We hebben een lekkere eetweek achter de rug, alles vers gemaakt want de voorraad in de vriezer is zo goed als op.
maandag 17 juni
pasta - spinazie en champignons in room - groene salade met tomaat en komkommer
dinsdag 18 juni
wraps met kip en groente - sla - broccoli
woensdag 19 juni
eieren in pittige saus - gewokte spitskool, taugé en wortel - rijst - zoetzure komkommer
donderdag 20 juni
gebakken aardappels - gevulde salade
vrijdag 21 juni
gepofte aardappel - tonijnsalade - broccoli - sla met tomaat en komkommer
zaterdag 22 juni
gewokte groente - zilvervliesrijst - gekookt ei - pindasaus
zondag 22 juni
crunchwrap met kikkererwten, tomaat, feta, olijven en rucola - broccoli - sla met komkommer en ei
Volgende week wordt het dan eindelijk zomerweer, de temperaturen die nu voorspeld worden zijn op een paar dagen boven de 25 graden. Dat vraagt om lekkere lichte maaltijden!
Eigenlijk hebben de temperaturen geen invloed op ons eten. Morgen eet H boerenkool met stuk rookworst en ik bak de rookworst met een paar eieren en wat ketjap.
BeantwoordenVerwijderenHeb er ook geen moeite mee te koken en van salade houden we beiden niet als avondeten.
Hoi Lot, wij eten ook veel dingen het hele jaar door, maar boerenkool, zuurkool en erwtensoep horen voor ons echt bij de winter. Zo'n salade is dan goed gevuld met tonijn en ei of feta, en met lekker brood. Niet iedere avond salade, maar 's zomers eten we wel anders dan in de winter.
VerwijderenDat herinnert me aan die anekdote over mijn tante (1945, dus nu bijna 80). Die had opgevangen 'bij warm weer extra zout' en dat gold in haar tijd natuurlijk vooral bij fysiek zwaar werk. Dus toen zij eens als 14 jarige moest koken maakte ze zuurkoolstamp met nog een lading extra zout erin gemikt. Het was een bloedwarme dag, of iemand het eten gegeten heeft, vermeldt de anekdote niet. Ik wil met deze temperaturen wel meer rauwe groente, gewoon gesneden op een bordje, en niet van die sloten olijfolie erover. Ook wel veel fruit. En buiten bewegen is nu weer beter te doen, kon dat in de winter ook maar.. al schijnt echt goede regenkleding wel te helpen maar leuk wordt snelwandelen in de regen toch niet. Groet, Ine
BeantwoordenVerwijderenHi Ine, zout bij zuurkool!!! Echt niet nodig, wat zal ze een dorst gehad hebben. Als het echt warm is heb ik ook minder trek, rauwe groente is dan lekker, maar ik vind geroosterde groente ook een goed alternatief, wordt alleen maar rauw ook zat na verloop van tijd. Het is nu heerlijk op de fiets om zeven uur, zal vanmiddag om drie uur wel anders zijn, hoef ik mijn jas niet aan.
VerwijderenJe maaltijden zouden weer kleurige foto's opleveren
BeantwoordenVerwijderenHi Izerina, ik ga misschien ook af en toe foto's plaatsen op mijn blog, ben nog aan het uitproberen.
VerwijderenHoi! Toch een manier gevonden om te reageren. 😊 Klinkt allemaal heel lekker. En ik bedenk me net dat ik nog eieren gekocht heb die in deze hitte buiten de koelkast vast minder lang meegaan… ff ontbijtje maken! Dank voor de inspiratie,
BeantwoordenVerwijderenmevrouw Hoefnix
Hi Mevrouw Hoefnix, leuk om van je te horen! Vind je reisverhalen kostelijk! Ja, eieren in een sausje altijd lekker vind ik.
VerwijderenWat een lekker recept van de hete eieren. Heb hem opgeslagen.
BeantwoordenVerwijderenHi Judy, ja zeker lekker, kan je ook je eigen draai aan geven, dat is wat ik doe, gebruik dit als voorbeeld/inspiratie.
VerwijderenIk zie bij die eieren in saus wel 15 ingrediënten. Ik weet dat jij je hand daar niet voor omdraait maar gebruik je die allemaal of laat je ook veel weg? Want je hebt er nog een aantal gerechten bij: groenten, rijst en komkommer. Ik zou zelf alle tomaatdingen samenvoegen tot een hoeveelheid tomatenpassaat en voor de eieren zou ik denk ik tofu of tempeh nemen. Of seitan hier goed in zou smaken, kweet het niet, daar zit wel vaak sojasaus (tamari of shoyu, beter bekend als ketjapachtig) bij, hé. Dus misschien kan het wel.
BeantwoordenVerwijderenOh ja, jij lustte toch geen nori? Maar geroosterd boven de gasvlam of in de oven/koekepan en dan verkruimeld over of door een salade kan het heel lekker zijn. En erg rijk aan mineralen. Groet, Ine
Ik maak het recept niet na, ik heb het ooit leren maken uit een Conimex kookboekje uit de jaren 80. Dat zit in mijn hoofd en ik doe maar wat. Ui, knoflook, gember, sambal, laos, sereh, koriander, tomatenblokjes, kokosmelk, ketjap. Alles uit de losse pols. Kan prima met tofu, tempeh, seitan maar ook met kip. Nori nog nooit geroosterd, ga ik proberen.
VerwijderenDag Niekje, leuk dat je de site met het recept eieren in pittige saus deelt. Ik ken deze site nog niet, dus leuk voor nieuwe inspiratie.
BeantwoordenVerwijderenDeze week gaan wij dit dus eten .😊
Hi Hesther, deze mevrouw heeft veel lekkere recepten. Dit recept is goed om in een grote hoeveelheid te maken en porties in te vriezen. Heb je op een doordeweekse dag snel eten op tafel staan: eitjes koken (of omelet bakken), rijst opwarmen (kan namelijk ook uit de vriezer) of koken en wat groente wokken. Binnen 30 minuten aan tafel 😀.
VerwijderenKlinkt allemaal weer heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWij eten nog steeds uit de vriezer ( maar ook verse producten hoor) , met dit weer hou ik ook erg van rauwkost.
Hoi Grandma, het is nu echt tijd voor wat lichtere kost, heb ook minder trek in zware maaltijden als het warm is.
Verwijderen