan

fietsen buiten: 2 x 10 minuten woon-werk verkeer



12 opmerkingen:

  1. Ik denk dat je toch een schrik had van die bijna-aanrijding. Maar wat een fijne thuiskomst! Weer een dag zonder eetbui doorgekomen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Judy, ik kan daar ook zo boos om worden, maar ook was ik erg geschrokken dus dat kan wel kloppen. En idd géén eetbui!

      Verwijderen
  2. Wat goed,dat je niet bent gaan eten. Je weet nu,dat extra stress je gevoeliger maakt en het niet eten moeilijker wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, dat klopt, dan zou een eetbui zorgen dat het gevoel tijdelijk gedempt is, maar daarna komt het terug en dan ook nog met schaamte en een rotgevoel over de eetbui, dus dubbelop.

      Verwijderen
  3. Zeker sterk, dat je niet terugviel in een eetbui, want het was me wel een pittig middagje zo te lezen. Met door die bijna aanrijding extra adrealine in je lijf. Geniet van je weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nietzomaarzo, ik was ook wel blij en tevreden einde van de dag. Ik was al moe en dan zo'n hork in een auto.. even iets teveel op dat moment.

      Verwijderen
  4. Dat de eetbuidrang af en toe nog eens de kop op steekt, dat lijkt me niet abnormaal na al die jaren. Maar je hebt er goed op geanticipeerd door even te gaan sporten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, voorheen was het een goed excuus voor een eetbui, beetje moe en geïrriteerd zijn. Nu gelukkig niet.

      Verwijderen
  5. Ik neem een weekend vrij van reageren 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik snap dat wel. Dat gedoe op de markt en dan die schrik. Wel fijn dat je nog maar zo weinig hoefde te doen. Goed gedaan, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Nicky, zo'n bijna aanrijding is idd schrikken, dan daarna boos worden!

      Verwijderen