vrijdag 28 april 2023

paar daagjes weg, donderdag 3e dag

Op de laatste dag van wat wij onze RMB noemen (romantic mini break aldus Bridget Jones in haar dagboek) begonnen we met een klein ontbijt op de kamer. We hadden nog twee broodjes en wat beleg bewaard van het ontbijt van de eerste ochtend. Ook hadden we nog twee halfvolle flessen met fruitsap. Thee gezet, broodjes gesmeerd, sapjes ingeschonken en zo hadden we toch al vast wat gegeten voor we de terugtocht aanvaardden.

Het was nog vroeg, een uurtje of half 10, en terwijl we door de stad reden zagen we hier en daar wat straten met een vrijmarkt. Overal liepen en fietsten groepjes mensen vrolijk uitgedost in oranje kleding of met oranje accessoires, op weg naar de Koningsdagevenementen. Ons doel was geen evenement, maar een bakkerscafé. Daar hebben we deel twee van ons ontbijt genuttigd: koffie met rijstevlaai (met slagroom) voor mij, T. nam geen vlaai, vindt dit niet lekker en koos voor iets hartigs. Rare man, hoe kan hij vlaai nou niet lekker vinden!

Na het ontbijt reden we door naar Antwerpen, daar hebben we wat gewinkeld, kijken niet kopen in ons geval, en geluncht met een croque monsieur en een broodje geitenkaas met walnoten en rucola. Na het shoppen reden we door naar huis. De vrijmarkt in onze wijk was net afgelopen en de paar kroegjes die de wijk rijk is hadden volle terrassen. Met het zonnetje erbij was het een vrolijke boel.

We hebben de auto uitgeladen, onze spulletjes opgeruimd en omdat ik al drie dagen niet gesport had ben ik nog even met de fiets eropuit gegaan. Ik ben vanaf huis naar Rotterdam gefietst waar het nog enorm druk was. Ik fietste langs de Maas, de Kralingse Plas en nog twee parken. Overal was wel wat te doen en het zag er allemaal gezellig uit. Vroeger ging ik ook naar festivals en evenementen op zo'n dag en genoot ik er ook van, eerst samen met vriendinnen, later ook nog met T. Inmiddels vieren wij geen Koningsdag meer (als we thuis zijn eet ik natuurlijk wél een tompouce, mijn lievelingsgebakje!)  maar ik vind het leuk om te zien dat andere mensen er plezier aan beleven. 

's Avonds deden we makkelijk met eten, we hebben altijd wel wat dingen in de vriezer die snel opgewarmd zijn. T. at spaghetti met tomatengehaktsaus, ik een wrap met chili sin carne met wat sla en broccoli erbij.

Door het rommelige eten van de afgelopen drie dagen was ik toch een beetje van slag en had ik, na het eten, een kleine eetbui. Ik at een paar stukken chocolade, nam teveel blokken fudge en schonk mijn vlaschaaltje twee keer vol. Geen dramatische eetbui, maar het gebeurde stiekem en snel en daarmee is het nog steeds een eetbui. Gelukkig had ik geen eetbuidrang terwijl we weg waren en heb ik me niet al te ongemakkelijk gevoeld bij de dingen die ik heb gegeten. Af en toe vond ik het even lastig, maar het lukte telkens om de knop weer om te draaien en te bedenken dat ik, net als ieder ander, evenveel recht heb op een paar dagen lekkere dingen eten zonder op calorieën of voedingswaarden te letten. Al met al ben ik niet ontevreden over hoe dat gegaan is.

Voor ik afsluit wil ik Ellen nog even bedanken. Ik heb achter de schermen met haar contact en zij tipte me over wat mooie plekken, zoals deze boekhandel, in haar stad. Dank je wel Ellen!

16 opmerkingen:

  1. Prima gedaan toch? Je leert het wel en morgen vrolijk doorgaan met ademhalen en lekker eten, het is weekend.
    Ben je nog een week vrij?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, ja gelukkig ging het voor het grootste gedeelte goed. Nog een week vakantie, hopelijk met mooi weer, zo niet dan vermaak ik me ook wel!

      Verwijderen
  2. Leuk die afkorting:-) en fijn dat jullie genoten hebben. Nog voor ik op het linkje van de boekhandel klikte wist ik al dat het om Dominicanen ging. Heerlijk om in rond te dwalen. Over de grens in Aken of Aachen is ook een hele mooie boekhandel met verschillende etages: Mayersche en kun je ook heerlijk koffie drinken. Misschien domme vraag en heb je er als eens over geschreven maar je hebt nu mee, en andere dingen dan anders gegeten en ik heb altijd de indruk dat je goed op gewicht blijft misschien zelfs te weinig weegt. 'Compenseer' je dat dan de dagen na thuiskomst met extra veel sporten of bewegen of eet je dan ook weer minder? Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, zo noemen we dat altijd, is een grapje uit de tijd dat ik Bridget Jones las. Het klopt dat ik mijn andere eetgedrag compenseer. Mijn blog van vandaag (vanavond om 2100 uur online) gaat daarover. Jij ook fijn weekend!

      Verwijderen
  3. Het was een interessante oefening en je hebt hem volbracht, kanjer! en dat het aan het eind dan even wat mindere momenten opleverde, tja..c'est la vie? Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, het ging beter dan ik had verwacht. Dank je! En ja, zo het nu eenmaal, struikelen en weer doorgaan!

      Verwijderen
  4. Oh, je was in Antwerpen! Het moet enorm druk geweest zijn in de stad met heel veel noorderburen. Is altijd zo op Koningsdag en de Belgen gaan dan weer massaal naar Nederland op 1 mei. Zo houden we mekaar in evenwicht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, we hebben Aken, Maastricht én Antwerpen in de drie dagen gedaan! Inderdaad in Antwerpen om Koningsdag te ontvluchten!;-)

      Verwijderen
  5. Leuk hoor, ik hou van Maastricht, kampeerde graag in Heer. Ik wil ooit nog eens doorfietsen naar Aken....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mrs. H. ik weet niet wat de afstand is voor jou maar het lijkt mee een mooie trip, wel wat heuvelachtig maar met de juiste fiets lukt dat wel. En hopelijk knap je helemaal op zodat je het plan ten uitvoer kan brengen!

      Verwijderen
  6. Hoera voor de vlaai! En dat kleine eetbuitje op het eind is je vergeven. Al met al ben je de dagen toch heel goed doorgekomen, eet-technisch. Verder hebben jullie heerlijk genoten zo te lezen. Leuk, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yeah!!!!!! Dank je! Was even lekker om er tussenuit te zijn!

      Verwijderen
  7. Fijn zulke dagen. En zeker,dat je wat "onbezorgder" kon genieten van het eten. Dan is zo'n mini-eetbui toch niets?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Izerina, nee, misschien moet ik die eetbui ook maar zien voor wat het is, een kleine misser in een geslaagde midweek!

      Verwijderen
  8. Leuk verslag!
    Moet je zo’n mini eetbui wel struikelen noemen, ik zou het je zo gunnen dat je het bijvoorbeeld gewoon een vakantie-uitspatting zou noemen.
    (ik snap wel hoe het zit hoor, maar toch…)
    Groet,
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria, dank je! Ja, het is misschien niet eens eetbui, maar door de omstandigheden voelde het wel zo. Maar goed, weer door nu!

      Verwijderen