zaterdag 15 juni 2024

zo was mijn week - 24 / 2024


zondag 9 juni

Ik pak mijn weekverslag weer op. Voortaan online op zaterdagavond om 21.00 uur. Dan kan ik er op zaterdag nog wat aan sleutelen voordat ik het publiceer.


maandag 10 juni

Het regent pijpenstelen, ik moet mijn regenpak aan. Aan het eind van de werkdag is het even droog en fiets ik in het zonnetje naar huis. In het weekend heb ik kippenbouillon getrokken van een kippenbout, ui, knoflook, gember en citroengras. T. maakt met deze bouillon soto ajam, een Indonesische kippensoep. Die eten we 's avonds met rijst en zuur van komkommer. 


dinsdag 11 juni

Ik heb mijn functioneringsgesprek. Ik ben niet zenuwachtig want ik weet dat ik mijn werk goed doe. Zou dat niet zo zijn dan had ik dat al gehoord. Het is een prettig gesprek waarin mijn teamleider en ik terugblikken maar ook vooruit kijken. Ik heb wat wensen en die worden besproken. Ik krijg een positieve beoordeling. 


woensdag 12 juni

Voor de deur stap ik op mijn fiets maar blijf haken met mijn broek aan mijn fietstas. Hoe het precies ging weet ik niet, maar  een tel later lig ik op de stoep en mijn fiets ligt over mij heen. Mijn been zit er op een rare manier tussen en het lukt me niet om overeind te komen. Ik krijg hulp van een man die op het moment dat ik viel zijn werkbus in de straat parkeerde. Eén been zit onder de blauwe plekken.


donderdag 13 juni

Vandaag was er op school een ontwikkelmiddag, iets dat een paar keer per jaar voorkomt in de onderwijswereld en ook wel bekend staat als een studiedag. Soms is het leuk en leerzaam, soms is het niet meer dan oude wijn in nieuwe zakken, en soms is het gewoon onzin die niets bijdraagt aan het onderwijs, maar waar wel flink aan verdiend wordt door bepaalde bureaus of organisaties. Helaas was de ontwikkelmiddag van vandaag van de laatste soort en er staan nog drie van zulke middagen op het programma.


vrijdag 14 juni

Het is weer vrijdag, altijd een rustige dag op school. Nu is het zelfs nog stiller, aangezien er in deze laatste weken bijna geen studenten meer zijn. Ze zijn allemaal bezig met hun stage, nu hun schoolwerk afgerond is. Ze maken stage-uren om nog voor de zomervakantie af te kunnen studeren. Dit geeft iedereen de tijd om alvast voorbereidingen te treffen voor het volgende jaar. 

Vandaag heb ik veel administratieve taken en een uitgebreid overleg met mijn teamleider om een vergadering waar we samen naar toe gaan voor te bereiden.  Na de lunchpauze rond ik een paar zaken af, daarna ga ik weg en fiets ik via de markt naar huis.


zaterdag 15 juni

Om zeven uur hoor ik de regen op het dak en tegen het schuine raam op onze slaapverdieping. Ik heb zin om me nog eens om te draaien maar sta toch op. Na een eetbui gisteravond is  het nodig om te compenseren en moet ik dus naar de sportschool. 

Dat gaat gelukkig goed, ik heb voldoende energie en het is bovendien gezellig. Ik klets met wat mensen en kom energiek thuis. Ik heb weer ook 'schone lei' gevoel en zin in de rest van de dag. Ik draai een paar wassen die wonder boven wonder wel buiten kunnen drogen. Tussen de buien door fiets ik naar de Turkse super, de Lidl en AH. 

's Middags blijf ik thuis. Ik maak  zuur van komkommer en ui, losjes gebaseerd op dit recept.  Ik kookte een stuk gember mee, wat foelie en een spaanse peper voor wat pit.

Ik blog wat, ik lees wat en ik kijk een paar aflevering van op de spoed. Ik ben erg onder de indruk van de mensen  in deze documentaireserie en bewonder wat ze allemaal doen en hoe zorgzaam ze zijn voor de patiënten.  's Avonds kijken we ronde een van Twee voor Twaalf.



