zondag 30 juni 2024

op mijn bord - week 26 / 2024


Zoals ik deze week al met een foto liet zien stond er een maaltijdsalade op het menu. Ook onze andere maaltijden waren redelijk licht en zomers.


maandag 24 juni

volkorenpasta met verse tomatensaus - broccoli - sla met komkommer, rettich en koolrabi


dinsdag 25 juni

linzenstoofje - aardappels - broccoli - sla met komkommer en tomaat


woensdag 26 juni

boerenomelet - brood - broccoli - sla met komkommer en fijn gesneden koolrabi


donderdag 27 juni

maaltijdsalade - brood


vrijdag 28 juni

crunchwrap met feta, cottage cheese, zoete aardappel, tomaat - broccoli - gemengde sla


zaterdag 29 juni

gewokte groente - zilvervliesrijst  - omeletreepjes - pindasaus


zondag 30 juni

quiche met spekjes, prei, kaas, room - wortelsalade - groene salade


De eenpersoonsquiches staan buiten om af te koelen.



Voor volgende week is de planning natuurlijk ook al klaar, ik sta een keer achter het fornuis, de rest van de week heb ik T. in de planning gezet.... hoef ik alleen maar de tafel te dekken!



14 opmerkingen:

  1. Lekker een quiche, houdt H ook al niet van en dat ga ik dan niet voor mezelf maken. Koop wel regelmatig een simpele basis pizza waarvan ik de helft eet en extra beleg op doe wat voorhanden is en natuurlijk altijd extra kaas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, het is inderdaad zonde om de oven aan te zetten voor een persoon, verder is het weinig werk want ik gebruik bladerdeeg van K. oopmans. Lekker om zo'n pizza te pimpen, dan wordt het toch smakelijker.

      Verwijderen
    2. Voor de oven maakt het niet uit want die halve pizza gaat daar ook in. In de airfryer gaat het ook goed maar dan moet het in kwarten en dan heb ik na de eerste kwart even eetpauze, voor mij niet erg. Maar Sienna krijgt meteen na ons eten en zit al te wachten tot het mes van H het bord raakt als hij klaar is, ze hoort het verschil tussen eten en klaar met eten tik. Als ik dan nog bezig ben kijkt ze me nogal verwijtend aan en dat willen we natuurlijk niet 🤣. Meestal ben ik namelijk eerder klaar met eten.

      Verwijderen
    3. Oh ja, zo'n airfryer kan de oven goed vervangen natuurlijk!

      Verwijderen
  2. Heerlijk he,aanschuiven en dan lekker eten. Ben jij dan voor het afruimen e.d.?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dek de tafel, T. ruimt af en terwijl hij dat doet ruim ik de vaatwasser in.

      Verwijderen
  3. Zo, dat ziet er weer lekker uit! Ik eet graag een stukje quiche, bv met wat sla en een restje groente can de dag er voor. Zo wie zo.schuif ik graag wat restanten maaltijd door naar de dag er na (lunch, warme maaltijd) omdat ik restjes uit de koelkast vaak lekkerder vind dan uit de vriezer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eet ook graag kliekjes als ze er zijn, dat doe ik dan meestal op vrijdag als ik alleen eet.

      Verwijderen
  4. Klinkt allemaal voedzaam en gezond wat er op jullie bord kwam.En die heerlijke uitziende Home Made quiches mogen er ook zijn.Taken zijn ook goed verdeeld😉Hier bij ons komen die taken wat meer op manlief zijn bordje,hij gaat boodschappen,snijd de groenten en schilt de piepers indien nodig,zet alles op het aanrecht wat ik nodig denkt te hebben,ik neem daarna plaats op mijn zadelkruk en kook,bak en braad en hij dekt tafel,ruimt af en doet de afwas met de hand.Doe na het ontbijt,de lunch of visite ook wel de afwas met zo’n ouderwetse afwaskwast met houtensteel dat lukt mij nog wel.
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ger, ik denk ook wel dat het voornamelijk gezond is, in ieder geval veel vers en veel groente. Zoals jullie het samen doen is ook een gezellige manier! Ik ben verwend, zou niet meer zonder een vaatwasser willen!

      Verwijderen
  5. Oo die boerenomelet lijkt mij heerlijk.
    Afgelopen zondag was ik aanvankelijk Toos Inspiratieloos, maar bedacht me op het laatste moment nog een hele goeie maaltijd: gekookte rijst, gemixt met roerei en stukjes kipfilet (in dit geval was het vega kipstucjes). Met een salade erbij van geraspte wortel, gewelde rozijnen, stukjes appel/peer, beetje citroensap en mayonaise. Dit gerecht kan ook prima zonder de kip trouwens. Hoewel ene dochter niet van rijst houdt, waren toch alle pannen nagenoeg leeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anita, in zo'n boerenomelet doen wij stukjes aardappel, ui, tomaat en soms ook nog wat kaas. Het zijn vaak de lekkerste maaltjes als je gewoon wat bij elkaar mikt. Jouw wortelsalade lijkt me ook heerlijk vooral door de rozijnen en stukjes fruit.

      Verwijderen
  6. Quiche is zo lekker. En boerenomelet ook.
    Toch leuk, met een foto erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk hè ? Ik wil wat vaker foto's plaatsen Myriam. Ik vind ze alleen niet zo mooi, maar dat komt doordat mijn telefoon vrij oud is en de kwaliteit van de camera middelmatig. Kan niet aan jouw foto's tippen!

      Verwijderen