We hebben nog twee biofresh lades te gaan en dan weten jullie wat er in onze koelkast te vinden is.
Lade 2:
- een bewaardoos met 9 stuks gegaarde knoflookbollen (zelf gemaakt)
- een bewaardoos met zoetzure komkommer (zelf gemaakt)
- 2 vacuum verpakte stukken gerookte ham
- drie gekookte bietjes
- een bewaardoos met gekookte sperziebonen
- een Romaine sla nog verpakt
- een Romaine sla bijna op
- een ijsbergsla
We hebben altijd een grote voorraad verse knoflook uit Frankrijk, onze vrienden nemen dit voor ons mee, of T. neemt ze mee terug als hij in Frankrijk op visite is geweest. Die grote bos hangt in de schuur. In een bakje in de keuken bewaren we er een of twee omdat we die dagelijks gebruiken. Daarnaast garen/konfijten we altijd een aantal bollen. De knoflook is dan zacht van structuur én smaak en gebruiken we voor dressings en sauzen waar rauwe knoflook te scherp is.
Dit doen we als volgt: we verpakken de bollen knoflook, niet gepeld of van schilletjes ontdaan, in een stukje zilverfolie. De folie moet er goed strak omheen zitten. Dan gaan ze de oven in. Dit doen we altijd als de oven voor een ovenschotel aan is die dag. Als de ovenschotel klaar is gaat de oven uit en de knoflook erin. De knoflook gaart op de restwarmte in de oven. We laten ze dan meestal een nachtje staan en doen ze dan pas de volgende dag in de koelkast. Daar worden ze luchtdicht bewaard want ze ruiken erg sterk.
De gekookte groente zijn voor mijn lunchsalade. Ik zorg dat er altijd wat op voorraad is. Courgette en komkommer is eigenlijk ook altijd in huis en eten we in salades, maar die bewaren we niet in de koelkast.
Morgen de laatste lade.
Oh die gegaarde knoflook. Steeds neem ik me voor,het ook te gaan doen. Geen vampiers in de schuur meer?
BeantwoordenVerwijderenNee, die durven zich niet meer te vertonen Izerina!! 😂
BeantwoordenVerwijderen