32 opmerkingen:

  1. Jammer toch weer een eetbui en compenseren.
    Die studie-ontwikkelings-meedoen dagen herken ik ook al werkte ik in een heel andere sector. Soms heel aardig maar meestal had je er niks aan in de praktijk.
    Twee voor twaalf kijken we zaterdagmorgen meteen als we aan de koffie zitten. Het is jammer dat er de afgelopen tijd zo vaak mensen niet doorgingen voor de derde ronde. Nu is 3000 euro winnen heel fijn en kan je er veel mee doen maar ik vind het dan ook sneu voor de verliezers die gisteren ook heel goed waren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik vind het ook leuker als mensen doorgaan voor een derde ronde. Wij kijken vanmiddag het tweede koppel.

      Verwijderen
  2. Ik hoop dat je geen naar en blijvend letsel hebt overgehouden aan je val, ik zat gisteren ook te kijken naar op de spoed en ja ongelukken gebeuren zo snel en vaak weten mensen ook niet meer hoe e.e.a. precies gebeurde. Prachtige serie overigens! Je hebt mij overigens geïnspireerd met de combinatie brie en komkommer, gisteren soep met volkorenbrood + brie en komkommer gegeten, inderdaad een heerlijke combi. Fijne zondag en ik zie een klein streepje blauwe lucht, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, nee, maar goed beurs, dat duurt wel even voor het weg is, dieppaarse plekken nu. Ja lekker is dat hè, brie en komkommer. Hier nog regen maar de buienradarapp voorspelt ook droog weer. Fijne zondag!

      Verwijderen
    2. Brie en komkommer was in jaren 80 een klassieker in hippe broodjeszaken. Ik herinner me een afhaal op Amsterdam centraal. Stokbroden, petit pains en croissants met kaas, komkommer, ei, zoetzuur met geraspte wortel, en ook Brie en gekookt ei en Camembert. Ongetwijfeld ook vleeswaar, maar dat at ik toen al niet meer. Het zal wel een Franse keten zijn geweest. De hoemoes en falafel broodjes hebben nu de Brie verdrongen denk ik:-). Nu zou ik een plantaardige variant van Brie zoeken, maar echt lekkere schijnen er nog niet veel te zijn, of ze zijn van kokos. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Na de brie kwam de geitenkaas, met honing! En toen de hummus en consorten.

      Verwijderen
    4. Die heb ik overgeslagen, of misschien moest ik toen al fors op de budgettoer vanwege de opgroeiende kinderen. Maar los daarvan, honing over de geitenkaas vind ik niks. Geen zoetigheid over welke kaas (dierlijk of plantaardig) dan ook voor mij. Groet, Ine

      Verwijderen
    5. Soms ook nog met een beetje spek om de kaas, was echt een rage, je zag het op iedere menukaart. Zoet bij kaas kan lekker zijn vind ik, een lekkere chutney bijvoorbeeld.

      Verwijderen
    6. Ja.. die eet-rages en dieet-modetrends... tis business hè.. Voor mensen die het geld er voor hebben zal het best lollig zijn.

      Oei, dat klinkt een beetje zuur op maandagmorgen, zal wel van de vele regen afgelopen week komen. De regen is altijd een makkelijke zondebok hoorde ik van iemand afgelopen week:-) Groet, Ine

      Verwijderen
    7. Je moet toch iets de schuld kunnen geven!! 😉 Eetrages vind ik niet zo erg, zijn soms ook goed, denk aan veel meer vega en vegetarisch nu in vergelijking met vroeger. Maar dieethypes vind ik vreselijk! Net als alle pseudowetenschappers op sociale media met voedingsclaims. Wat dat betreft is jouw tip over het artikel naar de sjamadriaan een goede, ik volg hem nu zelfs!

      Verwijderen
    8. https://www.sjamadriaan.nl/t/supplementen en nog meer, over Celebs, zonnebrand, Wim Hof etc. Groet, Ine

      Verwijderen
  3. Zo zonde van je tijd en het geld,de meeste studiedagen. Zijn je blauwe plekken genezen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, de blauwe plekken zijn nu op hun hoogtepunt, dieppaars!

