zaterdag 29 juni 2024

zo was mijn week 26 / 2024

zondag 24 juni

Eindelijk zomer, eindelijk blote benen en geen panty of maillot aan. Na het sporten hang ik de was buiten, drink ik buiten mijn koffie en lees ik de krant.

's Middags haal ik wat dozen met zomerkleding uit de kast en kijk ik wat ik de komende dagen zal aantrekken. Er zijn wat kledingstukken gekreukeld en die strijk ik. Ik hang en leg alles netjes in de kast en hoop dat ik voorlopig alleen nog maar zomerkleren aan kan trekken.


maandag 25 juni

Een werkdag zoals vele, er zijn geen bijzonderheden, we gaan richting de zomervakantie en dat is te merken. Het is stil in ons gebouw, de vierdejaars vmbo-er hebben examen gedaan en vieren al vakantie. Aan onze kant van het gebouw zijn veel studenten ook al klaar en komen niet meer op school. Er is nog veel werk te doen, toch is er een ontspannen sfeer, het mooie weer draagt daar zeker aan bij.


dinsdag 26 juni

Een afspraak buiten de school in de ochtend, gevolgd door nog drie afspraken op school. In de middag een vergadering met collega's van verschillende scholen. Deze bijeenkomst wordt elke keer op een andere school gehouden, vandaag ben ik de gastvrouw. Het gaat door tot vijf uur, en gelukkig is dit mijn laatste lange vergadering van het schooljaar.


woensdag 27 juni

Ik ben gestart met het opstellen van een Plan van Aanpak voor de studenten die vanwege studievertraging dit jaar nog niet afstuderen. Er wordt een collega aangesteld specifiek voor deze groep. Ik zal deze collega inwerken en heb daarnaast afgesproken met mijn leidinggevende dat ik dit project van begin tot eind zal begeleiden.


donderdag 28 juni

Een gewone werkdag. Ik heb een aantal vergaderingen voor de lunchpauze. Na de lunchpauze begin ik aan mijn lesplanner voor volgend jaar. Ik vind het fijn om dagdelen / blokken tijd voor één taak in mijn agenda te reserveren. Daarnaast blokkeer ik standaard iedere dag een half uur aan het begin van de ochtend en een half uur aan het eind van de dag voor 'bureauwerk'. Die tijd gebruik ik 's ochtends om mijn e-mail te lezen en te beantwoorden en 's middags leg ik spullen klaar voor de volgende dag, neem ik door wat er op het programma staat en kijk ik of er nog urgente e-email is die ik dan nog kan beantwoorden. 


vrijdag 29 juni

Vandaag ben ik weer vrij, net als vorige week. Dit is mijn laatste verlofdag dit schooljaar. Volgende week vrijdag heb ik nog een werkdag met rapportbesprekingen en dat is dan meteen de laatste vrijdag van het schooljaar.

Ik sta vroeg op en ga na het ontbijt naar de markt. Breng alles thuis en ga dan sporten. De eerste was van het weekend is klaar en die hang ik buiten, dekbedhoezen droog ik het liefst aan de lijn. Daarna ga ik samen met T. op pad. 

's Middags ben ik thuis en raak ik enorm gefrustreerd door de apps van de bieb en de de onlinebieb die het niet doen. De biebwise app doet moeilijk en gooit me er steeds uit. Bij de onlinebiebapp kan ik me niet eens aanmelden. Ik wil voor we op vakantie gaan deze zomer een e-reader aanschaffen, maar dan moet ik wel weten welke boeken ik kan downloaden en uitzoeken hoe het werkt anders heeft het weinig zin. Binnenkort maar in de bieb hulp vragen, moet er toch zijn om twee boeken op te halen. 


zaterdag 30 juni

Ook vandaag sta ik vroeg op, voor mij is dat zeven uur. Ik wat dingen te doen vandaag en geen zin om me te haasten. Ik doe mijn rondje sportschool, drink buiten koffie en fiets dan naar de bieb. Daar is het erg druk, ik neem mijn boeken mee en ga niet in de rij staan om mijn vragen te stellen. Doe ik in de vakantie wel een keer, op een doordeweekse dag is het een stuk rustiger. 

's Middags heb ik een afspraak met K., een vriendin die ik nu ook al weer zo'n 30 jaar ken. We pakken een terrasje in de stad en praten bij. Het voelt al een beetje als vakantie! 


18 opmerkingen:

  1. Ik hoop dat bij jullie in de bieb de keuze aan e-books wat groter en actueler is dan bij ons. Allemaal oude meuk. Ik moet nog steeds mijn e-books kopen en dat is best duur. Van zodra mijn Sony e-reader het begeeft koop ik een Kobo en neem ik een Kobo Plus abonnement bij het blauwe mannetje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Myriam, ik vind het ook niet nodig om veel te betalen, ik ben al lid van de bieb. Is het goedkoper om via Kobo Plus te lenen dan van de bieb? Dat moet ik dan ook even uitzoeken.

      Verwijderen
    2. Kobo Plus kost 10 euro per maand, maar de keuze aan (gratis) e-books is veel en veel groter dan in onze bieb. En actuele e-books koop je vaak voor 1 of 2 euro.

      Verwijderen
    3. Dank je Myriam! Dat is wel een stuk duurder dan een abonnement van de bibliotheek in NL. Ik ga het allemaal goed uitzoeken, want als de online bieb ook niet zoveel heeft dan is dit toch een vrij voordelige manier om boeken te lezen!

