Ondanks het minder mooie weer eten we geen zware kost meer. Deze week heb ik twee keer gekookt, T. maakte de rest van het eten.
maandag 10 juni
soto ajam - zilvervliesrijst - zoetzure komkommer
dinsdag 11 juni
snijbonen - aardappelpuree - varkenswang - sla met komkommer
woensdag 12 juni
courgette en champignons en aardappel stoofje - sla met tomaat en komkommer
donderdag 13 juni
boerenomelet - brood - sla met tomaat en komkommer
vrijdag 14 juni
Turks fetabroodje met extra feta, olijven en tomaat - coleslaw - groene sla
zaterdag 15 juni
crunchwrap met cottagecheese, tomaat, olijven en uit - broccoli - wortelsalade - groene sla
zondag 16 juni
groente uit de wok - zilvervliesrijst - omeletreepjes - pindasaus
Aankomende week staan er tuinbonen, pasta en een wokgerecht op de planning. Misschien ook een zomerse gevulde salade, maar dat hangt nog van het weer af.
Toch lijkt het of dit te weinig echte voeding voor je lichaam is. Het klinkt wel gezond allemaal maar zo droog al weet ik dat er voldoende saus en vetten bij zullen zitten.
BeantwoordenVerwijderenHoi Lot, het klopt dat het weinig lijkt, maar ik eet flinke porties en bovendien eet ik gedurende de dag ook nog , salade, noten, havermout, boterham pindakaas, roggebrood met kaas, fruit, een toetje en kwark en yoghurt.
BeantwoordenVerwijderenGrappig, het lijkt me helemaal niet weinig voeding. Ik zie variatie en dagelijks groente, koolhydraten en nu en dan vlees. Ik zie zelfs wat lekkere ideeën :)
VerwijderenIk ben het met Lot eens dat dit weer een prima basis is voor een crash dieet. Met name in combinatie met het intensieve sporten en je actieve levensstijl is dit een heel goede manier om snel af te vallen. Dit gaat ten koste van spierontwikkeling, hiervoor zijn veel eiwitten nodig, en conditie, waarvoor je koolhydraten moet kunnen verbranden.
VerwijderenDe dingen die jij overdag ook nog eet zijn daarvoor niet toereikend, omdat die voornamelijk vezels en vitamientjes bevatten. De kwark en de noten zijn eiwitrijk, maar daar moet je dan echt een berg van eten, en dat lijkt me in jouw geval onwaarschijnlijk.
In jouw eetpatroon en levensstijl, lijkt iets destructief schuil te gaan. Alsof je jezelf moet straffen voor dingen uit het verleden of het heden?
Maar dat wist je natuurlijk allemaal al. Vraag is wil je het veranderen of zou je het willen veranderen? Dat is namelijk niet hetzelfde.
Groet, Marijke
Oeps... zo ziet iedereen mijn menu op een andere manier. Ik plaats deze blogs zodat mensen inspiratie kunnen opdoen. Ik denk dat het lastig is om dieetadvies te geven als je geen diëtist bent, als je niet weet hoe groot de porties zijn en als je niet weet wat ik overdag eet. Ik heb overigens niet het idee dat ik mezelf moet straffen, wel vermoed ik dat ik controle wil hebben en dat komt zeker weten door ervaringen uit mijn verleden.
VerwijderenDe hamvraag is inderdaad of ik dit wil veranderen en hoe doe ik dat dan als ik dat wil? Voor nu lijkt het erop dat ik het niet graag genoeg wil want alle pogingen ten spijt lukt het dus niet om dit te veranderen. En zo blijf ik in de vicieuze cirkel gevangen. Maar dat was al bekend.
Gezien het weer had je wel erwtensoep op het menu kunnen zetten
BeantwoordenVerwijderenInderdaad Izerina! En zuurkool met worst!
BeantwoordenVerwijderenIk heb me ook wel eens afgevraagd bij je weekmenu of veel groenten (natuurlijk gezond) veel calorieën leveren. Maar het lijkt me toch allemaal in orde. Ik denk dat ik minder eet dan jij, maar ik beweeg ook minder.
BeantwoordenVerwijderenHoi Judy, de groente leveren niet zo veel calorieën, maar alle calorieën opgeteld op een dag zouden voldoende moeten zijn.
VerwijderenVarkenswang……waarom kom ik dat nou nooit eens tegen bij slagers hier in het zuiden.Wel net over de grens bij onze zuiderburen waar het ook op menu kaart staat.Heerlijk mals vlees voor stoofpotje!
BeantwoordenVerwijderenGer van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Hoi Ger, wij halen de varkenswangen bij de groothandel Sligro. Ik denk dat je ze misschien wel zou kunnen bestellen bij jouw slager. Ja, het is heerlijk mals stoofvlees.
VerwijderenVarkenswang heb ik nog nooit op. En dat houd ik zo. Het slaat helemaal nergens op, dat weet ik. Maar het klinkt zo vies. Groetjes, Nicky
BeantwoordenVerwijderenHoi Nicky, ja het klinkt misschien raar of vies, maar het is een van de lekkerste stukjes vlees van een dier. Het is enorm mals doordat het spiervlees is, het is geen orgaanvlees oid. Maar je moet niets eten waar je geen zin in hebt.
Verwijderen