woensdag 26 april 2023

paar daagjes weg, woensdag 2e dag

Het hotelbed was groot genoeg voor onze lange lijven en we hebben heerlijk geslapen. Om half negen opgestaan, thee gedronken en toen was het wachten op de ontbijtmand die tussen negen en half tien bij onze torenkamer afgeleverd zou worden. 

Kwart over negen werd er op de deur geklopt en stond er een jongedame met een grote mand vol lekkers voor de deur. Gekookt eitje, warme harde broodjes, croissantjes, mini-koffiebroodjes met rozijnen en vanillepudding, chocoladecroissants, ham, kaas, jam, een smoothie, vers geperst aardbeiensap, verse jus en zelfs een klein flesje bubbels. 

Voor mij was het even schakelen want normaal gesproken eet ik havermoutpap. Ik heb gegeten waar ik trek in had en ben voor mijn doen volledig uit mijn zogenaamde 'comfortzone' gegaan. Na het ontbijt zal ik vol maar ik voelde me niet ongemakkelijk of schuldig. Ik had lekker ontbeten en daarmee uit.

Na het ontbijt zijn we naar Aken gereden, daar hebben we de auto geparkeerd en de stad bezocht. Koffie gedronken en geluncht. De lunch hebben we eenvoudig gehouden, we hadden na het uitgebreide ontbijt geen rammelende honger. Ik heb een broodje met gebakken champignons gegeten, T. een broodje met kalkoenfilet.

In de middag werd het echt mooi en zonnig en zelfs een beetje warm. We zijn via het drielandenpunt in Vaals en het American cemetery in Margraten teruggereden naar ons hotel. Het drielandenpunt had ik in mijn jeugd bezocht, was leuk om hier nog eens te zijn. Margraten ken ik alleen van zien op tv. Vond het indrukwekkend om deze begraafplaats, waar gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht worden, nu in het echt te zien. 

In het hotel even een paar uurtjes ontspannen met een boek (en een podcast voor T.) en een kopje thee. Ook hadden we nog wat van de lekkernijen van het ontbijt over en ik nam een koffiebroodje bij mijn thee.

Omdat we allebei wel trek hadden in pizza hebben we op het net een leuke pizzeria opgezocht en zijn we daar aan het begin van de avond naar toe gegaan. Ik nam een grote pizza met tonijn en erbij een glaasje witte wijn. 

Vannacht onze laatste nacht. Morgenochtend gaan we bij een bakkerij hier in de buurt ontbijten. Ik heem me voor om dan ook dat stuk rijstevlaai te eten, maar of ik dat ook echt durf na twee dagen 'rommelig en zonder regels eten?


22 opmerkingen:

  1. Ja dat durf en moet je, in Limburg zijn en geen vlaai eten kan natuurlijk niet.
    Ziet er verder allemaal erg goed uit. Niet op de weegschaal gaan staan als je weer thuis bent en zo verder gaan, je weet nu hoe het moet en mag en kan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik zou niet weg durven gaan zonder!! Haha..dat is de volgende uitdagen, NIET wegen!

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Hihi! Goed advies... ik hoop dat mijn eetstoornisbrein dat begrijpt!

      Verwijderen
  3. Poe..ik neem mijn pet/hoed/hoofddoek/whatever voor je af! Bewonder je. Ik zou bij zo'n copieus ontbijt terug in bed vluchten, haha, maar ik heb dan ook een piepklein maagje. Mooi dat je ook van al het andere kan genieten en het eten niet zo overheerst deze dagen. Of is dat laatste toch wel zo? Hoe dan ook, het is een oefening en je doet het prachtig! Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, het ontbijt was inderdaad veel maar ik heb niet heel veel gegeten, gewoon van alles wat. Het eten ging prima en is geen spelbreker geweest!

      Verwijderen
  4. Klinkt als relaxed en heel lekker!
    Groet Kniepertie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Kniepertie, het waren een paar heerlijke dagen, mede door het mooie weer!

      Verwijderen
  5. Dat klinkt als fijne dagen. Ik hoop,dat je tussen de maaltijden door echt ontspannen kon genieten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Izerina, het is allemaal goed gegaan, de ontspanning én het eten!

      Verwijderen
  6. Afgaand op mijn eigen ervaringen kan ik je alleen maar van harte aanraden om wel zo'n stuk rijstevlaai te nemen. Of dat per se bij het ontbijt moet, kun je over twisten.
    In mijn militaire diensttijd kwam ik lange tijd terecht in het militair sanatorium in Amersfoort en een kamergenoot uit Spekholzerheide nam iedere keer na weekendverlof, (op bestelling) diverse vlaaien mee. Veelal gebakken door zijn moeder. Veruit favoriet was de rijstevlaai, maar ook de andere vlaaien waren niet te versmaden.
    Dat is nu bijna 60 jaar geleden, maar heb nooit meer zulke lekkere rijstevlaai gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Willem, voor mij is het een uitdaging om zo'n stuk taart te eten, dat komt door mijn eetstoornis. En dan ook nog als ontbijt! Heerlijk hoe zo'n herinnering kan zijn, ik ben dol op eetherinneringen, van mezelf maar ook van anderen!

      Verwijderen
  7. En hoe was de rijstevlaai? Mij maakt er niemand blij mee. Ik eet het niet maar Frits en mams zijn er dol op. Je moet dan de rijstevlaai hebben met slagroom en chocolade vlokken. Geef mij maar een stuk fruitvlaai met slagroom :))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ellen, het was heerlijk! Ik schrijf er overmorgen over, vandaag heb ik wat anders om over te bloggen. Slagroom is ALTIJD goed! :))

      Verwijderen
  8. Zo te lezen in de comments heb je inmiddels van het stuk rijstevlaai genoten. Ik weet nog dat ik als puber in de vakantie een tienertoer had en ik het land doorkruisde per trein, ook om niet thuis te hoeven zijn. Herinner mij nog dat ik regelmatig naar Maastricht ging om daar een punt rijstevlaai te kopen die ik dan in de trein opat. Pas jaren later bleek het bakkerij Hermans die volgens mij nu bekend staat als één van de beste vlaaienbakkers van Maastricht of misschien wel heel Limburg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, wat een leuke herinnering!! Tienertoer, ik heb het nooit gedaan maar dat weet ik niet meer zeker. Hermans heb ik op het internet inderdaad voorbij zien komen als een van de betere bakkers!

      Verwijderen
  9. Aken, daar ben ik ooit geweest, maar dat is lang geleden. Ik herinner het me wel als een leuke stad.
    Fijn hoor, zo een paar daagjes weg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Aukje, is inderdaad een gezellige stad. En we konden al buiten op een terrasje zitten, heerlijk!

      Verwijderen
  10. Versgeperst aardbeiensap... dat heb ik nou nog nooit ergens gekregen. Ook nooit bedacht dat zelf te doen. Het lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou er zelf ook niet zo snel aan denken, maar het wel erg lekker!

      Verwijderen
  11. Dat klinkt lekker relaxt! Mazzel met het weer ook. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen