zaterdag 30 december 2023

49 van 50 - op mijn bord in week 52 / 2023

Het laatste weekmenu van 2023. 

We vierden kerst deze week maar zoals ik al eerder schreef is dat in huize Mw. Niekje geen reden om extra veel of heel anders dan anders te eten. We waren dit jaar thuis met de kerstdagen, hadden een en ander 'aan onze fietsen hangen' en waren toe aan wat ontspanning zonder verplichtingen.


zondag 24 december

zuurkool met appeltjes, aardappelpuree en rookworst


maandag 25 december

pasta met spinazie en champignonroomsaus, sla


dinsdag 26 december

witlof met ham en kaassaus, gekookte aardappels, sla


woensdag 27 december

wrap met makreel, rodekoolsla, broccoli, andijviesla met tomaat en komkommer


donderdag 28 december

bonensoep, 2 sneden zuurdesembrood met oude kaas, sla met komkommer


vrijdag 29 december

volkoren maaltijdpita met gekookt ei, gegrilde aubergine, augurk, komkommer en hummus, broccoli, sla met tomaat


zaterdag 30 december

gewokte groentjes, noedels, pindasaus en tempeh


Ik neem me in januari altijd voor om zoveel mogelijk uit de voorraadkast en vriezer te eten. Ik wil ruimte maken voor nieuwe gerechten. Ook dit jaar ga ik proberen om dat te doen. Er liggen nog twee pakken gnocchi, er zijn gedroogde linzen en kikkererwten, een pak bulgur en nog een aantal blikken met peulvruchten. De vriezer ligt ook vol met oa kip in ketjapsaus, gehaktballen, wangen, rode kool, peertjes, erwtensoep en Turkse linzensoep. 

Volgende week begin ik met gehaktballen. Met snijbonen en aardappelpuree. Wat er verder gegeten wordt lees je hier zaterdag 6 januari.


12 opmerkingen:

  1. Het lijken sobere kerstmaaltijden maar voor mijn doen zijn ze nog best met luxe ingredienten en in elk geval lekker en prettig voor je welbevinden en ritme. Ik merk wel dat uit mijn ritme zijn me steeds minder goed doet, ik hou dan ook gewone opsta- en bedtijden aan. Hoorde van mijn vriendin (60) dat zij het ook niet meer redt om nog tot 21.30 uur les te geven (NT2 in de avond). Voorraad opmaken is ook iets wat ik moet doen. Het piepkleine vriesvakje puilt uit en de voorraadkast ook. Heb op derde kerstdag wat meegegeven aan zoon en schoondochter, maar dan nog. Lieve groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, voor ons is dit normaal avondeten, we zorgen altijd dat het lekker is. Ik houd altijd mijn opsta- en bedtijden aan, met een wijziging dat ik 's ochtends in het weekend en vakanties om 7.15 uur opsta ipv 5.30 uur. Maar naar bed altijd tussen 09.00 en 09.30 uur. 's Avonds ga ik nooit meer de deur uit als het niet echt hoeft. En gelukkig heb ik bijna nooit verplichtingen in de avond en soms een afspraak om te eten bij vrienden, maar dat vind ik wel okay. Dan maken we het ook niet laat en is altijd in het weekend.

      Verwijderen
  2. Zonder verplichtingen is eigenlijk het fijnst, vind ik. Heerlijk je eigen ding doen met kerst. En de diepvries leegeten is hier ook een goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We moeten nog maar zien of het lukt hoor, maar een beetje oud eruit en een nieuw erin is ook goed, hij hoeft niet leeg te zijn voor dat we hem weer vullen. Het is altijd fijn om je eigen ding te kunnen doen vinden wij.

      Verwijderen
  3. Meestal eet ik in dec uit de voorraad alles,dat op moet. Om in het nieuwe jaar weer aanbiedingen te kunnen kopen. Prettig een "gewoon"kerstmenu

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, dat is ook een goed idee, moet ik even onthouden voor volgend jaar. 'Gewoon' eten is ook heerlijk.

      Verwijderen
  4. Eerste kerstdag heb alleen ik gegeten, als lunch stuk stokbrood met half-om (lever en pekelvlees) en als diner witte geroosterde boterham met beenhamsalade. H wilde niks. Tweede kerstdag weet ik niet meer wat we gegeten hebben, niks speciaal denk ik.
    Met mijn 3 vriezers komt het nooit leeg, maar ik hou wel goed bij wat op moet het eerste

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ook al was H. niet lekker en ging jullie gezamenlijke kersteten niet door, jij hebt in ieder geval wel lekkere dingen gegeten. Wat het eten met de visite een succes? Hier komen de vriezer en kasten ook niet leeg, maar oude spullen moeten af en toe even op om ruimte te maken voor nieuwe voorraad.

      Verwijderen
  5. Wat een goed voornemen. Vriezer en aanwezige voorraden lekker opeten. Geeft direct de ruimte om de (koel)kast ook een goede schoonmaakbeurt te geven. Dank voor het delen van je verhalen. Fijne jaarwisseling en een blogvol 2024.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Herma, klopt, ik maak de koelkast en vriezer twee keer per jaar goed schoon, in de kerstvakantie en de zomervakantie. Tussendoor natuurlijk wel eens een lapje hier en daar als er iets plakkerigs heeft gestaan. Heb net gereageerd op jouw blog! Jullie ook alle goeds voor 2024!

      Verwijderen
    2. Dat lust ik bijna allemaal. Wat een lekker menu! Groetjes, Nicky

      Verwijderen
    3. Het zijn niet heel bijzondere of moeilijke maaltijden, maar wel erg lekker!

      Verwijderen