zaterdag 28 mei 2022

waar halen ze de tijd vandaan?

Ik vroeg me laatst nog af waar al die bloggers die dagelijks een bericht plaatsen de tijd toch vandaan halen. En heel toevallig schreef Nicole Orriëns op een van haar websites, Huisvlijt , daar vandaag iets over! Ze had er ook een mooie term voor: een vloeibare werkweek. In die vloeibare tijd lukt het haar om heel veel blogs te schrijven. Ik vind dat knap! Er zijn ook andere bloggers die zo goed als iedere dag een leuke post plaatsen. Die mensen volg ik graag, want ik vind het leuk om hun teksten te lezen en zo betrokken te blijven bij wat zij doen en meemaken.

Ik wil ook graag dagelijks iets plaatsen. Voor mezelf, als een soort dagboek, maar ook omdat ik weet dat veel lezers iedere dag even komen kijken, en deze mensen houd ik ook graag geboeid. Maar ik heb geen vloeibare werkweek. Ik werk weliswaar geen 40 uur meer, sinds begin dit schooljaar werk ik nog maar 35 uur, maar wel verdeeld over 5 dagen. Voor mij is dit ideaal. Ik begin vroeg en eindig vroeg waardoor ik 's middags nog wat vrije tijd heb. Bloggen doe ik in die vrije tijd. Heel soms, wanneer ik iets bedenk wat ik niet wil vergeten, typ ik een paar zinnen tijdens mijn werk. Ik reageer ook wel eens op reacties die ik krijg. Dit weekend had ik vier dagen vrij en ben ik aan een heleboel blogs begonnen. Deze staan in concept te wachten op afronding. Het is me helaas niet gelukt om ze vandaag af te maken. Morgen ga ik daar weer mee verder.

In juli ben ik 10 dagen op vakantie. Het vakantiehuis waar we heen gaan heeft geen wifi. Voor mij is dat niet erg, als ik iets wil opzoeken kijk ik op mijn telefoon. Maar blogs plaatsen is een ander verhaal. Liefst zou ik vooruit schrijven en dan de publicatie zodanig plannen dat er iedere dag een nieuwe blog te lezen is terwijl ik in Frankrijk aan het genieten ben.

Ik maak nu van ieder leuk of interessant onderwerp alvast een concept. Soms zet ik alleen de titel en een of twee zinnen klaar, opdat ik niet vergeet wat ik precies wilde schrijven. Ik heb nu eetherinneringen als vaste rubriek. Ik wil er nog een in het leven roepen en dat is iets in de trant van lezersvragen of lezersopmerkingen. Daar moet ik Marijke voor bedanken, want haar reactie op een van mijn blogs maakte dat ik een heel blog aan mijn antwoord besteedde plaats van een korte reactie terug te plaatsen. 

Om een beetje lekker vooruit te kunnen werken ga ik de komende weken boeiende onderwerpen bedenken, als er tips of vragen zijn hoor ik dat graag!

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 70

sportschool : loopband 30 minuten  -  fiets 25 minuten  -  2 krachtoefening gedaan

fietsen buiten: 30 minuten boodschappen bij diverse winkels 

22 opmerkingen:

  1. In mijn vakanties schrijf ik ook vaak blogs vooraf. Tot een paar jaar geleden bezat ik alleen een pc, geen smartphone en ook geen laptop. Ik publiceerde in de week of 10 dagen dat ik niets schreef, bijna iedere dag een blogje dat ik al van te voren had klaargezet.
    Tegenwoordig neem ik bijna altijd mijn laptop mee, maar ook nu zorg ik, dat ik al een aantal blogjes min of meer "klaar" heb staan om gepubliceerd te worden, want op vakantie heb ik daar niet heel veel tijd voor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Aaf, dank je wel voor je antwoord. Ik herinner me dat je bij je eerste heupoperatie ook iedere dag iets publiceerde en toen pas later vertelde dat je geopereerd was. Ik ga proberen om extra te schrijven en zo wat voorraad te hebben die ik klaar kan zetten.

      Verwijderen
  2. Vaak gebeurt er iets waarna ik denk "goed voor een blogje". Maar dan moet ik het niet vergeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, dat heb ik ook en dan zet ik het in een lijstje op mijn telefoon of ik maak meteen een conceptje aan. Maar dan moet ik niet vergeten in mijn telefoon te kijken want ik bedenk nu net dat daar nu nog wat onderwerpen staan die ik nu kan gaan uitwerken!

      Verwijderen
  3. Ik vind het knap, hoor, elke dag bloggen. Ik blog in principe alleen als ik iets te vertellen heb, en toevallig was het bij mij deze keer een week stil op mijn blog. Ieder doet het op zijn/haar eigen manier. En alles is goed, vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Judy, ik weet dat jij niet dagelijks iets plaatst, ik kijk wel iedere dag even! En helemaal prima toch, iedereen zijn eigen manier, helemaal mee eens. Ik vind het ook knap, want het kost best wat tijd om dagelijks te schrijven. Vandaag heb ik weer wat meer tijd en ga ik vast vooruit schrijven.

