maandag 14 maart 2022

eetoverzicht week 10

Weer een lekkere eetweek. De vriezervoorraad moet opgegeten worden, sommige dingen staan er al vrij lang in. Tijdens een gewone week is iets uit de vriezer halen makkelijk en snel.

maandag:

pasta met ratatouille, sla met komkommer

De ratatouille heb ik deze keer niet in de oven maar in een gietijzeren pan gemaakt. Bij nader inzien was het misschien slimmer geweest om het in de oven te doen,  met de huidige gasprijzen is koken op een gasfornuis een dure grap.

dinsdag:

bloemkool, saucijs met gekarameliseerde uien, aardappelpuree

Bij een aantal supers waren de bloemkolen in de aanbieding. Ik kocht er vorige week al een bij  de Lidl, een hele grote dus daar eten we nog wel een keer van. Plan is om er voor volgende week maandag een mac 'n cheese mee te maken, maar dat kan nog wijzigen.

woensdag:

preisoep, broodje casselerrib, salade met tomaat en komkommer

Dit was een vriezergerecht. Het is een preisoep met aardappel, ui en knoflook. Geen hele gladde gepureerde soep maar eentje waar ik met de stamper doorheen ben gegaan om de grote stukken aardappel wat kleiner te maken. We aten er een broodje en wat sla bij.

donderdag:

pintobonen, rijst, broccoli, salade

Ook een maaltje uit de vriezer, hebben we een aantal weken geleden ook al gegeten en er was toen voldoende voor twee keer.

vrijdag:

wrap met falafel, groente tagine met rijst, ijsbergsla met tomaat, broccoli

Als het klinkt als een bijeengeraapt zooitje dan is een een bijeengeraapt zooitje! Er stond nog wat in de koelkast, er was nog wat in de vriezer en ik  heb het aangevuld met wat verse sla. 

zaterdag:

naar de Chinees

Over dit etentje heb ik gisteravond een blog online gezet.

zondag:

bratkartoffeln, gevulde salade

T. maakte lekkere gebakken aardappels  met spekjes en ui. Ik maakte een grote salade met kropsla, tomaat, komkommer, wortel, rode biet, gegrilde paprika en gegrilde courgette.

Zondagochtend heb ik het eten voor vanavond, een pastagerecht maar geen lasagne, al klaargemaakt. Het staat in de koelkast en moeteen half uurtje de oven in.  We eten  deze week ook nog een keer iets met rookworst en weer een vriezermaaltijd. Op  zaterdag gaan we eten bij vrienden eten.

 

12 opmerkingen:

  1. Sommige gerechten lijken me zo droog zoals de falafal.
    Vandaag eten wij casselerrib die kopen we in Duitsland en dan is het een schoudercarbonade, is ook al gaar maar ik stoof het nog uurtje met uien. Erbij voor mij paar augurken en H krijg aardappel en spruiten.
    Ik ben vorige week naar iemand geweest die proefpersonen zocht voor zijn studie gewichtscontrole. Vrijdag intake gehad en morgen verder. Nu moet ik exact opschijven wat ik eet en gaat hij kijken of ik voldoende binnen krijg aan vitamines mineralen, calorieen etc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, de falafel is wel droog, maar er zit veel smaak aan en als je het in een broodje eet met frisse groente en saus dan is het niet meer droog. Leuk om op die manier mee te doen aan zo'n onderzoek naar vitamines en mineralen etc. Ik hoop dat je de uitkomst een keer met me deelt. Mijn vader koopt ook dat ook in Duitsland, hij is een echte vleeseter. Ik eet een plakje als broodbeleg en dat is het dan wel.

      Verwijderen
  2. Het klinkt allemaal weer heel lekker. Leuke menu's!

    Ik heb sinds kort een slowcooker voor gerechten die langdurig op lage temperatuur garen. Ik hoop dat het goed zal bevallen. Je moet weer even leren hoe het in zijn werk gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Anoniem, dank je! Zo'n slowcooker wil ik misschien ook nog wel eens, voor nu gebruik ik dan een gietijzeren pan en de oven. Ik hoor veel positieve dingen over zo'n apparaat en op het internet zijn er duizenden recepten! Veel plezier met experimenteren!

      Verwijderen
  3. Gezellig uit eten bij de Chinees. Dat kan nu allemaal weer : )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, inderdaad, ik vind het ook leuk dat we dit weer kunnen doen!

      Verwijderen
  4. ik ben ook begonnen met het leegeten (en opruimen) van mn vriezer. Ben toe aan een nieuwe en dan een no frost koelvriescombinatie. Deze is inmiddels ruim 20 jaar oud en niet zo heel zuinig meer.
    Een slowcooker heb ik ook, nog niet veel gebruikt. Ik heb een apparaten-tic (heerlijk!!!)
    Vriendinnen en buren komen eerst bij mij vragen of ik een bepaald apparaat heb (of iets van kruiden/specerijen) en in 9 van de 10 keer kan ik ze helpen. En krijg dan vaak het apparaat weer terug met een bakje eten erbij wat ze gemaakt hebben. Iedereen blij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, wij hebben nu al een aantal jaren een grote Liebherr no frost vriezer met 8 lades. Heel fijn want deze hoef je inderdaad nooit te ontdooien. Wij hebben lang een snelkookpan gebruikt maar nu al jaren niet meer, weet eigenlijk niet waarom niet. Zo iets uitlenen is altijd leuk!

      Verwijderen
  5. ben je tevreden met de Liebherr? vast wel, ik heb 2 vriendinnen die er ook 1 hebben en er blij mee zijn, ga maar eens uitzoeken wat er allemaal is.
    Snelkookpan gebruik ik altijd voor stamppotten, had moeite om dat in 2 gewone pannen te koken. Mn moeder kreeg van haar moeder een snelkookpan in 1953 en vanaf die tijd gebruikte ik hem ook (mn moeder werkte en ik zette vast het eten op). Ooit hadden we visite, en de hele snelkookpan vol met aardappels, jammer dat de 2 oren er tegelijk afbraken en alle aardappels op de kokosmat...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, ik nog nooit zo blij geweest met een vriezer en koelkast (die staat ernaast, even groot en met 3 0 graden lades voor lang bewaren groente en fruit...ideaal!). Ze waren wel prijzig, maar dat zijn ze waard. Wij maakten eigenlijk alleen stoofvlees in de snelkookpannen. Misschien moet ik ze toch maar weer eens opzoeken. Fijne dag!

      Verwijderen
  6. Dat klinkt lekker allemaal. Ik ben ook mijn vriezer aan het leeg eten zodat ik 'm kan ontdooien. Valt nog niet mee, zeg. Duurt even voor ik alles op heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, wij eten iedere dag lekker vind ik, maar smaken verschillen. Mijn vader zou niet graag dagelijks mee-eten denk ik! Lekker makkelijk uit de vriezer eten!

      Verwijderen