Zoals ik deze week al met een foto liet zien stond er een maaltijdsalade op het menu. Ook onze andere maaltijden waren redelijk licht en zomers.
maandag 24 juni
volkorenpasta met verse tomatensaus - broccoli - sla met komkommer, rettich en koolrabi
dinsdag 25 juni
linzenstoofje - aardappels - broccoli - sla met komkommer en tomaat
woensdag 26 juni
boerenomelet - brood - broccoli - sla met komkommer en fijn gesneden koolrabi
donderdag 27 juni
maaltijdsalade - brood
vrijdag 28 juni
crunchwrap met feta, cottage cheese, zoete aardappel, tomaat - broccoli - gemengde sla
zaterdag 29 juni
gewokte groente - zilvervliesrijst - omeletreepjes - pindasaus
zondag 30 juni
quiche met spekjes, prei, kaas, room - wortelsalade - groene salade
De eenpersoonsquiches staan buiten om af te koelen. |
Voor volgende week is de planning natuurlijk ook al klaar, ik sta een keer achter het fornuis, de rest van de week heb ik T. in de planning gezet.... hoef ik alleen maar de tafel te dekken!
Lekker een quiche, houdt H ook al niet van en dat ga ik dan niet voor mezelf maken. Koop wel regelmatig een simpele basis pizza waarvan ik de helft eet en extra beleg op doe wat voorhanden is en natuurlijk altijd extra kaas
BeantwoordenVerwijderenHoi Lot, het is inderdaad zonde om de oven aan te zetten voor een persoon, verder is het weinig werk want ik gebruik bladerdeeg van K. oopmans. Lekker om zo'n pizza te pimpen, dan wordt het toch smakelijker.
VerwijderenVoor de oven maakt het niet uit want die halve pizza gaat daar ook in. In de airfryer gaat het ook goed maar dan moet het in kwarten en dan heb ik na de eerste kwart even eetpauze, voor mij niet erg. Maar Sienna krijgt meteen na ons eten en zit al te wachten tot het mes van H het bord raakt als hij klaar is, ze hoort het verschil tussen eten en klaar met eten tik. Als ik dan nog bezig ben kijkt ze me nogal verwijtend aan en dat willen we natuurlijk niet 🤣. Meestal ben ik namelijk eerder klaar met eten.
VerwijderenOh ja, zo'n airfryer kan de oven goed vervangen natuurlijk!
VerwijderenHeerlijk he,aanschuiven en dan lekker eten. Ben jij dan voor het afruimen e.d.?
BeantwoordenVerwijderenIk dek de tafel, T. ruimt af en terwijl hij dat doet ruim ik de vaatwasser in.
VerwijderenZo, dat ziet er weer lekker uit! Ik eet graag een stukje quiche, bv met wat sla en een restje groente can de dag er voor. Zo wie zo.schuif ik graag wat restanten maaltijd door naar de dag er na (lunch, warme maaltijd) omdat ik restjes uit de koelkast vaak lekkerder vind dan uit de vriezer.
BeantwoordenVerwijderenIk eet ook graag kliekjes als ze er zijn, dat doe ik dan meestal op vrijdag als ik alleen eet.
VerwijderenKlinkt allemaal voedzaam en gezond wat er op jullie bord kwam.En die heerlijke uitziende Home Made quiches mogen er ook zijn.Taken zijn ook goed verdeeld😉Hier bij ons komen die taken wat meer op manlief zijn bordje,hij gaat boodschappen,snijd de groenten en schilt de piepers indien nodig,zet alles op het aanrecht wat ik nodig denkt te hebben,ik neem daarna plaats op mijn zadelkruk en kook,bak en braad en hij dekt tafel,ruimt af en doet de afwas met de hand.Doe na het ontbijt,de lunch of visite ook wel de afwas met zo’n ouderwetse afwaskwast met houtensteel dat lukt mij nog wel.
BeantwoordenVerwijderenGer van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Hoi Ger, ik denk ook wel dat het voornamelijk gezond is, in ieder geval veel vers en veel groente. Zoals jullie het samen doen is ook een gezellige manier! Ik ben verwend, zou niet meer zonder een vaatwasser willen!
VerwijderenOo die boerenomelet lijkt mij heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenAfgelopen zondag was ik aanvankelijk Toos Inspiratieloos, maar bedacht me op het laatste moment nog een hele goeie maaltijd: gekookte rijst, gemixt met roerei en stukjes kipfilet (in dit geval was het vega kipstucjes). Met een salade erbij van geraspte wortel, gewelde rozijnen, stukjes appel/peer, beetje citroensap en mayonaise. Dit gerecht kan ook prima zonder de kip trouwens. Hoewel ene dochter niet van rijst houdt, waren toch alle pannen nagenoeg leeg.
Hoi Anita, in zo'n boerenomelet doen wij stukjes aardappel, ui, tomaat en soms ook nog wat kaas. Het zijn vaak de lekkerste maaltjes als je gewoon wat bij elkaar mikt. Jouw wortelsalade lijkt me ook heerlijk vooral door de rozijnen en stukjes fruit.
VerwijderenQuiche is zo lekker. En boerenomelet ook.
BeantwoordenVerwijderenToch leuk, met een foto erbij!
Heerlijk hè ? Ik wil wat vaker foto's plaatsen Myriam. Ik vind ze alleen niet zo mooi, maar dat komt doordat mijn telefoon vrij oud is en de kwaliteit van de camera middelmatig. Kan niet aan jouw foto's tippen!
VerwijderenIk vind jouw foto helemaal niet slecht hoor. Weet dan ook dat het fotograferen van eten erg moeilijk is.
VerwijderenKlopt, dat zie je ook bij foodbloggers, die hebben echt veel apparatuur voor hun foto's. Ik ben (en blijf !) een amateur, en dan is het inderdaad wel okay.
VerwijderenJa, dat valt mij ook op bij 'etensfoto's. Dat het lastig kan zijn dit enigzins smakelijk vast te leggen. Zag foto's waar een glanslaagje op het eten lag en dan ziet het er toch niet smakelijk uit. Alsof er een gestold laagje overheen ligt of dat het al een dag in een bak bij een afhaalzaak heeft gelegen. Terwijl het waarschijnlijk versgekookt was. Of juist niet, heeft de fotograaf te lang gewacht door het af te laten koelen? Groet, Ine
VerwijderenNet als dieren en kinderen zijn etenswaren heel moeilijk om goed vast te leggen. Ik weet dat als er ijs moet worden gefotografeerd dat er dan aardappelpuree wordt gebruikt bijvoorbeeld. Professionele voedselfotograaf is echt een specialisme!
VerwijderenFood foto's moeten eigenlijk altijd een beetje overbelicht zijn om goed uit te komen. En er wordt ook vaak een dun laagje olie of water op gespoten voor het zicht.
Verwijderenooh die quiches zien er lekekr uit zeg
BeantwoordenVerwijderenEn zo klaar Grandma! Met plakjes diepvriesbladerdeeg van K.oopmans zijn ze snel gemaakt, half uurtje in de oven, beetje afkoelen en aan tafel!
Verwijderenik ga ze zeker eens maken!
VerwijderenLekker!
Verwijderen