zondag 9 juni 2024

op mijn bord - week 23 / 2024


De fans van dit onderdeel van mijn blog zullen blij zijn, ik ga onze weekmenu's weer ieder zondagavond om 21.00 uur online zetten.


maandag 4 juni

volkoren pasta - ratatouille (vriezer) - broccoli - sla met komkommer


dinsdag 5 juni

gebakken aardappels - witloflsa 


woensdag 6 juni

chili sin carne (vriezer) - broccoli - sla met komkommer


donderdag 7 juni

volkoren pita - shoarma van kip (zelfgemaakt) - broccoli - sla met tomaat en komkommer


vrijdag 8 juni

gepofte zoete aardappel- restje chili- spitskoolsla - komkommer 


zaterdag 9 juni

noedels - gewokte groente - tempeh - pindasaus


zondag 10 juni

gevulde salade (feta . geroosterde groente, kikkererwten)  met zuurdesembrood


Er staan de komende week ook weer veel lekkere gerechten op de planning, ik heb er nu al zin in!





10 opmerkingen:

  1. Vandaag hebben we weer heerlijk asperges gegeten met paar plakken beenham, gekookt eitje en een aspergesaus van ma g.i uit een pakje een van de weinig k&k zakjes die we eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt weer heerlijk Lot! Jullie eten altijd lekkere maaltijden lees ik vaak. En soms een zakje of pakje is toch niet erg? Ik weet dat er mensen zijn die dat verafschuwen. Wij gebruiken vaak boemboe (Oosterse kruidenpasta's) uit een zakje. Reuze makkelijk en goed van smaak.

      Verwijderen
  2. Jij hebt een vast menu voor de week. Ik kijk ook naar het weer. Dat wordt als lunch een kerrie-maaltijdsoep met versgebakken brood. Past bij regen en kou

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ik kijk ook naar het weer, als het echt niet mooi is zet ik geen maaltijdsalade op het menu. Of ik verander in de loop van de week wat er op de planning stond. Dat kan meestal wel omdat we flinke voorraden hebben.

      Verwijderen
    2. Ik had de laatste tijd ook weer veel saladeplannen, maar met het weer dat er nu op dit moment is, nee even niet. Warme soep! En ik ben op jacht naar losse thee, wil van de zakjes af. Dat is nog best lastig, want hier geen theewinkels of winkels waar je losse thee kunt krijgen. Wel in het stadscentrum. En online bestellen, liever niet gezien de uitbuiting van pakketchauffeurs. Maar soms ontkom ik er toch niet aan.
      Misschien de toko's, daar zijn er hier wel aardig wat van. Was gisteren bij oudste zoon, we gingen videobellen met 'overzee', dus van warm eten kwam niet veel (tijdsverschil, tegen de tijd dat we klaar waren was het bij ons avond geworden). Dus een broodje mee in de metro gekregen. Toen thuisgekomen nog even verkiezingsuitslagen gekeken. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Hi Ine, losse thee koop ik bij Holland & Barrett, altijd wanneer ze een actie hebben. Dat is een paar keer per jaar (3 voor de prijs van 1 / 2e zak halve prijs etc). Dan sla ik voorraad in. Ik gebruik nooit theezakjes. Bij de Turkse super haal ik groene thee in grootverpakking. Eten in de metro? Zou ik niet kunnen, kan niet 'onderweg' eten, tenzij vakantie... maar dan zoeken we een parkje of bankje in een dorpje op.

      Verwijderen
    4. Het broodje zat dan ook nog ongeschonden in mijn tas toen ik thuiskwam. Was om zoon gerust te stellen dat ik het meenam. Was nl. ook te lekker: hoemoes en Vegan pate, dat eet je niet tussen de mensen zittend op. Groet, Ine

      Verwijderen
    5. Precies, daar moet je lekker thuis voor gaan zitten! 😁

      Verwijderen
  3. Leuk, weer een inspiratiemenu! Ik kook altijd zelf maar soms is de fut er wat uit. Goed om eens wat anders te kunnen uitproberen
    Jullie eten altijd afwisselend! Dank.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen dank hoor, ik lees ook graag menu's van anderen voor de inspiratie, want ook bij ons is de fut er wel eens wat uit!

      Verwijderen