dinsdag 8 maart 2022

maandag 7 maart 2022 - weer aan het werk

Deze blog ben ik vergeten online te zetten gisteren! 

De eerste schooldag na de voorjaarsvakantie zit er al weer op. Was geen drukke dag, ik gaf twee uur les en er was een vergadering van een half uur. 

Mijn les liep lekker en tijdens de vergadering moesten er wat knopen doorgehakt worden omtrent een student die niet meer naar school komt. In mijn functie ben ik nauw betrokken bij trajecten van leerplichtigen. Onze school schrijft nooit zomaar iemand uit, er moet altijd een goed vervolgtraject worden uitgestippeld. Mijn rol hierin is alle partijen die iets kunnen betekenen bij elkaar brengen zodat de student de juiste uitstroombegeleiding krijgt en niet onder de radar verdwijnt. Betrokken partijen kunnen zijn de leerplichtambtenaar, een jeugdwerker, ouders, verzorgers, VSV (voortijdig school verlater)- coach, werkplekcoach en nog vele anderen! Het verschilt per student. Soms is eens student zelf bij zo'n breed overleg aanwezig, in dit geval niet. Dan worden er dus beslissingen genomen zonder instemming van een student. Dat lijkt vreemd, maar deze student heeft al drie keer een uitnodiging gehad en is al drie keer niet op komen dagen.

's Middags had ik zogenaamde bureautijd. Dit is tijd die ik in mijn digitale agenda blokkeer om administratieve taken te doen. Vandaag moest ik een aantal brieven in orde maken, een aantal afspraken plannen en de vergaderingen die ik morgen heb voorbereiden. Morgen een volle dag met twee exitgesprekken, overleg met het zorgteam, werkoverleg met mijn leidinggevende en en werkbijeenkomst met het zorgteam om ons protocol met betrekking tot 'gebruik van verslavende middelen' na te lopen en daar waar nodig weer actueel te maken. 

Verder geen spannende dingen vandaag. Na school ben ik natuurlijk nog naar de sportschool gegaan en daarna heb ik voor het eten gezorgd. 

Ik heb geen nieuws gehoord of gezien vandaag, ik ga straks het journaal kijken om te zien hoe de wereld er vandaag, en dan natuurlijk met name in het gebied waar nu oorlog is, voor staat. Het zijn rare tijden. Onze normale dagelijkse dingen gaan gewoon door en niet heel ver hier vandaag zijn mensen in enorme aantallen op zoek naar een veilige plek. Minder dan twee weken geleden hadden ze nog zo'n veilige plek, hun eigen huis. Ik stel me dan voor dat ik met een paar bezittingen hier op stel en sprong weg moet. Waar ga je dan heen en voor hoelang? Wat lijkt me dat verschrikkelijk!


14 opmerkingen:

  1. Het contrast tussen het ogenschijnlijke normale leven hier in Nederland en de horror in Oekraïne beklemt mij ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, de hele dag door zijn we druk met van alles en nog wat, de zon schijnt en het gaat allemaal lekker. 's Avonds het acht uur journaal de beelden van mensen op de vlucht, gewond, kapotte huizen... wat een contrast!

      Verwijderen
  2. Ja de horror. Het blijft aanwezig, wel op de achtergrond, bij de dagelijkse handelingen. 's Avonds kijk ik bewust geen tv na half negen. Ik slaap anders niet.
    O ja. En gisteren groep 4 bezocht. In principe blijft de stof hetzelfde. De administratie is alleen enorm uitgedijd.
    In het digitale gebeuren heb ik me verdiept tijdens het thuis lesgeven. Maar ook dat is verder uitgebreid.
    En groep 8 mocht niet. Net wat ik dacht. T. stond nee te zwaaien. Ha ha ha.
    Werk ze.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Francien, ooit dacht met dat er door de intrede van de computer minder werk zou komen, maar het tegenovergestelde is waar, onderwijsmensen moeten werkelijk alles vastleggen. Met een mooi woord (ik vind het een jeukwoord) borgen! Ach, jammer dat je niet naar groep 8 mocht ;-)

      Verwijderen
  3. Als je het cynisch bekijkt heb ik geleerd dat ik geen extra kleding hoef mee te nemen als ik vlucht. Op diverse sites zie je staan dat kleding niet meer nodig is dat is al heel veel gedoneerd.
    We luisten wel veel radio en kijken tv en ik lig er soms wel wakker van.
    Vandaag ben ik toevallig jarig en denk dan kan ik dat wel vieren? Yja het gewone leven gaat hier door dus ja ik ga morgen met dochter schoonzoon en partner lunchen (vandaag zijn ze dicht) op een mooie plek vlakbij.
    En verder kan ik weinig doen behalve geld doneren en ik heb me aangemeld als er vervoer nodig is, ik heb een stationcar met veel laadruimte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, Allereerst heel hartelijk gefeliciteerd!! ik vraag me af of er voor mij dan kleding is die mijn past met mijn lengte. Ach.. waarschijnlijk zal dat niet zo belangrijk zijn en heb je wel wat anders aan je hoofd dan er leuk uitzien. Goed om jezelf aan te melden voor iets waar je je steentje aan kan bijdragen. Hele gezellige lunch morgen! 🎂

      Verwijderen
  4. Wat heb jij afwisselend werk. En inderdaad,vreselijk te moeten vluchten met levensgevaar. En een compleet onzekere toekomst te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, geen dag is hetzelfde, dat maakt het ook erg leuk wat ik doe!

      Verwijderen
  5. Wow, wat heb jij een interessante baan. Zoveel meer dan alleen maar kennis bijbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, het is heel afwisselend werk. Soms best lastig want er zijn veel jongeren bij ons op school met problemen en ik heb ook niet overal een oplossing voor. Gelukkig hebben we veel mensen in- en extern met hun eigen expertise.

      Verwijderen
  6. Velen weten niet dat als je in het onderwijs werkt dat je buiten de lestijden vaak heel druk bent. Veel vergaderingen, administratie, cursussen en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Ik heb jaren in de onderbouw gewerkt met heel veel plezier en het is toch heel wat waard om met plezier naar je werk te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Ellen, daar heb je helemaal gelijk in. Ik ben gelukkig erg goed in het plannen en organiseren van mijn werk en hoef nooit iets in het weekend te doen. Maar het komt wel voor dat ik nog ergens naar toe moet aan het einde van de lesdag. Ook hebben we een paar keer per jaar scholing, want het schijnt dat we moeten blijven leren.... ik ben af en toe wel sceptisch want sommige cursussen of bijscholingen zijn echt volledige onzin! Het kost een boel en dan heb je.... niks!

      Verwijderen
  7. Leuke baan heb je! Ik kan me (gelukkig) geen voorstelling maken van hoe het zou zijn om te moeten vluchten en familie en vrienden te moeten achterlaten. Verschrikkelijk lijkt het me. Als ik er aan denk, krijg ik buikpijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Nicky, ik heb inderdaad leuk werk! Nee, voor mezelf kan ik het me al niet voorstellen, laat staan mijn vader van bijna 80! Ook al is hij nog fit en gezond, dat zou ik vreselijk voor hem vinden, nog veel erger dan voor mezelf!

      Verwijderen