woensdag 12 juni 2024

bespaarjaar update

oud

Ik schreef al eerder dat ik een bespaarjaar heb ingelast. Niet omdat het financieel nodig is, maar omdat ik nog voldoende kleding in de kast heb hangen en liggen. Van sommige kledingstukken weet ik niet hoe lang ik ze al heb, maar deze week realiseerde ik me dat er twee tunieken zijn die ik al lange tijd bezit. Eentje droeg ik er namelijk naar de bruiloft van een collega van mij en deze week is hij tien jaar getrouwd. En zo zijn er nog wat dingen die al heel veel jaar meegaan. Ze slijten niet snel omdat ik ze niet vaak aanheb.


5 maanden

Inmiddels zijn er ruim 5 maanden voorbij en heb ik nog steeds geen uitgaven gedaan in de categorie kleding, schoenen en accessoires. Ik heb ook nog geen moment iets nodig gehad óf graag willen kopen. 


kledingwissel

Het is nog niet nodig om een kledingwissel te doen en mijn voorjaarskleding om te ruilen voor zomerkleding. Ik heb de afgelopen dagen zelfs nog handschoenen aan op de fiets. Ook draag ik nog steeds vrij dikke panty's want de meeste dagen is het voor blote benen nog veel te koud. Ik ben vergeten welke zomerkleding ik heb dus straks als ik de opbergers tevoorschijn haal is het weer net alsof ik in mijn eigen kast ga shoppen!


14 opmerkingen:

  1. Ik ben juist van het veel kopen op het moment. Heb zoveel kleding die eigenlijk niet meer bij me past maar wel nog goed zijn, dus kringloopdoos staat al klaar.
    Had in Vlissingen al een broek gekocht en van hetzelfde merk nog 2 online gekocht, gisteren korter gemaakt en ze hangen gestreken klaar voor beter weer.
    Bij de kringloop kom ik veel moois tegen op het moment en mijn kringloop is nog heel goedkoop, heb er al 2 jurken en 3 topjes gekocht en een sjaaltje dat precies past bij de blouse die ik vorige week kocht, in hardroze.
    Een deel vd zomerkleding ligt nog op zolder want het is nog zo koud, ik droeg ook handschoenen op de fiets vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, kopen én dingen wegdoen vind ik ook altijd fijn, zeker als een ander er nog plezier van kan hebben. Goede aankopen heb je gedaan en fijn dat je de broeken nog gevonden hebt!

      Verwijderen
  2. Ik vraag me af of we zomerkleding niet beter aan het museum kunnen overdoen.. er zijn geen seizoenen meer lijkt het wel. Op Vinted verkoop ik nauwelijks zomerkleding, wel van alles aan assessoires en de wat warmere kleding die ik juist een beetje achterin mijn virtuele etalage had gezet. En dingen waarvan ik denk dat ze als vaderdagkado bestemd zijn. Jij draagt dus ook nog handschoenen, ik zat gisteren bij de tramhalte te kleumen van de koude handen. En zag nog veel mensen met gewatteerde jassen en sjaals. Kinderen in de kinderwagens met dekentjes om hen heen. Mijn Surinaamse buren vertelden me jaren geleden al dat ze altijd de winterjas de hele zomer door aan de kapstok lieten hangen...Zonnebrand heb ik nog niet gekocht. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, inderdaad lijkt het alsof de herfst het hele jaar duurt nu. Handig om in te spelen op vaderdag met spullen voor mannen! Ja hoor, geen zin in koude handen en mijn flesje zonnebrand nog maar een keer nodig gehad, vorige maand geloof ik. Vandaag iets beter zie en voel ik!

