vrijdag 28 juni 2024

hoe verder


iedere dag

Bloggen is een boel werk. Wanneer je op het Internet van blog naar blog gaat dan realiseer je je niet dat zelfs het kleinste blogje tijd en inspanning heeft gekost. Tot je zelf gaat bloggen. Neem een blogger zoals Aaf van Zuinigaan. Zij presteert het om dagelijks een leuke blog te schrijven. Gewoon voor haar plezier, niet omdat ze haar inkomsten met bloggen verdient. Ze gaat weinig tot geen onderwerpen uit de weg. En dat iedere dag, al jarenlang. Ik vind het knap! 

Ik zou haar natuurlijk kunnen vragen hoe ze dat doet, maar hoe ze het ook doet, ik kan het niet, dat weet ik nu inmiddels wel. Okay, ik ben nog niet met pensioen, dus ik heb wat minder tijd dan Aaf. Maar Aaf heeft een druk leven dus ook haar tijd is niet onbegrensd. Ik werk nog vijf dagen per week, maar zelfs in vakanties lukt het me niet om iedere dag weer met iets nieuws te komen. 

De afgelopen weken heb ik dagelijks een blog geplaats, zoiets deed ik al eerder en ook toen lukte het voor een korte periode. Inmiddels is mijn inspiratie op. Ik heb nog wat notities liggen over onderwerpen die misschien leuk of interessant zijn om over te schrijven, die aantekeningen lopen niet weg en werk ik zeker nog uit. 


minder vaak

Maandag is het 1 juli. Dan ga ik op een andere manier verder met mijn blog. Ik blijf bloggen en een aantal vaste items blijven onderdeel van mijn blog: mijn weekoverzichten en weekmenu's. Daarnaast zal ik proberen om met enige regelmaat, minimaal een keer per week, over een interessant onderwerp te schrijven. 

Ik ga focussen op onderwerpen zoals gezondheid in het algemeen en eetstoornissen in het bijzonder. Neemt niet weg dat ik ook af en toe wel eens iets zal schrijven wat niet met gezondheid te maken heeft, er zijn namelijk ook genoeg andere dingen die me bezig houden.

Daarnaast wil ik ook foto's gaan plaatsen. Ik ben geen goede fotograaf en heb geen supercamera op mijn telefoon. Hoe de foto's er op mijn blog uitzien ben ik nog aan het uitproberen. Ik vind foto's bij anderen altijd leuk en daarom zou ik zelf ook beeldmateriaal op mijn blog willen zetten. 

Dus weer een beetje anders vanaf maandag, maar vast niet minder leuk om te lezen!

21 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik kom graag op je blog lezen, maar ik begrijp ook wel dat lezen miner inspanning is dan schrijven :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De foto vd salade ziet er prima uit, niet te groot ook, en geen reclames. Bij bv Huisvlijt heb ik afgehaakt door overal reclame pop-ups en tussen de tekst ook waardoor je nauwelijks ziet waar het weer verder gaat..
    Het is goed idee om iets te gaan specialiseren op de genoemde gebieden.
    En elke week komt er in het nieuws wel iets voorbij dat een blogje kan opleveren.
    Wat is de visie op Trump en Biden bv? In een ding heeft Trump wel gelijk Biden kan dit echt niet aan, eerst de aanloop naar verkiezingen en dan nog 4 jaar, maar denk ook niet dat hij herkozen zal worden. Het is toch idioot dat ze niemand anders hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh Lot, Trump en Biden, daar brand ik mijn vingers liever niet aan. Politiek nog tot daar aan toe, maar buitenlandse politiek laat ik over aan de media. En helemaal na de eerste debatsessie deze week op CNN! Nee, ik denk dat onderwerpen over gezondheid meer mijn ding zijn.

      Verwijderen
    2. Onderwijs ook? Of gezond ouder worden? Niet voor iedereen interessant misschien maar je kunt niet iedereen tegelijk bedienen en dat wil je ook helemaal niet,toch? Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Ja, die onderwerpen komen denk ik ook wel aan bod, hebben inderdaad mijn interesse. Ik denk dat de mensen die dat niet interessant vinden wel ergens anders terecht kunnen, er zijn zo ontzettend veel andere leuke blogs.

