zondag 2 april 2023

zon

Eindelijk scheen vandaag het zonnetje weer eens uitbundig. Maar man man man wat was het koud! In onze stad is het op de eerste zondag van de maand koopzondag. Omdat ik nog wat toiletartikelen nodig had fietste ik even naar de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij. Gelukkig had ik mijn handschoenen aan, de thermometer wees slechts 2 graden aan. 

Met dit weer droogt de was wel lekker. Wind, zon en een lage luchtvochtigheid, prima condities voor een droogbeurt in de buitenlucht. 

Vanmorgen was ik op de sportschool, heb daar mijn vaste rondje gedaan. 30 Minuten stevig stappen op de loopband, 30 minuten fietsen op de hometrainer  (stand 10, dus vrij zwaar) en daarna wat buik- en rugspieroefeningen.

Gisteravond normaal gegeten, mijn ijscoupe op zaterdagavond was geen trigger voor een eetbui en dus kon ik op de sportschool ook normaal trainen en hoefde ik niet te compenseren. Voelt lekker!

Vandaag was een prima dag, eten ging goed, gebakken aardappels met spekjes en ui (Duitse Bratkartoffeln) met een goed gevulde salade. We hadden nog toetjes staan die vrienden uit Frankrijk voor ons meegenomen hadden. Pots de crème in mijn favoriete smaken: koffie en pistache. Vandaag nam ik er eentje met koffiesmaak. 

's Middags verder gelezen in een mooi boek van Marion Pauw, Vogeleiland. Een aanrader. Het is een spannend boek en lees makkelijk. Ik heb het bijna uit en ben erg benieuwd naar de afloop. 

Nog wat opgeruimd, kleding voor morgen uitgezocht en nog wat tv gekeken.

Ik houd van dit soort zondagen!



12 opmerkingen:

  1. Bij ons kwam de zon er pas door tegen 16u. En koud dat het was!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Myriam, hier in NL ook grote verschillen zag ik op het journaal, wij zaten in het goede deel deze keer!

      Verwijderen
  2. Ja, we willen lente, maar het is nog vreselijk koud. Ik zat ook op die zon te wachten. Vandaag schijnt zonnig te worden, ik hoop het.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, hier in het westen schijnt ook vandaag de zon weer!

      Verwijderen
  3. Gisteren pas laat de zon gezien. Toen waren mijn oren al bevroren geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, hahaha... het is verraderlijk als de zon schijnt, je denkt dan dat het lekker is maar ondertussen hangen er dus gewoon ijspegels aan je oren!!

      Verwijderen
  4. Ik heb vandaag twee keer een poosje in de zon gezeten. Om vervolgens te wandelen met muts op. Wonderlijke temperatuursverschillen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, heerlijk om al wat te kunnen genieten van de zon, ook al moet je dan nog wat warms aan. We gaan de goede kant op met het weer!

      Verwijderen
  5. Leuk blog, klinkt als een gelukkig mens!
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria, ben ik zeker, ik heb niets te klagen en sommige dagen zijn gewoon zo lekker dat ik dan inderdaad een geluksgevoel heb!

      Verwijderen
  6. Dat klinkt als een lekker dagje! Vogeleiland vond ik ook een heel goed boek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, heerlijke dag! Een collega tipte me over het boek, echt spannend!

      Verwijderen