      Verwijderen
  4. Ik probeer elke twee dagen wat te publiceren en dat is de afgelopen 2,5 jaar ook wel aardig gelukt. Maar de klad begint er aardig in te raken, zoals andere opmerken heb ik soms inspiratie voor het leven en schrijf ik de ene na de andere blog. Gevolgd door weken van inspiratieloosheid waardoor ik teer op mijn voorraad blogposts die al klaar staan.
    De afgelopen weken doe ik echter alles uit de losse pols en zit er meer onregelmaat tussen wanneer een blog komt.
    Maar, wat maakt het uit. Je moet bloggen zoals je wilt, niet omdat je denkt dat andere mensen een verwachtingspatroon hebben. Dat is het pad naar blogloos, want als iets moet gaat het voelen als werk. En dit moet vooral een hobby zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Luxe of Zuinig, dank je voor de tip en ja, het moet geen werken worden, dat doe ik al ergens anders, net als jij. Jij bent wel een van de mensen waar ik dagelijks even kijk omdat je productie hoog is, en interessant, dat is natuurlijk ook wel handig! Ik heb wel heel veel ideeën in mijn hoofd, maar vind het soms ook moeilijk om die uit te werken. Dan wordt de blog of te lang, of juist te kort... maar goed, dat is uiteindelijk ook allemaal relatief. En wie het leest leest het, en wie het niet leuk vind mag wegblijven. Goed advies, ik neem het ter harte!

      Verwijderen
    2. Juist door alle leuke blogideeën die opborrelen meteen te noteren in mijn telefoon of in een conceptblog voelt het niet als werken of een verplichting. Leuke ideeën maken dat ik inspiratie krijg en zo jaar in, jaar uit dagelijks blog.
      Natuurlijk zijn er ook ideeën die geen blogje worden, want bij nader inzien te privé of achterhaald of naar mijn gevoel gezeur van mijn kant. Dat anderen sommige blogjes van mij gezeur vinden is tot daar aan toe, maar als ik dat zelf vind, dan gooi ik ze weg ;-)

      Verwijderen
    3. Ha Aaf, dat herken ik wel, anderen mogen het gezeur vinden, maar zelf moet ik er wel achter staan. Ik heb ook wel eens dingen geschreven die later toch niet echt relevant bleken of niet helemaal meer actueel. Ik voel het nog niet als een verplichting hoor, ik heb er veel te veel plezier in!

      Verwijderen
  5. Ik heb zelf geen blog en ben dat ook niet van plan te gaan doen, ik lees wel heel veel blogs.
    Een aantal staan in mijn favorietenlijst en daar kijk ik dagelijks of er wat nieuws is. Bij o.a. Aaf zit er een leeslijst bij en dat is ook handig en kom je wel eens nieuwe blog bij.
    Als ik iets erover te zeggen heb geef ik een reactie, maar niet reageren om het reageren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik zie jou inderdaad regelmatig op diverse blogs met een reactie. Altijd leuk om te lezen!

      Verwijderen
  6. Nu moet je ophouden hoor, zo leuk / belangrijk ben ik ook weer niet!
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Marijke, het was een beetje een pesterijtje, maar niet naar bedoeld hoor! Akkoord.... ik stop ermee, dat beloof ik!

      Verwijderen
  7. Ik heb de laatste tijd heel weinig inspiratie. Het lijkt wel alsof alles al gezegd is en ik vaak in herhaling val. Ik hoef ook van mezelf niet elke dag iets te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, kan gebeuren en zoals Luxe of Zuinig al schreef, het moet leuk blijven en het is geen werk! ik heb ook wel inspiratieloze dagen, dan moet ik heel erg mijn best doen voor een stukje en ben ik eigenlijk niet eens zo tevreden met de tekst. Misschien toch de lat wat minder hoog leggen voor mezelf.

      Verwijderen
    2. gewoon de lat weghalen, alleen bloggen als je er zin in hebt, om wat voor reden ook. Anders ben je van je eetbuien af en krijg je blogschrijfbuien....dat is niet de bedoeling. Maar ik lees je heel graag en net als Lot heb ik ook geen blog, er valt weinig te vertellen als je de hele dag thuis zit, maar lees heel graag overal, soms reageer ik, meestal niet omdat alles al gezegd is.

      Verwijderen
    3. Hoi Berber, je hebt gelijk ook, net als de anderen. Het moet geen moeten worden. Haha... blogschrijfbuien klinkt ook niet gezond! Je reacties zijn altijd interessant dus ook als je altijd thuis zit heb je toch iets te vertellen en een mening ergens over. Ik ben altijd blij wanneer je reageert!

      Verwijderen
  8. Ik blog maar één keer per week. In het begin deed ik dat wel elke dag maar daar zat ook veel onzin bij. Ik heb wel een heleboel conceptjes staan. Maar in de praktijk gebruik ik die eigenlijk nooit omdat er altijd wel een onderwerp voorbij komt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, een keer per week is ook prima, zeker zoals jij schrijft, het zijn vaak langere verhalen en die gaan echt ergens over. Ik vind ze in ieder geval altijd de moeite waard!

      Verwijderen
  9. Zelf heb ik echt geen tijd en ook geen inspiratie om dagelijks te bloggen. Bovendien vind ik naast het bloggen ook nog zoveel andere dingen leuk waar ik tijd in wil steken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi ZoSimpel....Geluk, dat je nog andere dingen leuk vindt en doet is een hele goede reden om niet iedere dag te bloggen, there is more to life!

      Verwijderen