      Verwijderen
  3. Ik zie op je profiel dat je graag lees. Misschien ook leuk om over een mooi boek te bloggen wat je gelezen hebt. Ik hou ook van lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Jet, zou ik kunnen doen, maar ik vind dat best lastig. Heb wel eerder boekenlijstjes online gezet. Ik houd het in mijn achterhoofd!

      Verwijderen
  4. Ik denk dat je goed moet nadenken waarover je wilt bloggen. En hoe persoonlijk. En eigenlijk vind ik dat daaruit voortvloeit hoe vaak je blogt. Elke dag bloggen vind ik zelf onhaalbaar. Dan zou ik over koetjes en kalfjes gaan bloggen en dat wil ik niet. Mijn blog is van oorsprong begonnen als een fotoblog. Maar ik schrijf af en toe ook persoonlijke stukjes over long covid, opruimen en herinneringen. En de frequentie van bloggen is ondergeschikt voor mij. Maar goed, iedereen doet het weer op een andere manier.
    Het heeft er ook mee te maken dat ik niet anoniem blog. Oorspronkelijk, toen ik met mijn schilderblog begon, was dat anoniem. Maar op de lange duur vond ik dat onzin, want je zet tenslotte ook je naam onder een schilderij. Ook op mijn andere blog sta ik met naam en toenaam. En dat maakt wel dat ik voorzichtig ben met al te persoonlijk bloggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, dank voor je heldere uitleg en reactie en ik snap heel goed hoe het voor jou is, zeker omdat je alles met naam en toenaam blogt.

      Verwijderen
    2. Eh Judy bedoel je.
      Ik bedoel: met anoniem bloggen ben je vrijer om te zeggen wat je wilt. Net als anoniem reageren trouwens.

      Verwijderen
    3. Nou ja, wat suf!! Sorry Judy! Ik blog semi-anoniem. Niet met mijn naam, wel met mijn foto. Ik denk niet dat veel mensen die ik ken van het bestaan van mijn blog afweten. Maar ik houd er wel rekening mee dat het mijn blog is en ik schrijf zo min mogelijk over mijn man, want dat vind ik een schending van zijn privacy.

      Verwijderen
  5. Leuk dat je ook foto's gaat plaatsen. Geeft wat kleur aan een blogbericht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, maar het zal niet heel vaak zijn Izerina. En ik ben nog niet tevreden over de kwaliteit van de foto's.

      Verwijderen
  6. Ik kijk er naar uit. Ook het reageren op reacties kost tijd,dus houd het behapbaar. Dan blijft het leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is veel werk, maar als je eenmaal in de flow zit...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eens Rianne, als ik eenmaal aan het typen bent rolt het er zo uit!

      Verwijderen
  8. Ik blijf het gewoon lekker lezen, hoe veel of hoe 'weinig' je blogt. Het is gewoon leuk om een inkijk te hebben in andermans leven. Consumindersingle. blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, ja hè? Dat vind ik ook. En ik vind het ook leuk om te schrijven, dus ik stop er zeker niet mee!

      Verwijderen
  9. Ik vind het soms ook erg lastig om iedere dag een onderwerp te bedenken. Dat is moeilijker geworden sinds mijn moeder in 2012 overleed en ook sinds ik begin 2019 gestopt ben met werken. Dat werk en moeders leverden steeds nieuwe onderwerpen op, zonder nu heel persoonlijk over mijn moeder of over mijn collega's te gaan schrijven. Privacy is ook belangrijk!
    Toch vind ik het al sinds 2007 heel leuk om te schrijven en wil ik de 20 jaar (of 25 jaar?) bloggen eigenlijk wel vol maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Aaf, ik denk juist dat ik doordat ik werk niet zoveel te melden heb omdat de meeste dagen hetzelfde zijn, opstaan, werken, sporten, eten, slapen, opstaan, werken... Maar nu je het zo zegt snap ik dat niet werken ook betekent dat je dagen niet altijd heel spannend en gevuld hoeven te zijn. 20 Jaar, ik gun het je van harte!

      Verwijderen