      Verwijderen
    4. Bij ons kost de bieb 2.5 euro per jaar. Dat is niets, en de keuze aan papieren boeken is best wel heel groot. Helaas geldt dat niet voor e-books.

      Verwijderen
    5. Jee, dat is goedkoop! Bij ons is klein 30 euro per jaar, normaal 45 en groot 64. Best duur. Je kan ook alleen digitaal nemen geloof ik. Ik Heb nu groot.

      Verwijderen
  2. Vandaag heb ik de laatste zomerkleding stukken van ons beiden paar uur aan de lijn gehangen om lekkerder te laten ruiken. Zit toch een luchtje aan na paar maanden op zolder. Nu ligt alles klaar en kan ik morgen weer een lange broek aan gezien de weersverwachting!
    Deel vd kruisbessen geplukt. Sienna vind ze ook lekker en hoe ze het voor elkaar krijgt weten we niet maar ze eet ze heel makkelijk zo vd struik tussen de stekels door.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was prachtig weer om alles te luchten Lot! Die lange broek kan je de hele week aan volgens mij, jammer hè? Dat is bijzonder van Sienna, en geen last daarna?

      Verwijderen
  3. Wat een gedoe met de bieb. Zeker omdat je toch e-boeken wilt meenemen op vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Izerina, ja ik vind het erg vervelend. Ik heb wel gewone boeken besteld, maar als het geen mooie boeken zijn dan heb ik op vakantie niets. Ik ga er vanuit dat het wel in orde komt, maak me er nu maar even niet druk om, komt wel als ik straks vrij ben.

      Verwijderen
  4. Wanneer je zelf alles van dag tot dag zo strak en goed op orde hebt kan ik me voorstellen dat je enorm gefrustreerd raakt wanneer het een en ander niet meewerkt in je leventje.Heb bij lange na per dag niet zoveel te regelen voor mezelf of een ander als jij,maar sta er de laatste tijd meer en meer versteld van hoeveel mensen in bedrijven,in de zorg,bij de huisarts,in het ziekenhuis,bij de apotheek etc. langs elkaar heen werken waar ik of mijn man dan weer achteraan moeten om het in orde te krijgen.
    Ben echt nog niet met zomergarderobe bezig.Ben al blij dat ik tijdens die paar tropische dagen geen last had van het fenomeen van Raynaud en de knoopjes van blouse zonder gevoelloze pijnlijke vingers dicht kon maken en de kraan opendraaien,ik noem maar even paar voorbeelden.
    Fijne zondag!
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogpost.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ger, het meest frustrerend vind ik het dat IK overhoop lig met technologie, ik heb mezelf beloofd dat ik bijblijf, dat ik niet zo'n oudere wordt die overal hulp bij nodig heeft, ik wil het niet alleen kunnen fiksen, ik wil het ook snappen en als het dan niet lukt én ik snap niet waarom niet dan vind ik dat heel vervelend. Maar inmiddels ben ik aangemeld én heb ik mijn eerste e-boek op de tablet gezet! Ai.. ik heb een groot deel van het jaar wintervingers en ook dat levert de nodige problemen en frustratie op! Dus ik snap je blij bent even verlost te zijn van je Raynauld handen!

      Verwijderen
  5. Ik vond het ook even puzzelen met het 'aansluiten' van de online bieb op mijn e-reader, maar het is uiteindelijk gelukt (Kobo Libra). Ik kan nu alles lenen uit de https://www.onlinebibliotheek.nl - gewoon met mijn bestaande bibliotheekabonnement. (Ik heb daarvoor de app Adobe Digital Editions moeten downloaden. Biebwise ken ik niet.) Succes, ze kunnen je bij de bieb hopelijk verder helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Mara, ik ga ook voor een Kobo Libra. Heb al wat tips gekregen en heb net Adobe Digitals op mijn laptop gezet. De online app werkt nu ook, ik ben ingelogd. Ik heb het zelf kunnen fiksen. Ik ben dan wel een senior, maar gelukkig kan ik dit soort dingen uiteindelijk toch gewoon zelf! 😁

      Verwijderen
  6. Die bieb-app voor de ereader kan inderdaad een uitdaging zijn. Heb je ook adobe digitals geinstalleerd? Ik vind wel dat het aanbod aan ebooks steeds beter wordt. Ik kan daar regelmatig wel wat vinden.
    Bookchoice vind ik ook vaak een mooie optie. Die hebben nu een zomeraanbieding van 3 maanden voor 5 euro. Vandaag zijn boeken van juni nog beschikbaar en morgen komt juli online. Dan heb je wel een mooie voorraad. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Auk, ik heb vandaag de onlinebieb aan de praat gekregen en mijn eerste e-book op mijn tablet gezet. Zojuist heb ik Adobe Digitals geïnstalleerd. Er staat nu niets meer in de weg, ik kan de e-reader aanschaffen en ga dat volgende maand doen, dan heb ik een maand gratis van Kobo en dat komt tijdens onze vakantie goed uit! Bookchoice houd ik ook meteen even in de gaten, dank voor je tips!

      Verwijderen
  7. Leuke week en klinkt al zomers. Die e-reader moet ik ook nog steeds fixen, maar te vol hoofd. Hoop in de vakantie. Nota bene kadootje van mijn kinderen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Cellie, ik ga er ook in de vakantie achteraan, cadeautje van mezelf aan mezelf!

      Verwijderen