woensdag 18 mei 2022

beste marijke vervolg en tevens slot

Beste Marijke,

Je hebt gereageerd op mijn blog van gisteren waarin ik jouw reactie als onderwerp gebruikte. 

Vandaag schreef je dit:

Leuk dat mijn advies tot dit blog heeft geleid. Blijkbaar heb ik je toch geraakt, een beetje. Misschien leidt dat tot iets, Misschien was het overbodig.
Succes met de kilo's!
Marijke

Jouw advies heeft niet tot mijn blog geleid, het was irritatie die jouw reactie bij mij opriep waardoor ik de blog schreef.  Ook heb je me niet geraakt, maar dus wel geïrriteerd. 

Wat me verbaast is dat je dat niet las in mijn tekst. Ook ben ik verbaasd over je positieve laatste zin, dit komt zo heel anders over dan jouw reactie van gisteren waarin je niet motiverend was, maar eerder oordelend. 

Wat mij betreft is ons gesprek en mijn blogverhaal over dit onderwerp hierbij afgesloten. Een volgende reactie zal ik ook weer gewoon in de daarvoor bestemde ruimte beantwoorden. 

Ik wil je ten slotte nog wel bedanken voor het leveren van een blogonderwerp én je sportieve reactie daar op! Voel je vrij om te blijven reageren, een discussie ga ik niet uit de weg,  en jij volgens mij ook niet! 

Vriendelijke groet,

Mevrouw Niekje

dagen aaneengesloten eetbuivrij: 60

sportschool : loopband 30 minuten  -  fiets 20 minuten  -  3 krachtoefeningen gedaan

fietsen buiten: woon-werkverkeer en weer een afspraak 45 minuten


16 opmerkingen:

  1. Marijke heeft het dus echt niet begrepen of niet goed gelezen.
    Jammer, maar gelukkig laat jij je er niet door uit het veld slaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik vermoed ook dat ze het niet heeft begrepen, nu hopelijk wel. En aangezien ik haar verder niet ken en dus geen idee heb wie er achter de naam schuilgaat, misschien een obstinate puber, of een ouwe kerel, schenk ik er verder geen aandacht meer aan.

      Verwijderen
  2. duidelijk iemand met een bord voor haar kop, ze heeft niet echt het zwarte garen uitgevonden, maar dat wist je ook al. Goed, we gaan gewoon verder (nou ja we....jij dus) en schenken weinig aandacht aan dit ge.... (mag iedereen zelf invullen).
    Goedzo, al 60 dagen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, ja, of een stuk staalplaat 😉. Zie ook mijn reactie bij Lot hier boven. Ik ga lekker door richting 100!

      Verwijderen
  3. Nog steeds nogal kort door de bocht, deze vrouw. Maar goed: op naar de 100!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, ja zeer kort door de bocht. Bijzonder. Ik ga voor de 100!

      Verwijderen
  4. 60 dagen al. Dat zijn twee hele maanden, besef je dat zelf wel? Zo goed van je!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, ja en nee. Het gaat nu steeds meer zonder erg veel moeite. Maar ik blijf op mijn hoede. Op naar 3 maanden! En dan naar 100!

      Verwijderen
  5. Hoi Mevrouw Niekje! Ik klik af en toe naar jou door via het Zuinigaan bloglijstje. Ik vind dat je het hartstikke goed doet! Ik heb vrij veel van Aaf's blogjes gelezen omdat ik ze erg inspirerend vond en lees dan ook de comments, want daar staan vaak ook goede tips in. Het viel me daar op dat er soms ontzettende rotopmerkingen gemaakt worden. Vaak gericht op uiterlijk/gewicht. Of bv. nieuwe kleding die is gekocht en waar Aaf blij mee is afzeiken. Nu ik er over nadenk is marijke (zonder hoofdletter!) een naam die ik daar vaak onder zie staan. Ik denk dat het een trol is die het erg fijn vind om mensen even van slag te brengen. Dat zie je ook aan de bovenstaande reactie. Even vergenoegd opmerken dat ze je toch wel geraakt heeft, en vervolgens nog even lekker 'succes met de kilo's' roepen. Iets wat je juist niet moet doen bij iemand met een eetstoornis. Maar wel allemaal onder de suikerzoete mantel van 'ik bedoel het zo goed'. En dan af en toe een normale opmerking zodat het zure/venijnige niet zo opvalt. Ontzettend manipulatief. Ik denk dat het iemand is die heel eenzaam is en onzeker over het eigen uiterlijk, of gewoon een geniepig mens die er van geniet van andere mensen anoniem even te kwetsen.

    In beide gevallen heeft het helemaal niets met jou te maken en alles met deze persoon. Het feit dat jij er zo vriendelijk en open op reageert laat alleen maar zien hoe mooi je bent. Ik zou me er lekker niets van aantrekken en gewoon doorgaan op de weg die JIJ het beste vind. Jij bent tenslotte de expert op het gebied van Mevrouw Niekje. :)
    -JennyL

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedenavond JennyL, wat ontzettend goed, je slaat de spijker op z'n kop! Ik kon mijn vinger er niet goed achter krijgen maar het is precies zoals jij zegt. Ik wist niet dat deze Marijke het bij Aaf ook zo doet, gelukkig weet ik dat Aaf zich er ook niet door op de kast laat jagen. Dank je wel voor je complimenten, ik waardeer het enorm en hoop dat je mij met plezier blijft volgen zo nu en dan! xx

      Verwijderen
    2. Nee dat is iemand anders.
      Marijke

      Verwijderen
    3. Oh jee, er zijn dus twee Marijkes!! Tja en wie schrijft nu wat???

      Verwijderen
  6. Sommige mensen begrijpen niet dat je het reactie-vakje ook gewoon leeg kunt laten. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen