woensdag 2 maart 2022

woensdag 2 maart 2022 - capsule wardrobe

De zon scheen vanaf een uur of 10 heel uitbundig. Wat heerlijk! 

Vandaag ben ik na mijn rondje sportschool mijn kledingkast ingedoken. Ik heb een zogenaamde 'capsule wardrobe'. Een aantal kledingstukken hangen en liggen in mijn kast en die draag ik dan gedurende een aantal maanden. Na die periode ga ik omruilen en hang ik weer een aantal andere kledingstukken in de kast. Op die manier heb ik steeds wat 'nieuws' om aan te trekken. 

Nu het maart is, voorjaarsvakantie én mooi weer, kreeg ik zin in nieuwe kleren. Zoals ik gisteren al vertelde heb ik twee nieuwe jasjes aangeschaft. Maar de rest van de nieuwe kleren komt uit mijn voorraad.  En daar ben ik vandaag mee aan de slag gegaan.

Alle dikke wollen vesten zijn opgeruimd, daarvoor in de plaats heb ik wat dunnere wollen vesten tevoorschijn gehaald. Ook wat jurkjes in echte winterkleuren zoals bordeauxrood, donkerblauw en donkergrijs zijn omgeruild voor jurkjes in wat minder donkere kleuren zoals lichtgrijs en oranjebruin. En zo heb ik nog wat kledingstukken omgeruild en hangt er nu een 'nieuwe' garderobe  in mijn kast, ideaal voor het einde van de winter en het begin van de lente.

Het kan nog koud zijn dus ik heb nog steeds genoeg kleding die warm is of in laagjes kan en mocht het wat warmer worden dan kan ik met deze spullen ook prima uit de voeten. De echte voorjaarsspullen blijven nog even opgeborgen, meestal komen die pas eind april tevoorschijn.

Ik heb meteen een lapje over de planken gehaald en de stapeltjes met T-shirts gesorteerd op kleur en daarna nog even de bakken met sokken, panty's, ondergoed en sjaaltjes uitgezocht. Alles is weer netjes en een aantal dingen heb ik weggegooid. Ook gaan er wat spullen naar de kringloop. 

Ik denk dat veel mensen nu zo'n 'voorjaarsopruimschoonmaakgevoel' hebben. Met het loslaten van de meeste beperkingen kan iedereen weer de winkels in en nu het vakantie is maken veel mensen daar ook gebruik van zag ik gisteren. Ook op de terrasjes, uit de wind en in het zonnetje, is het goed toeven. Ik was 's middags nog even naar de bieb en heb daar om de hoek bij een klein zaakje ook even een koffietje gedaan in de zon, zalig!

10 opmerkingen:

  1. Weer wat geleerd een capsule garderobe. Nee dat heb ik niet, wel de zomerkleding in tassen op zolder, die komen half april weer naar beneden. Er liggen wel paar t-shirts met driekwart en korte mouwen in de kast voor als het echt kan.
    Ik heb geen winterjurken, ook omdat ik niet van panty's maillots en leggings hou en ook geen bijpassende schoenen en van laarzen hou ik ook al niet.
    Vandaag weer een prikje in oog gehad en het is deze keer best rood oog en dik ooglid, lijkt wel of dat elke keer meer wordt, volgende keer eens vragen. Het is net of er wat inzit, hoop dat het morgen weer beter is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, klinkt vervelend je oog. Hoop dat het nu wat minder is. Ik ben dol op jurken en panty's en maillots. Maar ik draag ook vaak broeken, ik heb een paar spijkerbroeken en wat linnen broeken voor de zomer. Ook nette zwarte broek met bijbehorend colbertje.

      Verwijderen
  2. Wat een toeval! Ik heb gisteren ook mijn kleerkast opgeruimd en stukken die ik al een paar jaar niet meer gedragen heb in een grote zak gestopt voor de kledingcontainer.
    Aan nieuwe kleding ben ik nog niet toe. Ik ben het vanwege corona met bijbehorende lockdows niet meer gewend om te shoppen (en doe het ook niet graag).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Myriam, dat is zeker toevallig! Ik shop ook niet graag en ga altijd linea recta op mijn doel af. Daarnaast ga ik, met mijn lengte van 188 cm, ook nog wel naar een webwinkel speciaal voor lange vrouwen. Die winkel bezocht ik al toen ik nog in Londen woonde, sindsdien hebben ze geen filialen meer maar wel een hele goede website. Ik vind het altijd fijn om de garderobe weer op orde te brengen!

      Verwijderen
  3. De hele winter heb ik ook een "voorjaarstrui" in de kast liggen. Voor die enkele hele warme winterdag. Pas al er meer van zulke dagen komen,volgt het omruilen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, als ik de weerman van het 8 uur journaal moet geloven dan hebben we nooit meer hele strenge winters en over een aantal jaren alleen nog maar een hele lange herfst. Dan hoeven we minder vaak te wisselen van garderobe!

      Verwijderen
  4. mijn "garderobe" is heel simpel, altijd zwart, alles, het hele jaar door. En alles ligt bij mij in een doorzichtig krat, een voor truien/tops en een voor broeken. Voor mij de enige manier. Enne....drink je dat koffietje uit een vingerhoedje?? sorry.. kon het niet laten.
    Ik bestel alles online, bevalt prima.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Berber, vroeger droeg ik ook bijna altijd zwart, tegenwoordig steeds minder maar zo af en toe vind ik het toch erg mooi en sjiek staan. Hahaha... denk ik modern te doen door koffietje te zeggen, krijg ik meteen lik op stuk!! Nee hoor, een hele sloot koffie!🤣

      Verwijderen
  5. Goed bezig! Dat klinkt heerlijk georganiseerd! Ik heb zo weinig kleren dat zomer- en wintergarderobe gewoon samen in de kast passen. En ik vind het vooral nog heel erg koud, trouwens. Niks lente...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, dank je! Ik zou willen dat ik het allemaal tegelijkertijd in de kast kon hebben. Ik streef naar minder, en dan zo neutraal mogelijk zodat alles bij en met elkaar gecombineerd kan worden. Zag ooit een fotoserie van een jonge vrouw die 365 dagen hetzelfde zwarte jurkje droeg (ze had van dat ene jurkje een aantal exemplaren ivm wassen en slijten) maar ze zag er geen dag hetzelfde uit. Leuk vond ik dat!

      Verwijderen