      Verwijderen
  4. O jee wat een smak. Gelukkig ben je nog heel. En het functioneringsgesprek was positief! Leuk om je eigen bouillon te trekken, klinkt heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, we bewaren altijd een zak met groenteschillen en afsnijdsels en maken dan bouillon. Soms met kippenbotten of met een mergpijpje en schenkel. Zoveel lekkerder dan bouillonblokjes. Die gebruiken we ook hoor, maar dan een stukje als extra in een saus.

      Verwijderen
    2. Wat bewaar je voor de groentebouillon aan schillen etc?

      Verwijderen
    3. Voornamelijk uien (niet het buitenste bruine schilletje maar de kop en kont) wortel, knolselderij, knoflook (kontje) prei (lelijkste groen en buitenste blad), bleekselderij, courgette. Maar geen paprika, witlof, bieten.

      Verwijderen
  5. Levensgevaarlijk, die regen steeds. Het moet een keer klaar zijn daarmee hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook niet normaal meer hoe koud het is! Ik zie nu een beetje blauwe lucht, hopelijk is het de rest van de dag droog. Fijne zondag Mara!

      Verwijderen
  6. Je ging op zaterdag toch al naar de sportschool, dus het klinkt niet echt als *moeten* compenseren. Maar fijn dat het weer hielp om je beter te voelen! Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, het is inderdaad niet moeten, maar lekker in bed blijven liggen zou ook wel eens lekker zijn, maar dat staat mijn gestoorde hoofd (nog) niet toe.

      Verwijderen
  7. Als de komende studiedagen door dezelfde organisatie georganiseerd worden, dan zou ik me een van die dagen ziekmelden. Gewoon een baaldagje, waarop je desnoods wél nuttige dingen doet voor het werk, maar dan zonder dat iemand het merkt (niet mailen of zo!). Want je moet wel ziek lijken, natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe dat liever niet Anoniem. Ik heb best veel vrijheid, kan ook makkelijk weg als ik iets anders heb. Daarnaast ben ik bijna nooit ziek (misschien eens per twee jaar een paar dagen grieperig) en dat wil ik graag zo houden. Het is niet anders, ik zit het wel uit.

      Verwijderen
    2. Als iedereen dit soort zinloze "studiedagen" uit blijft zitten, verandert er niets. Gewoon met alle collega's je normale werk blijven doen. Veel belangrijker, zeg je dan. Is het snel afgelopen.
      Marijke

      Verwijderen
    3. Hi Marijke, geen zorgen, ik zeg precies wat ik ervan vind en gelukkig wordt er ook wel naar mij geluisterd. Deze serie bijeenkomsten heb ik helaas geen invloed op, is vanuit het schoolbestuur georganiseerd. Zij zijn de opdrachtgever voor een impact onderzoek. Ik weet allang wat onze impact is en vind het onzin dat het bestuur daar via een externe club onderzoek naar laat doen. Ze horen straks wat wij (en veel anderen) allang weten!

      Verwijderen
  8. Ik sla het recept van het zuur op, dat ziet er lekker uit! Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben het standaard in de koelkast staan Nathalie. Lekker bij Oosterse gerechten, maar ook op een broodje kaas bijvoorbeeld.

      Verwijderen
    2. Ik maak het mezelf ook makkelijk soms. Als de gekochte augurken op zijn doe ik de stukken komkommer en ui etc in het resterend vocht, na paar dagen ook lekker. Met courgette kan het ook maar dan kook ik het eerst.

      Verwijderen
    3. Ik bewaar het nat van augurken om dressings mee te maken.

      Verwijderen
  9. Dat was een flinke smakkerd! En een fijn functioneringsgesprek is altijd lekker. Ik zou willen dat ik jouw discipline had. Groetjes, Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicolette, de blauwe plekken zijn nog niet weg!! Soms is mijn discipline meer een vorm van dwangmatig iets moeten, dat is niet altijd fijn.

      Verwijderen