zondag 30 april 2023

gelukt

Toen ik op 1 april, na een relatief rustig eerste kwartaal op mijn blog, weer een tekst online zette nam ik me voor om in april iedere dag te bloggen. En dat is gelukt! Ik heb iedere dag, op een dag na, om negen uur 's avonds een blog online gezet. Die ene blog die niet om negen uur verscheen zette ik in de ochtend online, eerder lukte niet omdat we niet thuis waren maar in een hotel en ik het stukje niet op tijd af had. 30 Verschillende artikelen, sommige kort, andere lang, over mijn eetgedrag, maar ook over werk, welke boeken ik las en een aantal eetherinneringen.

Ik had mezelf dit doel gesteld omdat ik me af en toe zo af en toe afvraag hoe collegabloggers, die al jaren iedere dag of bijna dagelijks iets online zetten, dat doen.  Ik vind dat zo knap! Sommigen daarvan zijn al met pensioen en hebben misschien wat meer tijd dan ik. Anderen hebben er hun werk van gemaakt en dan is het misschien ook wat makkelijker om er tijd voor vrij te maken. Wat me ook opvalt is dat de bloggers soms hele kleine onderwerpen nemen om over te schrijven. Met klein bedoel ik dan een onderwerp waar je misschien niet meteen van bedenkt dat het een blog waard is. Maar dat kan dus ook. En een blog hoeft niet een inleiding, midden en eind te hebben, een alinea is soms ook al voldoende. Ik vond het een hele klus om dagelijks te bloggen, maar tegelijkertijd ook heel leuk, met name door de interactie met mijn lezers.

Of ik het vol kan houden om met deze frequentie een stukje te plaatsen durf ik niet te beloven. Misschien moet ik de lat wat minder hoog leggen en mogen de stukjes korter dan ik normaal schrijf en kan ik ook de kleinere onderwerpen hier bespreken. Ik heb nog heel veel onderwerpen op de plank liggen, tientallen eetherinneringen, meer eetstoornisinformatie, en ik zal vast af en toe ook nog wel eens iets over mijn werk schrijven. 

Het bloggen blijft een leuke hobby en mijn plek op het internet is een fijne uitlaatklep. Gek genoeg merkte ik deze maand ook dat het grote aantal blogs dat ik schreef het eigenlijk makkelijker maakte om iedere dag wat te plaatsen. Juist bij een enkele blog ligt de lat hoog, wil ik de lezers niet teleurstellen met een kort stukje of een stukje over een weinig interessant onderwerp. Met een dagelijks blog maakt het niet zoveel uit dat er af en toe iets minder spannends geschreven wordt.

Het is nog een week meivakantie voor mij, ik ben deze tweede week gewoon thuis, heb wat afspraken en dingen te doen, maar ook voldoende tijd voor mijn website!


16 opmerkingen:

  1. Ik weet niet of ik ze allemaal gelezen heb maar heb er bewondering voor dat je iedere dag kunt bloggen. Mijn dilemma is vaak: Blog lezen dan moet je ook reageren anders 'mag' ik van mezelf niet lezen. Jouw blogs zijn overigens altijd aantrekkelijk om te lezen. Diverse malen zelf op het punt gestaan te beginnen maar er zijn er al zoveel:-) Fijne vakantieweek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, je mag mijn stukjes ook lezen zonder te reageren, word ik niet boos hoor!! 😉 Dank je wel voor je compliment!

      Verwijderen
  2. Knap hoor! Het is inderdaad anders om elke dag te bloggen, qua onderwerp en grootte van het stukje. Ik zit op een frequentie van ongeveer 2 keer per week. Soms meer, soms minder. Dat is wat mij het beste ligt, wat langere stukjes. Op insta heb ik mezelf opgelegd elke dag een foto te plaatsen. En dat is al best een grote opgave af en toe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, ik kijk iedere dag even op je site en zie dat je met heel grote regelmaat nieuwe plaatst. Het moet natuurlijk geen hele zware last worden. Voor mij geldt dat ook, als het lukt is het fijn, zo niet... jammerdebammer!

      Verwijderen
  3. Ik lees veel blogs en vind het toch wel leuk zeker 2-4x per week een stukje te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik lees er ook veel en vind net als jij regelmatig iets kunnen lezen fijn.

      Verwijderen
  4. Gezellig dat we je weer wat vaker gaan zien hier :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ellen, ik ga mijn best doen. Jij bent een van mijn voorbeelden, je schrijft bijna dagelijks!

      Verwijderen
  5. Maak geen "moeten"van een blog schrijven. Het is tenslotte ook een soort ontspanning voor jou. Hier lezen is altijdleuk/boeiend,maar af en toe minder is toch ook goed? Fijne vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ik weet dat er niets moet, maar ik merk dat ik er meer plezier in heb wanneer ik vaker schrijf en niet zo af en toe blog. Ik weet nu al dat ik niet iedere dag zal bloggen, maar ik hoop wat meer te schrijven dan in kwartaal 1. Toen was het door privé-omstandigheden niet gelukt, wat ook prima is, het gaat dan gewoon zo.

      Verwijderen
  6. Dagelijks bloggen (naast je werk) vraagt om tegelmatig wat kleiinere blogjes omdat je het anders niet trekt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Rianne, is inderdaad naast een vijfdaagse werkweek niet te doen om dagelijks lange verhalen te plaatsen. Ik hoop weer wat frequenter met kortere teksten online te komen.

      Verwijderen
  7. Ik weet ook niet of ik ze allemaal gelezen heb. Ik mis er nogal wat omdat ik ze niet altijd in mijn reader krijg en het schiet er al eens over om ernaar op zoek te gaan.
    Ik schrijf niet alle dagen, heb al moeite om twee keer per week een onderwerp te vinden om over te schrijven. Niets moet, alles mag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam.. heb je ze niet allemaal gelezen.... foei!! 😉 Ik lees ook niet alles van iedereen, dat doe ik pas wanneer ik met pensioen ga denk ik, als ik dan niet een hele stapel boeken heb liggen die ik nog moet lezen, series die ik nog wil kijken en .... Helemaal met je eens, niets moet, alles mag!

      Verwijderen
  8. Het belangrijkste is dat het bloggen fijn is voor jou. Ik wil je bij deze even laten weten dat ik al je stukjes graag lees en altijd met plezier, ook al reageer ik niet elke keer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Sarah, dank je wel! Dat je af en toe reageert is leuk en dat is, net als bloggen, geen moeten en vooral alleen doen als je zin en tijd hebt!

      Verwijderen