maandag 28 maart 2022

maandag 28 maart 2022 - meer vrijheid met eten

Ik heb al ruim een week geen eetbuien gehad. In deze periode heb ik redelijk normaal gegeten en heb ik iets minder restrictief gegeten. Met name 's avonds heb ik gegeten naar behoefte. Een paar keer heb ik bijvoorbeeld extra opgeschept omdat ik nog trek had en omdat ik het lekker vond, Ook wat meer lekkers gegeten, een paaseitje hier en een dropje daar. Mijn lunchsalade gepimpt met een gekookt eitje of wat avocado. En op zaterdag een enorme kom roomijs met advocaat en slagroom, gewoon omdat ik daar zin in had!

Vanmorgen gaf de weegschaal mijn normale gewicht aan. Voor mij is dat prettig want dit betekent dat ik dus best wat extra's kan eten en dan niet de volgende dag veranderd ben in een kamerolifantje, my worst nightmare! Het gevoel wat meer vrijheid met eten te hebben is heerlijk. Ik zal proberen om dit nu langzaam uit te breiden zodat ik niet alleen bij het avondeten meer flexibiliteit heb maar ook bij het ontbijt, de lunch en de tussendoortjes. 

Het is logisch dat ik niet ben aangekomen of ben afgevallen. Tijdens een eetbui neem ik heel veel calorieën tot me. Die lijn ik er de dagen erna weer af en zo kom ik altijd weer uit rond hetzelfde gewicht. Maar als ik geen eetbui heb, en af en toe wat lekkers neem of wat meer eet dan hoef ik er helemaal niets vanaf te lijnen. Dan blijft mijn gewicht stabiel zonder al dat gedoe. En ook zonder de boosheid, de walging, de frustratie, de buikpijn en het slechte slapen. Simpel nietwaar?

Als het zo simpel was had ik hier niet al jaren last van, maar de wetenschap na een week, het schrijven erover én het tellen van de dagen en dat in mijn blog vermelden, dragen er nu wel toe bij dat ik met meer optimisme verder ga met mijn strijd tegen de eetstoornis.

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 9

16 opmerkingen:

  1. Dat klikt toch heerlijk? Genieten van de extra en vooral lekkere dingen aan de ene kant en de gezonde eiwitten en vetten die zo goed voor je lichaam zijn kunnen eten en je geniet er ook van zo te lezen.
    Echt fijn voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, inderdaad! Ik geniet er ook van, ik juich niet te vroeg want ik heb eerder wel eens een langere periode zonder eetbuien gehad. Ik merk wel dat het noteren hier op de blog - voor een publiek - wel helpt. En reacties zoals deze van jou ook. Dank je wel!

      Verwijderen
  2. en wij blijven lekker meetellen en apetrots op je zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Berber, en dat is wat nu zo goed meehelpt, dank je wel!

      Verwijderen
  3. Je bent heel goed bezig Mevrouw Niekje. Super van je.
    Morgenvroeg ga ik weer op de weegschaal en neem de draad weer op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ellen, dank je wel, zo fijn om op deze manier support te krijgen! Jullie ook weer succes met het afvallen, ook heel belangrijk ivm de gezondheid van jou en van Frits.

      Verwijderen
  4. wat ben je goed bezig, mijn complimenten :-)
    Ik heb helaas ook (veel) last van eetbuien, maar helaas heb ik niet een gezonde gewicht (niet overdreven, maar ja mijn BMI is net te hoog, dus gewoon te hoog!). Dus ik lees graag jouw ervaring in deze situatie, het motiveert mij enorm!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anoniem, wat een aardige reactie, dank je! Fijn dat ik je motiveer door mijn weg naar herstel (hoop ik) op te schrijven. Succes!

      Verwijderen
  5. Lijkt me heerlijk rustig zo'n week. Of kriebelt het onder de oppervlakte?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, hoe langer het duurt hoe makkelijker het lijkt te gaan, (nog) geen kriebels in ieder geval.

      Verwijderen
  6. Wat heerlijk, zeg! Hartstikke goed van je!

    BeantwoordenVerwijderen