zaterdag 16 december 2023

35 van 50 - op mijn bord in week 50 / 2023

Op zondag hadden we een lekkere luie dag. Er waren nog wat kliekjes in de koelkast en vriezer, die maakte T. soldaat. Ik had zin in een wokgerecht. Meestal eet ik dit op zaterdag, maar toen aten we bij vrienden. 


zondag 10 december

gewokte groenten met noedels, tofu en pindasaus


maandag 11 december

sperziebonentomatenstoof  met volkorenpasta, salade


dinsdag 12 december

rode kool, varkenswang, aardappelen, stoofpeertje


woensdag 13 december 

kikkererwtenstoofpot, zilvervliesrijst, broccoli en sla


donderdag 14 december

boerenomelet met brood en sla


vrijdag 15 december

kliekje kikkererwtenstoof, coleslaw, Turks gevuld broodje met extra feta en tomaat, broccoli


zaterdag 16 december

gewokte groente, noedels, pindasaus


De laatste werkweek van het jaar staat voor de deur. We hebben allebei nog wat activiteiten en we houden het eten makkelijk. Ik maak morgen alvast de pastaschotel voor maandag, hoeft ie alleen nog maar de oven in. 

4 opmerkingen:

  1. Je zou zo een gezond-eten-blog kunnen beginnen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, zou inderdaad kunnen, maar denk dat het snel saai zou worden. Het weekmenu een keer per week is wel leuk en kan mensen inspireren om ook eens iets anders te eten. Ik lees daarom ook graag menu's van anderen, ter inspiratie.

      Verwijderen
  2. Ik klik even door naar de hyperlink die je hierboven gaf en lees dan in deze comments over schoenlapperstaart op welk taalgebruik lezers afknappen, in de zin dat ze terugdeinzen van zelf bakken. Hilarisch om te lezen!! https://eerstkoken.blogspot.com/2020/09/schoenlapperstaart.html Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, ik heb ook even gekeken, ja, wat doen ze dan op een kookblog? Deze mevrouw heb ik heel lang gevolgd, ze schreef altijd leuke stukjes en maakte lekkere dingen. Helaas stopte op gegeven moment, jammer, maar begrijpelijk. Een keer is de koek op, zeker met een baan en een druk gezinsleven.

      Verwijderen