dinsdag 1 maart 2022

dinsdag 1 maart 2022 - winkelen

Voorjaarsvakantie. In tegenstelling tot andere jaren heeft het weer, behalve vandaag, al wat weg van het voorjaar. Ik heb geen plannen en omdat ik de tijd aan mezelf heb bedenk ik per dag wat ik kan gaan doen. Een afspraak met vriendin M. is afgezegd in verband met een deadline op haar werk.

Vanmorgen eerst mijn rondje op de sportschool gedaan: 30 minuten stevig wandelen (7 km per uur, helling 5%) op de loopband, daarna nog 30 minuten fietsen. Terwijl ik loop en fiets kijk ik televisie op mijn telefoon. Boer zoekt vrouw was gisteren aan de beurt. Vandaag keek ik Hunted VIPS. Daarna ga ik door met Supernanny Jo Frost. Ik vind het leuk om te zien hoe zij gezinnen met opvoedproblemen helpt de boel weer op de rails te krijgen. 

De afgelopen twee jaar heb ik erg weinig kleding gekocht. Natuurlijk omdat er perioden waren waarin de winkels dicht waren maar vooral omdat ik niets nodig had. Inmiddels heb ik wel wat nodig en dus ben ik vanmiddag gaan winkelen. Ik vond heel snel wat ik wilde: twee colbertjes voor naar het werk, een zwarte en een zandkleurige. Het winkelen mag geen naam hebben want na deze aankoop ben ik weer naar huis gegaan. Ik had niet veel zin meer om de ene na de andere winkel in te lopen. Misschien omdat ik verder niets nodig had en ook geen impulsaankopen meer wil doen. 

Thuisgekomen een beker thee gemaakt en me geïnstalleerd op de bank met een mooi boek van Stephan Enter: Pastorale

Vandaag is het 1 maart dus weer zo'n datum om met een schone lei te beginnen. En dus ben ik weer eens opnieuw begonnen met proberen mijn strakke eetregels een beetje los te laten. Morgenochtend komt er een blog online waarin ik wat meer vertel over die eetregels. Toen ik die blog schreef besefte ik weer heel goed hoe absurd ze zijn! Vandaag is het in ieder geval nog niet gelukt. Misschien morgen?

4 opmerkingen:

  1. Op je vorige blog heb ik wel gereageerd maar kennelijk niet goed afgesloten want in zie het niet.
    Zelf heb ik geen dagboek of blog maar lees wer wel veel en reageer ook regelmatig. Maar alleen als ik er iets op kan zeggen, anders is het wat nutteloos. Ofschoon ik dat wel eens bij je gedaan heb geloof ik: geen commentaar bedenk ik me nu.😁

    Ben benieuwd naar je blog van morgen, hoe die eetregels zijn ontstaan en hoe je kijk nu erop is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, ik kan niets terugvinden.... Reageren is altijd leuk en als je als vaste lezer altijd reageert is het niet erg om ook eens over te slaan met een opmerking zoals geen commentaar.

      Verwijderen
  2. Ik heb ook al heel lang niet gewinkeld. Maar het einde van mijn garderobe komt nu toch echt in zicht. Niet leuk want ik haat winkelen. Je wandelt wel flink door, zeg! Knap hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, vreselijk is het om winkel in winkel uit te gaan. Ik vond het vroeger heel leuk, nu absoluut niet meer. Ik probeer ook te consuminderen, niet alleen op gebied van kleding maar van spullen in het algemeen. Ik kan dat tempo makkelijk aan want ik heb lange benen, ben 1.88 meter!

      Verwijderen