zondag 2 juni 2024

boodschappen en nog wat dingen

boodschappen

Eerst naar de sportschool vanmorgen, daarna wat boodschappen gedaan. Mijn bonusboxaanbiedingen bij Appie. Verse kruiden, olijven, sla en rode bieten bij de Turkse super. 

Vrijdag was ik even op de markt waar ik een mooie spitskool kocht. Ik vergat 'm alleen in mijn fietstas te doen. Omdat het keihard ging regenen toen ik de voordeur achter me dichtdeed ben ik niet teruggegaan.

Vandaag had de Plus spitskool, paksoi en Chinese kool in de aanbieding dus er ligt nu toch een spitkool in de koelkast.


terug

Eind van de middag kwam T. thuis na een paar dagen klussen bij vrienden in Frankrijk. Vanmorgen was hij al om vijf uur vertrokken, het is een lange rit. Hij bracht allerlei lekkernijen mee terug. Voor mij toetjes in de smaken pistache, karamel en koffie. Heerlijk! 


eten

Ik maakte een grote pan dhal van gele kikkererwten voor mezelf. Daarbij at ik gebakken Chinese kool, gegrilde aubergines, komkommer en een naanbroodje. T. had trek in nasi en een loempia en liet dit bezorgen. Vanaf morgen eten we weer samen. 


18 opmerkingen:

  1. De toetjes in Frankrijk zijn zo lekker, veel meer echt lekkere smaken dan in Nederland. Ik vind de kastanjemousse zo lekker. Vandaag zocht ik in de voorraadkast naar dingen die naar stiefdochter kunnen, daar wordt alles gegeten, en kwam achterin nog een pot kastanjepuree tegen! Ga er komende week iets mee maken. Ben in de fase van alles moet op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind vooral koffiesmaak zo lekker! Iets bakken? Een bodem van bladerdeeg of korstdeeg met een vulling van kastanjepuree en wat gedroogde (in drank geweekte) pruimen?

      Verwijderen
    2. @Lot, dat heb ik ook. Het vriesvakje van mijn koelkast tafelmodel en het losse vrieskastje erbij dat ik afgelopen winter heb bijgekocht, ontploffen bijna. Dus opmaken nu! Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Dat 'Melkmeisje' op die verpakking van de toetjeslink van Niekje viel mij op. Gr, Ine

      Verwijderen
    4. In de Belgische winkels hebben ze die toetjes ook, en dan is het inderdaad het Melkmeisje!

      Verwijderen
    5. Bij ons gaat er vanuit Frankrijk vooral kaas, wijn en goede olijfolie mee naar huis.

      Maar ik lees hierboven iets over kastanjes en dat zou ik graag eens willen proberen, ben erg benieuwd! We hebben hier nota-bene een kastanjeboom in de tuin staan!

      Fijn dat je het bloggen weer hebt opgepakt mevr. Niekje. Lekker op je eigen manier. Ik lees graag mee.

      Verwijderen
    6. Kaas, boter, worst, wijn, knoflook.... kwam allemaal mee terug! 😁De kastanjes uit jouw boom zijn hoogstwaarschijnlijk geen tamme kastanjes en daarom niet eetbaar. Zoek maar op voor de zekerheid. Puree en jam van tamme kastanjes zijn in iedere Franse supermarkt te koop. In de winter kan je ook tamme kastanjes in netjes kopen.

      Verwijderen
    7. Ha Lot, ik las je comment en kon het niet nalaten je dit recept te geven. Wij namen twee jaar geleden een aantal blikken kastanjepuree mee en ik vond het niet lekker om het verwarmd te ten en maakte deze taart/cake. Als extraatje doe ik er gewelde abrikozen in (nachtje laten weken in koud water maar in iets van alcohol kan ook). In de cake zelf gebruik ik wel 30 gram minder suiker. https://frankrijkpuur.nl/recept-gateau-ardechois-kastanjecake/

      Verwijderen
    8. Wat leuk dat je dit voor Lot schrijft. Ik stuur dit ook aan Lot in een email dan weet je zeker dat ze het leest!

      Verwijderen
  2. Toch vind ik het knap en goed wat je wel (ook) do et. Dat je lekker en gezond eten voor jezelf maakt. Als je man Chinees besteld. Zoals ik hier en daar schreef kan ik ook wel mutsen met eten. En d
    at zo voor mij en velen met mij wel een te grote verleiding zijn. Vooral mee doen met bbq en dan me zelf zooo ranzig voelen. Ik eet thuis vegan. En wat overgevoeligheid en ook nog.
    Ik vind het heel erg relaxed en respectvol hoe jij en je man met ( samen ) eten om gaan. Elkaar in hun waarde laten. Knap hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Geeske. We houden inderdaad rekening met elkaar. Mijn man zal mij nooit iets opdringen, en ik hem ook niet. En mijn gemuts met eten accepteert hij voor wat het is. Nu ben ik verder geen moeilijke eter en eten we iedere avond lekker en gevarieerd.

      Verwijderen
  3. Lees vaker op je blogposten en kom dan de meest lekkere en verse producten tegen waar jullie goede gevarieerde maaltijden van maken,mag dat graag lezen.Heb in mijn getrouwde jaren als niet werkende moeder heel wat tijd besteed aan goed en lekker eten bereiden,man en kinderen lusten en eten alles wat er op tafel komt,en met kleinkinderen ging het niet anders,wanneer kleinzoon zat te eten kreeg ik steevast te horen:oma wat eten we morgen voor lekkers.Maar sinds ik de pech heb en de diagnose Systemische Sclerodermie te horen kreeg kwam er noodgedwongen een grote verandering in mijn eetpatroon omdat maag en slokdarm mee doen aan het verharden van bindweefsel en verlittekenen(stug worden)eten niet goed verteerd en in slokdarm blijft hangen,wanneer ik kleine porties eet,geen pittige specerijen,matig met zuur etc.omga en medicijnen inneem is het te harden.Ach ik laat het wel uit m’n hoofd om het toch te eten want wanneer ik in de vroege ochtend er wakker door word……pffffff,ik zal je de details besparen.
    Geniet van je Franse toetjes!
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ger, wij vinden goed én lekker ook belangrijk. Oh wat een vervelende aandoening heb je waardoor je nu dus beperkt bent in wat je kan eten. En dat terwijl je juist zo veel plezier hebt in het bereiden én eten! Ja... straks gaat het eerste toetje eraan 😁!

      Verwijderen
  4. Al een vreetbui gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Och hemel. 8 uur ‘‘s morgens en ik heb zin in een loempia. Echt eeuwen geleden dat ik die een op heb. Gelukkig is de Chinees nog dicht. Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha... bij ons maakt de mevrouw van de patatzaak zelf loempia's, zoals bij de Chinees. Je kan dan zeggen wat je er in wil, meer ei, minder kip etc.

      Verwijderen