      Verwijderen
  3. Uit het buurtboekenkastje haalde ik het kinderboek van Eloise (nicht van de koning, beter bekend als de 'gravinfluencer'. 'Kleren genoeg' heet het. Was wat sceptisch en de toon van de tekst is wel poppy, maar alles overwegende vind ik het boek toch wel aardig. Een meisje heeft zoveel kleren dat ze bij een opruimpoging kledingstukken van het balkon af gooit om er vanaf te zijn. Dat valt uiteraard niet goed bij de moeder waarop ze met vriendinnen een middag plant waar iedereen kleding meebrengt. Ze zoeken van alles uit wat ze niet meer dragen en gaan dat vermaken op de naaimachine (Dat vond ik dan wel een zwakke plek in de tekst, hoeveel jonge meiden kunnen al met de naaimachine overweg? Maar goed, dat valt te leren). Ook voor de huisdieren wordt e.e.a. gemaakt (Ook dat vond ik wat gekunsteld, maar is mijn mening). Zou het boek niet kopen, maar is wel leuk om eens in gekeken te hebben. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is toch wel leuk om te lezen en zeker via het buurtboekenkastje, ik zou het ook meegenomen hebben. Je zal nog verbaasd zijn hoeveel jonge meiden (en jongens) met een naaimachine overweg kunnen. Ik weet van collega's met tienermeiden dat het weer een beetje ' in' is om zelf dingen te maken, net als breien ook weer vaker wordt gedaan. Bepaalde groepen dan he, niet de modepopjes die merken willen dragen natuurlijk!

      Verwijderen
  4. Dan merk je,dat kwaliteit loont. En het prettig is,als je geen maatje groter wordt.Mijn oudste dikke wollen trui is van 1980,gebreid door mijn moeder. Veel gedragen,nu gerepareerd,maar ik kan hem niet wegdoen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi izerina, het zijn inderdaad kledingstukken van een goede kwaliteit. Jaren geleden aangeschaft bij 'mijn' winkel voor lange dames in Engeland. Nee, zo'n aandenken moet je ook niet wegdoen!

      Verwijderen
  5. Ik had twee zomerjassen, de een al heel oud en de tweede kwam van de kringloop twee jaar geleden. Beide hadden een kapotte rits. Dus dit jaar heb ik mezelf een nieuwe jas cadeau gedaan, wel een regenjas. En weg met die oude. Er is wel meer kleding aan vervanging toe maar dat kan stukje bij beetje als ik iets leuks tegenkom. Mag ook van de kringloop zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, Vervangen van kleding moet af en toe ook! Ik wil er ook netjes uitzien, zeker op mijn werk, en dan is kapotte of versleten kleding voor mij taboe. Maar in het weekend ben ik minder kieskeurig. Vaak draag ik dan oude jurkjes en broeken die niet meer netjes genoeg zijn voor school. Ik koop nooit bij de kringloop, té lastige maat: lang (188) en dun (36/38) en dat hangt er nooit!

      Verwijderen
  6. Ik vind dat kleding tegenwoordig steeds slechter van kwaliteit is. Ik heb no een aantal King Louie jurkjes van 10+ jaar geleden en deze zijn nog prima maar de jurkjes die ik 2 jaar geleden kocht zien er al afgedragen uit. Veel afgevallen dus wat items op Vinted gekocht, ik draag zomer- en winter jurken en mijn maillots/panties heb ik een paar weken geleden aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen. Altijd lastig om uit te doen maar éénmaal uit in het voorjaar doe ik ze ook niet meer aan, net als in het najaar dan heb ik ook moeite om ze weer aan te doen want blote benen zijn zo prettig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, veel 'fast fashion' in de winkels en dat is vaak slechte kwaliteit. En dus ook bij de betere merken lees ik! Herkenbaar, ik heb mijn panty's nog aan maar vanmiddag zal het wel te warm zijn buiten. Maar hier op school is het nog koud, klimaatbeheersingssysteem is een beetje van slag, iedereen loopt te bibberen!

      Verwijderen
  7. Ik vind het knap van je...

    Iets anders: het lijkt erop dat Blogger en WP niet willen dat wij communiceren want ik kan hier niet meer via mijn Google-account reageren.

    BeantwoordenVerwijderen